פריחת השזיף

Seidokan

New member
פריחת השזיף

מישהו יודע מה היא: אומנות פריחת השזיף ? יש לזה יישומים קרביים ? אתרי אינטרנט ? היכן מתאמנים בזה בארץ?

כיוון אחד ללכת אליו

Also known as Kwang Sai Jook Lum (Bamboo Forest) or kwong sai jook lum gee tong long pai, also known as mui fa tong long. There are conflicting stories about the origin of Bamboo Forest. mui fa=פריחת השזיף לסגנון שאני לומד מתייחסים מדי פעם כ-plum flower praying mantis ויש לנו מספר תבניות בשיטה על בסיס השם הזה. אם זה באמת הסגנון שאליו אתה מתכוון אני לא יודע.

Seidokan

New member
מי יודע ?

אין לי בדיוק מושג למה אני מתכוון פשוט ראיתי את השיטה תחת רשימת המורים של iol יש שם 4 מורים שמלמדים את השיטה אבל ללא שום פרטים נוספים השם עצמו עניין אותי תודה בכל מקרה

orii

New member
Mei Hua Zhuang

אמנות פריחת השזיף (Mei Hua Zhuang) היא אומנות לחימה סינית קשה. כמו פריחת השזיף עם חמש עלי כותרת כך גם באומנות זו בכל מתחלק לחמש...מכאן השם. יש קבוצה קטנה של אנשים שלומדים ומלמדים אותה, בעיקר בתל אביבי אבל לא רק, יש רישמה כל כמעט כל המדריכין באתר וו שו, אציין את מיכל חור ויוסי מורגנשטיין. המקור של השיטה שהחברה בארץ למדו בא מג'ינאן עיר במזרח סין. כמו רוב שיטות הקונג פו יש קטות, ישומים קרביים, כלי נשק...ממה שאני יודע בהתחלה עובדים על תבנית מאוד מופשטת (לכאורה רחוקה מקרב) עם תנועות מהירות ועצירות.

אורי, האם אתה יודע אם מלמדים את

השיטה בארץ כאמנות לחימה? ממה ששמעתי, מתייחסים אליה כאל סוג של צ'י-קונג - האם כך?

orii

New member
ממה שאני יודע

ואני לא מעודכן לגבי השנים האחרונות...זו בהחלט אומנות לחימה אולם הדגש בשנים הראשונות הוא על איכויות תנועה ובריאות, כמ בהרבה סגנונות טאי צ'י. מי שהביא את האומנות לארץ הוא מורה לצ'י קונג יוסי מורגנשטיין - וזה בטח השפיע על איך שהשיטה נתפסה. מיכל ועודד נסעו לסין, התקדמו והגיעו שם לצדדים היותר לחימתיים של האומנות.

angeleyes

New member
דווקא לחמש? הממ. אבל...

אבל אני שמעתי/קראתי/ראיתי תמונה (מודה שבזה מסתיים הידע שלי) שסדרת התנועות או אולי סדרות התנועות הבסיסיות מבוססות על תרגול של 4 אנשים. כן, כן, 4 אנשים מבצעים "קאטה" יחדיו. לפי מה שהבנתי, הם עומדים אחד מול השני (ושלישי מול רביעי) בארבעה כיוונים, ומבצעים אותה, כנראה באופן סימטרי או אנטי דסימטרי. מישהו יודע קצת יותר?

orii

New member
4, 5 ועמודים - הכל נכון

קצת סדר: 4: את הקטות הם יכולים לעשות לבד או בזוגות ניתן להכפיל את הזוג לרביעיות...כשלמעשה זה תמיד אחד מול השני. התבנית היא סימטרית ולא כוללת מגע בין בני הזוג. 5: חמשת האלמנטים מופיעים חזק בתבנית יש מעברים מהירים ואז עמידה ב:עמידת עמוד" של אחד האלמנטים. עמודים: כן. בסין יש להם עמודים שעליהם ניתן לעשות את התבנית. כן הם לומדים לעשות את הצעדים בדיוק. האוריאנטציה היא נקודה מרכזית בתרגול והעמודים אמורים לעזור - לא דייקת נפלת.

למעלה