פריטות

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
פריטות

שלום לכל הגיטריסטים !!! לאחר פתיחה חגיגית זו אני אגש ישר לשאלה... איך אתם פורטים ??? איך אתם מחזיקים את המפרט, וסתם ככה, איך אתם אוהבים להוציא צלילים מהגיטרה ? וד``א יש פה מישהו שעובד על סוויפים או מישהו שעובד על פריטה עם האצבעות, כמו מארק נופלר ? wiz

אמ...פריטות

אני לא ממש מחזיק את המפרט. בגיטרות חשמליות אני פורט גם עם האצבעות... זה יותר נוח שאני עושה סליידים.

advag

New member
פריטות

טוב אז ככה אני אומנם לא גיטריסטית אלה בסיסתית אבל אני עובדת גם עם גיטרה כשצריך ואני ממש לא סובלת מפרטים ואני מנגנת איתם רק כשאני חייבת הם יוצרים צליל מאוד מכני ולא נקי אני מעדיפה את קריות כף היד הם יוצרות צליל אנושי יותר ויותר חיי זאת דעתי וכמובן שיש יתר אנשים לא מסכימים איתי מאשר אלו שכן.

wiz

New member
תראי...

אם את באסיסטית, אז בטח שיהיה לך יותר נוח לעבוד עם האצבעות... אבל זה תלוי, כי יש גבול למהירות שאפשר להגיע עם האצבעות, ובכלל יש טכניקה שלמה של מפרט וכל מיני סוויפים וקטעים שעובדים על שילוב של פריטות מיוחדות ביחד עם יד שמאל... אם תשמעי גיטריסטים גדולים כמו סטיב ואי, אינגווי, סטריאני, פטרוצ`י וכד`, תביני על מה אני מדבר...

advag

New member
מפרט

תבין אני לא אמרתי לנגן רק עם אצבעות אני אמרתי בפרוש שכל עוד לא חייבים לנגן עם מפרט לדעתי עדיף עם אצבעות כיוון שהצליל יותר חיי יותר נושם (לדעתי) עם אצבעות. ואני יודעת שלפעמים באמת עדיף לנגן עם מפרט.

Meddle

New member
אתה תתפלא כמה מהר אפשר לנגן

על בס עם אצבעות... תשמע פעם את ג`ון מיאנג או את ג`אקו פאסטוריאס ותבין על מה אני מדבר... גם לבילי שיין לא חסר והרשימה הזו עוד ארוכה

wiz

New member
נכון, הם מהירים

אבל הם באסיסטים, וההשוואה הזאת בכלל לא רלוונטית. אני מדבר על גיטרה חשמלית, שבנויה שונה, ומנגנים עליה אחרת. אין מה לעשות, ככה זה...

Meddle

New member
דובר על בס... על זה היא דברה

בקשר לפרט וגיטרה, אתה טועה... תקשיב לפאקו ד`לוציה ולאל דימיולה... הם מהירים רצח... אצבעות אחי... תשמע, יש הרבה לזקוף לזכות המפרט... אני אישית מעדיף מפרט, אבל אל תזלזל בערכם של גיטריסטים שלא משתמשים בו... אל דימיולה יכול ללמד את פאטרוצ`י דבר או שתיים על מהירות... ואם כבר מהירות, ראיתי פעם את בילי שיין ופול גילברט מנגנים עם מקדקה על הגיטרה... זה מגניב לאללה... הייתי איזו הופעה ששיין שרט לעצמו את הבס בטעות... :) משעשע משהו

wiz

New member
לא אמרתי שלא

אבל עם כל הכבוד שיש לי להם (ויש לי) אי אפשר להשוות אותם מבחינת מהירות לפטרוצ`י, לסטיב ואי, לאינגווי ולעוד רבים אחרים. זה פשוט בלתי אפשרי מבחינה פיזית לנגן מהר יותר באצבעות מאשר במפרט. ואם לא ידעת, פטרוצ`י למד המון מדימיולה... הוא אפילו אמר את זה, ודימיולה באמת ענק !!! וכל ההשוואות האלה גם לא נכונות, כי זה לא אותו כלי... גם מארק נופלר מהיר, והוא מנגן באצבעות, אבל אחרים שמנגנים עם מפרט מהירים הרבה יותר ממנו. וזאת עובדה. וחוצמזה, מהירות לא אומרת כלום. זה רק טכניקה. מה שחשוב זה הרגש והראש, כי טכניקה ותיאוריה יבשה אפשר תמיד ללמוד.

advag

New member
לפרוט מהר

אחי מהירות זה לא הכל יש הרבה מעבר למהירות בפריטות אתה צריך להבין שנגן הוא לא הכי טוב עם הוא מנגן מהר ובכלל אפשר לנגן מהר גם עם אצבעות וחוץ מזה תמיד אפשר לנגן עם מפרט אבל עם אצבעו זה יותר קשה ודורש יותר תרגול ולכן אני מעדיפה את אלו שמנגנים בלי מפרט אבל זה עינין של טעם ונוחות

wiz

New member
כנראה לא קראת טוב את מה שכתבתי...

ותקשיבי פעם לנגנים שהזכרתי, ואז תביני למה אני חושב שהם הכי טובים.

Meddle

New member
תסתכלי על כל הבסיסטים האגדתיים

הם בגישה שלך... :)

Yoni16

New member
הפריטות שלי

אני פורט בחשמלית רק עם מפרט אין מה לעשות. גם בפריטות ודברים נקיים, מפרט הרבה יותר מדוייק בגלל שבחשמלית המיתרים הרבה יותר קרובים אחד לשני וקשה לפרוט עם האצבעות. אני מחזיק את המפרט כשאני מצליב את האגודל והאצבע הראשונה ששכחתי איך קוראים לה, ושם את המפרט בין שני האצבעות. ככה יש אחיזה חזקה וטובה במפרט בשביל שלא ייפול. אני פורט תמיד ב up and down strokes, כלומר, אני פורט למעלה ולמטה לסירוגין. בדברים מאוד מהירים ובעיקר על המיתרים הנמוכים, כמו בpalm mute, אני פורט רק בdown strokes, כי זה פחות רגש אבל יותר מהירים. בסולואים אני פורט בשיטה הרגילה. אני מרבה להשתמש בסולואים בטאפינג, סוויפים סטייל פטרוצ`י, הרבה מהירות, שריקות - artificial harmonics וhammer-ons. מאוד סטייל קירק האמט ופטרוצ`י.

advag

New member
אוקי אתה צודק

בסדר מקובל אלי במאה אחוז אני יודעת שבגיטרה מפרט חשוב זו אחת הסיבות שאני מנגנת בס (אחת הסיבות הקטנות יתר)דרך אגב אתה יודע מתי מתקיים פסטיבל הג`ז בים האדום?

למעלה