פריז-סורבון-רישום:עזרה

גולד100

New member
לשכור דירה בפריז לשבוע-שבועיים

שלום, אשמח אם יש כאן כאלו שמשכירים דירות נופש,דירות בפריז לתקופה קצרה,לאמצע ספטמבר- אשמח אם יצרו עמי קשר. גם מגורים אצל משפחה לתקופה קצרה.. בעקרון אני מחפשת דירה לחצי שנה אבל בשביל ההתחלה חשבתי לגור באופן זמני אישפהוא בפריז ובו בזמן לחפש שם את הדירה... בנוסף אם אתם מחפשים שותפים לדירה שלכם בפריז או גם אם אתם מחפשים דירה בפריז לסביבות ספטמבר (אפילו ליותר משבועיים) אשמח אם תצרו עמי קשר,אולי נשכיר ביחד לתקופה מסויימת וכו'. אני בת 22 ומתחילה ללמוד בסורבון צרפתית. אשמח במהלך לימודי שם לסייע בלימוד עברית לילדים ובבביביסטר.. בקיצור יש הרבה אופציות!

temuchin

New member
שכירות לטווח קצר

אני לא ממש מכיר, אבל - יש כל מיני לוחות מודעות לדוברי אנגלית בפאריז, כגון FUSAC http://www.fusac.fr/en/ כאן תוכלי למצוא שכירות לטוח קצר - קחי בחשבון שזה קצת יקר.

גולד100

New member
תודה..

נראה לי שאני אתבסס על אכסניות בהחלה...תודה:) דווקא יש הרבה כאלו בפריז...ולא יקר וגם כמה המליצו לי על הפתרון הזה. פרסמתי שאלה נוספת בפורום לגבי הרישום-משהו לא ברור לי... אשמח אם תוכל לענות לי

אלוניס

New member
גולדי

יש הרבה שאלות שאת שואלת שתוכלי לקבל עליהן תשובות בעיקר בפורום "לומדים בחו"ל".

גולד100

New member
פריז-סורבון-רישום:עזרה

משהו לא ברור לי..לגבי הביס ללימוד צרפתית של הסורבון.. מצד אחד רשום שם שאפשר לשלוח טופס הרשמה בדואר + תרגום של תעודת בגרות והם שולחים אישור חזרה שאיתו ניגשים לשגרירות צרפת בארץ לקבל אישור שהייה ורק כאשר מגיעים לפריז ניגשים למזכירות ביה"ס ומשלמים את הכסף.. מצד שני- אפשר לבצע את קדם- ההרשמה דרך האתר ע"י כרטיס אשראי חשוב לי להבין- לא חובה להירשם דרך האינטרנט בכרטיס אשראי ואפשר לשלם כאשר מגיעים לשם?

איזה תהליך עדיף

המטרה של הרישום המוקדם היא לתת בידיך אישור שאיתו תוכלי לגשת לשגרירות צרפת ולהוציא ויזת סטודנט. במידה והשגרירות תחליט לא לתת לך ויזת סטודנט ולא תוכלי לנסוע לפריס ללמוד, לפחות לא תפסידי את הכסף. לכן עדיף לבצע רישום מוקדם בלי לשלם מאום (או לשלם את המינימום הדרוש לטיפול), ורק לאחר שכל הניירות הרשמיים סודרו והגעת לפריס, לגשת למזכירות הסורבון ולשלם את מלוא שכר הלימוד. לחוכמולוגים שיקראו את ההודעה הזו ויחשבו שהנה נמצאה השיטה לקבל ויזה לכניסה חוקית ארוכת טווח לצרפת - להירשם ולא לשלם בסוף - שימו לב שמטרת הויזה הינה אך ורק לצורך מעבר הגבול בכניסה למדינה, והיא אינה מעניקה זכות לשהות חוקית במדינה. כדי לקבל אשרת שהיה (carte de sejour) צריך לגשת ל-prefecture המקומי עם ימבה ניירת, תמונות והדרכון והויזה, ולהוציא את אשרת השהיה, ויש משהו כמו חודש ימים מהכניסה להסדיר את העניין הזה. בקיצור: תחמנים, תשכחו מזה.

גולד100

New member
כן,אבל..

לא התכוונתי ממש לשה..אני מבינה שמה שאני אקבל בשגרירות זה לא ויזת סטודנט לעבודה.אבל השאלה שלי היא: כביכול באתר צריך למלא טופס,לשלוח להם עם תעודת בגרות מתורגמת ועם הטופס "פרה-הרשמה" לאחר המילוי שלו,והם שלוחים לך חזרה בדואר איזה טופס שאיתו אתה ניגש לשגרירות לקבל אישור שהייה,לא הויזה שאותה תוכל לקבל רק בפריס עם כל הניירת שצריך. אבל שאלתי היא האם צריך לשלם גם עבור ה"פרה-הרשמה", כי מצד אחד רשום באתר שלהם שעם הטופס ששולחים לא לשוח כסף ומצד שני יש באתר אפשרות לשלם עם כרטיס אשראי, אז עבור מה התשלום בכרטיס האשראי? עבור הקורס עצמו למי שרוצה לשלם מראש...? אני רק רוצה להיות בטוחה שהבנתי נכון ושאני לא צריכה לשלם שום דבר כאשר ני שולחת את טופס ההרשמה.. אם בין כה וכה משלמים במקום את הכסף,אז למה יש אופציה לתשלום בכרטיס אשראי?

תשמעי

לשאלות בקשר למבנה האתר של הסורבון תצטרכי לפנות לסורבון. אני רק אחזור על דבריי הקודמים: אם קיימת האופציה הזאת, עדיף לבצע רישום מוקדם בלי לשלם מאום.

למעלה