פריטות...

פריטות...

אני מחפשת סוגי פריטות מעניינות. בספר שלי יש מבחר מצומצם ואם מישהו מכיר אתר או פריטות מעניינות אני אשמח...תודה!

הא?

נראה לי שקצת הגזמת פה... אתה באמת חושב שאני יכולה לבודד את הגיטרה מתוך שיר שלם שמושמע, אח"כ לזהות את האקורדים ואח"כ לקלוט את הפריטה שהוא משתמש בה? תודה על הקרדיט אבל אין מצב:))

yotamn9

New member
אז איך את חושבת שמתחילים?

תתחילי ככה, ולאט לאט את תשפרי את זה. את יכולה להתחיל מכך שתמצאי את האקורדים באינטרנט ואז תעבדי על הפריטות, ולאט לאט להתפתח.

הי יותם,

תשמע, אני לא חושבת שיש לי את הניסיון לבודד מתוך שיר שלם פריטה ולזהות אותה. לא כרגע בכל אופן לצערי... אני ממש ממש מתחילה... אני יודעת כמה סוגי פריטות מהספר אבל אני מחפשת משהו מעניין יותר. אני למשל מאוד אוהבת את הפריטות בשירים של סינרגיה אבל מפה ועד לאתר איך בנואה עושה אותן המרחק גדול...(טוב, האמת שזה לא על קלאסית אבל הבנת את הפואנטה) חיפשתי גם אתרים בנט אבל עדיין לא מצאתי

yotamn9

New member
את עובדת עם מורה?

אם לא, אז אני ממליץ לך בחום של תנור טורבו 250 מעלות לעבוד עם מורה. בתחילת הדרך המורה יכוון אותך בצורה ממש טובה, יראה לך את הטכניקה, ואיתו את גם תשפרי את השמיעה.

אני עובדת עם מורה

היא לא חזקה בקטע הטכני ולא ממש עובדת איתי על זה ולכן אני שואלת פה...

oneman2

New member
תבקשי ממנה

ואם היא לא יודעת אז אין לך כ"כ מה לחפש אצלה.

Kfitzi

New member
הקשר בין פריטה לריתמיקה

הוא חזק מאוד - אין מצב שהמורה שלך לא חושבת שריתמיקה היא לא חלק מהותי מכל נגן. בשביל לפרוט מעניין שונה ומגוון - צריך בשלב הראשון לדעת שלושה דברים על כל קצב בסיסי : איך הוא נשמע, איך הוא מרגיש, ואיך סופרים אותו. בשלב הראשון מתחילים מקצב. קצב פשוט. 4/4 ארבע רבעים - ב 90 BPM זה אומר שכל רבע נופל על קליק וזה אומר 90 קליקים בדקה אחת. יודעת איך זה נשמע? יודע איך הוא מרגיש? איך סופרים אותו? (נשמע כמו 94 אחוז מהמיינסטריים, מרגיש רגיל ומאוזן - זה בסוגריים כי אי אפשר להשמיע כאן קצב ואין אפשר לתת דוגמאות לתחושות שנות של קצב) כשאני סופר 4 רבעים - אני מתופף עם יד ימין על ירך ימין, 4 פעמים במחזור קבוע ויש לי שלוש עוצמות שונות. אחד - חזק שתיים - חלש שלוש - בינוני ארבע - חלש וחוזר חלילה. (סופר בקול רם ובאנגלית - הספירה באנגלית בגלל שהמספרים באנגלית הם הברה אחת ובעברית הם שתיים) ONE - two - Three - four - ONE - two - Three - four זה הארבעה רבעים הפשוטים ביותר. אם תמירי את זה לפריטה על הגיטרה את תקבלי 4 פריטות למטה בקצב קבוע. הקצב השני הבסיסי שאת צריכה להכיר זה 8\8 אם אנחנו עדיין ב 90 BPM, בגלל שאנחנו בשמיניות, יהיה לנו מספר כפול של קליקים - אבל ה-אחדים- ימישכו ליפול באותם תזמונים. פשוט בין ONE ל ONE החלוקה יותר צפופה. המהירות שלהם נשארת קבועה. אני מתופף שמיניות - שיד ימין ממשיכה לתופף על ירך ימין באותו הקצב ויד שמאל מצטרפת ומתופפת ב"חורים" על ירך שמאל. ז"א - מכות לסירוגין פעם עם ימין, פעם עם שמאל - כשימין נשארת באותה המהירות ממקודם. הספירה הפעם הולכת ככה : ONE - & - two - & - Three - & - four - & - ONE... כאשר את הסימן &, מבטאים כ N. כמו כשאומרים גאנז N רוזס. המספרים נופלים על רגל ימין וה N ים נופלים על רגל שמאל. ה Nים נקראים - "סינקופה" ביחיד, או "סינקופות" ברבים. "ההפך" של הביט. אם נתרגם לפריטה - כל פעם שאת אומרת מספר זאת פריטה למטה וכל פעם שאת אומר N זאת פריטה למעלה. עכשיו - למה כל זה היה טוב? את יכולה לעשות לעצמך תרגילי פריטה שונים ומשונים - למשל לכתוב על דף נייר : ONE - & - two - & - Three - & - four - & - X (האיקס בקצה רק כדי שהשורה לא תתהפך) ולסמן לעצמך סימן מתי שאת רוצה לפרוט - למשל לעשות X קטן מעל ה וואן, מעל ה N שלפני ה טרי, מעל הטרי ומעל הפור והN שאחריו. ולנסות לנגן את זה. להקפיד של את מנגנת כל פעם מספר זה פריטה כלפי מטה וכל פעם שאת מנגנת N זאת פריטה כלפי מעלה. מקווה שחידשתי לך משהו ולא חפרתי לשוא. אם את מכירה ורוצה תרגילים יותר מענינים רק תגידי... אם יהיה לי זמן אני אשמח לחפור עוד בנושא. יובל.

שלום קפיצי

קודם כל אתה בכלל בכלל לא חופר! (ובכלל לדעתי כדאי להוציא את המילה מהלקסיקון של הפורום הזה...) וקבל ח"ח על ההסבר המובן והקליט שלך אפילו למתחילה כמוני. בגדול אני עובדת על פריטה של 4/4 עם המטרונום אבל באיזשהוא שלב זה התחיל לצ'עמם אותי אז עברתי לפריטות אחרות (בלי המטרונום) שאני מכירה מהספר (כמו למשל ארפג'ו 4/4 )המורה שלי גם הזכירה את הפריטה 8/8 אבל לא התעכבנו עליה אז נחמד לשמוע את ההסבר:) תודה רבה רבה

למעלה