פריחה

frenki

New member
פריחה

הבת שלנו בת שנתיים וארבעה חודשים. ארבעה - חמישה ימים עם חום ועכשיו עם פריחה מוזרה, לא ממש תת עורית, באזור הרגליים והידיים. הרופאים אומרים שכנראה זה סתם משהו חולף. יש משהו שאפשר לעשות? מישהו שאפשר לברר איתו?

ענתלו

New member
פריחה ? מה הקשר לצליאק?

לא כול-כך הבנתי את הקשר של מה שתארתם לצליאק? בכל מצב לכו לראות עוד רופאים,מה שניעץ לכם לא דומה לחוות דעת מקצועית. הרופא שלנו לימדה אותנו שאם מותחים את העור עם שתי אצבעות והפריחה נעלמת ,אז זה שום דבר. אך אם כשמותחים את העור עדיין רואים את הפריחה יש לגשת לרופא. צריך לבדוק מה היא אכלה והאם היא נחשפה לצמח חדש.יכול מאד שיש לה אדמדמת. ושוב אני אומרת לכו לעוד רופא. שתרגיש טוב

ravit2b

New member
מסתבר שיש קשר

לפני כמה ימים הייתי אצל רופא עור עם תפרחת בפנים ובידיים והוא אמר שיכול להיות שזה בגלל הצליאק שיתכן שיש לי. בכל מקרה צריך לתת לרופא לבדוק.

אם יש לך צליאק, יכול להיות קשר

למרות שאם את מקפידה על הדיאטה זה לא אמור לקרות. אבל אם סתם ככה יש פריחה למישהו בלי צליאק, זה לא אמור להעלות חשד לצליאק, לפריחה יש מיליון סיבות בעיקר בילדים.

solnoshka

New member
לפריחה יש הרבה סיבות, אבל אחד הסימנים של

הצליאק זה פריחות מסויימות ובעיקר אטופיק דרמטיטיס. שווה לבדוק.

ravit2b

New member
זאת הייתה האבחנה שרופא העור נתן לי

הוא אמר שאיך שהוא ראה אותי הוא ידע שזה זה. גם קראתי חלק מהמאמרים שיש בקישורים ובאופן מפתיע הרבה מאוד סימנים הופיעו בילדותי, למשל הקאות מרובות חסר כרוני בברזל, בטן נפוחה, כאבי בטן. נאמר את זה ככה, אני כבר מוכנה נפשית לכך שיש לי צליאק ואני מאוד אופתע אם אין לי צליאק.

מה זאת אומרת "ידע שזה זה"?

ידע שזה אטופיק דרמטיטיס, או שזה צליאק? כי לא כל אטופיק דרמטיטיס קשור לצליאק.

ravit2b

New member
לא סביר שהוא ידע שזה צליאק

אלא אטופיק דרמטיטיס וזאת הייתה האבחנה שלו. מה שכן הוא אמר לי שזה אלרגיה - או לגלוטן או לסבון או שילוב.

ענתלו

New member
יש קשר אבל לא עם אוטופיק דרמטיטיס ולא עם חום

אין קשר בין אוטופיק דרמטיטס לצליאק מי שאמר לך את זה הטעה אותך. בכול המחקרים שאני קראתי ובדקתי אצל רופאים מומחים אין קשר. יש קשר בין צליאק לפריחה מסוג אחר שנקראת dermatitis herpetiformis וגם היא לא מלווה בחום כפי שהשואל ציין

ravit2b

New member
לא היה לי חום

אבל לפי מה שאני זוכרת זאת לא היתה האבחנה שלו.

glu10

New member
סליחה?!?!

המחקר בקישור למטה הראה פי 3 אטופיק דרמטיטיס אצל חולי צליאק בשלב האבחון מאשר באוכלוסיה רגילה! לצערי הידע מגיע מנסיון אישי... ובקשר ל"רופאים מומחים", אבא שלי (שהיה רופא מומחה) תמיד טען שרובם לא יודעים מהחיים שלהם, והבעיה הגדולה ביותר היא שהם לא יודעים, או לא מוכנים להודות, כמה הם לא יודעים.

למעלה