פרילנסריות ושכר

l i k i

New member
פרילנסריות ושכר

שלום לכל החברים בפורום! שאלה- איך מתקצבים עבודת קופירייטר כפרילנס? עפ"י שעה, מודעה, היקף? מהם הסכומים המקובלים בד"כ לעבודות פרילנס? איך זה הולך???????????????????? (מגיעות לי עבודות פרילנס ופשוט אינני יודעת כיצד לחשב את עלות העבודה שלי) בתודה מראש ועל החשבון, בידידות ליקי

99אחוז

New member
אולי

אני לא רוצה להטעות אותך אבל נראה לי שזה פשוט לפי עבודה(פרוייקט) מאחר ותמיד תוכלי להגיד שישבת על זה כך וכך שעות אז לכן תחשבי לך לבד כמה זמן בערך לוקח לך לשבת על פרוייקט ואז תחליט כמה זה שווה לך מעבר לזה יש גם בונוסים אם לדוגמה הקמפיין עלה גם לטלוויזיה או גם לרדיו וכו על זה כבר צריך לשבת אם המעסיק מקווה שעזרתי קצת

l i k i

New member
תודההה אבל,

תודה מראש על ההתייחסות הרצינית אבל אני אשאל אפילו שאלת קיטבג: כמה לוקחים על שעת עבודה? דולרים? גודל הפרוייקט * שעות? כמה לשעה???? מישהו?

תתחילי מ50$ לשעה..ותרדי במסגרת מו"מ

בת'כלס בטח תגיעי למשהו כמו 20$ אבל לפעמים יש הפתעות ותקבלי את ה50 שמגיעים לך

99אחוז

New member
משתדל לעזור

טןב לדעתי קודם כל מדברים תמיד בדולרים אם יש בעיה אז פשוט תעשי חשבון ותהפכי מ$ לשקל אין מחיר קבוע לשעה כל אחד מעריך את עצמו ארחת לדוגמא עורך דין טוב לוקח לשעה בין 250 - 500 דולר לשעה ערוך דין פחןת צריך להוכיח את עצמו אז הוא לוקח אחוז מסויים מהעיסקה ( WIN WIN) בקשר לכמה לוקחים לפרויקט את צריכה ללכת לפגישה לשמוע מה רוצים ממך להגיד שאת תחזרי עם תשובה (הצעת מחיר) יותר מאוחר אף לא להגיד מחיר בפגישה ואז לחשוב בבית או במשרד אם יש דבר כזה כמה את רוצה לדרוש אם זה לקוח גדול כמו תנובה יש יכטלת לדרוש ממנו יותר כסף מאשר אם פונה אליך "הפלפל של האחים משה" - סתם דוגמא אין כזה מקום :) בקיצור זה קצת יותר מורכב אני עכשיו מבין שאת או אתה ממש בתול/ה בנושא אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות :)

קבלי תשובה

מודעה + סלוגן= 50$ כתיבה עמוקה יותר- עלון , קטלוג - מ100 ועד 200 $ ביחס לגודל הטקסט. סלוגן לבד = 25$ בכל אופן מדובר במחיר שאני מקבל.

אני לא נוהג לתמחר לפי שעה

נדמה לי שיש שיטות תמחור שונות לאנשים שונים. אני בכל אופן לא מתמחר לפי שעה כי קשה לי להעריך את זמן העבודה (כולל תיקונים וכד') וגם כי הרבה פעמים שווי העבודה נקבע על פי התמורה שמקבלת החברה ולא לפי זמן העבודה שהושקע עליה. לדוגמה, שם למוצר או לחברה יכול לבוא לך בחצי שעה ולפעמים יכול לקחת לך כמה ימים של חשיבה. השווי של השם הוא אותו שווי ואת הלקוח לא מעניין כמה זמן עבדת על זה. אני מתמחר על פי סוג העבודה עצמה (מודעה, עלון, מי הלקוח, היכן מתפרסם וכד') כאשר אני כמובן מתמחר מעט גבוה ממה שאני באמת רוצה כדי לאפשר מקום למשא ומתן. אם את רוצה יותר עזרה בתמחורים הראשונים, תכתבי לי לפרטי.

tr32

New member
גישה קצת שונה

שאלת בעצם שתי שאלות: 1. עלות העבודה שלך 2. הצעת המחיר ללקוח ואלו שני דברים שונים לחלוטין, בטח בעולם הפרסום (אחרת, מאיפה הכסף לג'יפים?
) אם את רוצה לבנות עסק נכון ולטווח ארוך, את צריכה לדעת כמה עולה לך שעה: הוצאות שכ"ע, משרד וכו', ובעיקר מה העלויות האלטרנטיביות שלך - כלומר, כמה תרוויחי באותה שעה אם תעשי משהו אחר. כשיש לך את זה, תדעי לפחות את הגבול התחתון שלך במשא ומתן, כי מתחת לנקודה הזאת את כבר מתחילה להפסיד כסף... (למען האמת, לפעמים כל זה טוב רק בתיאוריה, כי יש עבודות שלוקחים בהתחלה בכל מחיר, בשביל תיק העבודות ובשביל הנסיון). לגבי השאלה השנייה (שאלת מליון הדולר) - זה קצת יותר מסובך. העיקרון - גובים כמה שהלקוח מוכן לשלם...(אל תעבדי עם פרסים). כלומר, מנסים לגשש כמה הלקוח שילם על עבודות דומות בעבר, בכמה הוא מעריך את העבודה וכו'... באופן אישי, הסכומים שהופיעו כאן נראים לי קצת נמוכים, אבל זה כמובן תלוי בסוג הלקוחות. עבודות קופי מתמחרים על בסיס העבודה (סלוגן, תסריט, מודעה, פרופיל וכד') - את הלקוח לא מעניין כמה זה לקח לך, הוא לא רוצה הפתעות והימורים - הוא רוצה לדעת כמה יעלה לו המוצר הסופי, כי הוא צריך לתכנן את התקציב. בכל מקרה, כפי שאמרו כאן בצדק, תמיד תבקשי יותר בשביל שיהיה לך לאן לרדת במו"מ. וטיפ נוסף - נכון שמוצרים יקרים יותר קשה למכור, אבל לטווח ארוך (ובהנחה שאת טובה) תמחור לא זול יכול להשתלם, כי ללקוחות יש נטייה להעריך יותר דברים שעלו להם יותר / מותגים (אבל הנושא הזה קצת יותר מסובך ממה שכתבתי, ונעזוב את זה כרגע).

צימט

New member
פרילנס הישמר והיזהר - כללי יסוד.

כפרילנס בכל תחום אגב, מומלץ ליצור לעצמך מסמך התקשרות ששומר עליך מכל מיני חולירות שחושבים שהם יכולים לרכב על איזה פרילנס. קודם כל מומלץ לתמחר פר פרוייקט או קונספט. דבר שני להכניס במסמך סעיף שגם אם הלקוח אינו שבע רצון מהמוצר הסופי הוא ישלם עלות פחותה אבל ישלם - יש פטנט חדש היום בשוק לא מרוצים, לא משלמים וזה מגיע מלקוחות גדולים ורציניים. עוד דבר חשוב - עם הגשת סקיצות מדרגת תשלום אחת או אחוז מסויים, אין לתת חומר בלי כסף ביד. קונספט קריאייטיב הכולל - סלוגן, הגדרה, מודעות לקמפיין, רדיו ןקד"מ מינימום שבמינימום 1800$

למעלה