פריחת זיעה על העור

פריחת זיעה על העור

שלום רב. זה הקיץ השני שאני סובלת מכך - הבטן וגם מעט מהגב מתכסים במין פריחה (סוג של "חררה"?) בגלל הזיעה - והעור הרגיש. כיוון שרצה הרבה שעות בשבוע עם בגדים סינטתיים (אי אפשר להחליף לכותנה, שכן אלו הם גופיות ייעודיות לריצה - מנדפות), הרי שהשנה התופעה גדולה במיוחד, ומציקה מאד מבחינה אסתטית. תמיסת קלמין שנתנה רופאת העור לא עוזרת (היא שיערה שכך יהיה) - ואני אשמח מאד לכל רעיון / עזרה שהיא. תודה רבה!

paluta

New member
את צריכה להחליף לבד אחר וגם על תזונה

אחת הסיבות לפצעונים האלו זה שפשוף מתמשך מעלה מטה או ימינה שמאלה או לכל עבר אחר של הבד הצמוד לעור במצב של פעילות פיזית קבועה כמו ריצה למשל, במקום שי שבו שורש שערה (גם זו הזעירה ביותר) מתחיל תהליך של 'שיוף' שתולש את השערה ממקומה , הזיעה יחד עם מלחי הגוף המשתחררים בתהליך ההזעה יחד עם האבק ושיירי הסבון מהבד\גוף מרכחים את המקום המשופשף ומשיפים את העור פנימה, כך נוצר זיהום מקומי זעיר שלאחר כמה שעות הופך לפצעון קטן. בדי ההנדפה שקימים היום בשוק בחלקם אינם מתאימים לתנאי הזיעה המוגברת ויוצרים את השפשוף , בהתבוננות תחת מיקרוסקופ אפשר לראות כיצד הבדים האלו דומים לסקטצ'ברייט (אותו פד לניקוי כלים) , קימים היום בדים יקרים יותר אשר הקצוות שלהם נראים הרבה יותר מעוגלים מסוג מיקרו פייבר ותרומתם לתהליך ה"שיוף" שהוזכר כמאט ולא בא לידי ביטוי. שימי לב לסבון שאיתו את רוחצת את הבגדים ולסבון שאיתו את מנקה את גופך , תשתמשי בסבון לבדים שמיועד לבגדי תינוקות ולסבון ניקוי הגוף מהסוג האנטיספטי .סבון קוסמטי לא מתאים למצבך. הערה נוספת, איכות התזונה מאוד משפיעה על יכולת העור להיות עמיד יותר לשיוף שהוזכר ובאחת גם לסייע ביכולת הגוף להמנע מהדלקת הקטנטנה הזו , כדאי להתיחס לנושא התזונה בכובד ראש במקביל לשינוי סוג הבד המנדף.

תשובה מעולה, תודה רבה, וכמה שאלות הבהרה:

אשמח לקנות בגדים מנדפים אחרים - יש לך מושג איזה (איך נקראים? של איזה חברות?)? כנ"ל לגבי הסבון - יש אחד מומלץ במיוחד? ושאלה אחרונה - איזה סוג של תזונה יכול לסייע? ממה להימנע? מה להוסיף? תודה רבה!

נעמי66

New member
הרמיונית - סבון ותזונה

מניסיון אישי של שנים - הסבון הטבעי של חברת "ירדן" - מעולה. כנראה הכי טוב, במובן של בריא, שיש. מומלץ גם השמפו של ירדן, שהוא בעל ריח מיוחד ונפלא (לטעמי), כמו טבע, או כפר. המוצרים נמצאים ברוב חנויות הטבע. התזונה שעשויה לעזור לעור להיות עמיד יותר היא מה שיותר מזון טבעי (בניגוד למעובד), מעולם הצומח. ואם אפשר גם אורגני - מה טוב. ממה להימנע - מה שפחות קפה, ממתקים, כל מה שמכיל סוכר, קמח לבן וצבעי-מאכל. אם אפשר, מה שפחות מזונות חמוצים, חריפים, מלוחים, חמוצים ומטוגנים, ומה שפחות מזונות שמקורם בעולם החי. מהפך לא קל, אבל שווה להתאמץ.

paluta

New member
תשובות בנוסף ל 'נעמי66'

אין לי מושג מה המותג שמשתמש בבד המנדיף אבל אני יודע שזו חברה שוויצרית , בחנויות ריקושט יש להם מוצרים למי שמתעסק בסקי שלג, אני יודע שיש להם ביגוד גם לספורטאים מהמדינות החמות ,אולי תנסי לדלות מידע בפורום אחר שבבסיסו פעילות גופנית , אצנות וכיו"ב. רק מקווה שלא יענו לך שמה בעלי אינטרס של המותגים ... בבסיסו זה בד מנדיף עם מיקרו פייבר . לגבי תזונה - כבר ענתה לך 'נעמי66' , החשוב ביותר לא לצרוך מזון מתועש ולהתרחק כמו מאש מתוספי מזון ובמיוחד ממתיקים מלאכותיים ,סוכר וקמח לבן שהם בבחינת תוספי מזון בדיוק כמו כל שאר התוספים E....

שוב תודה

אחפש חולצות הולמות יותר. סבון אקנה כבר היום. והתזונה - פרט לקפה עם סוכר לבן (אבוי), הכל הכי בריא ולא מעובד שיש...

למעלה