פריוויו לגמר הNBA

Rapgamer

Well-known member
הדרך שעשו עד כה
דנבר- הייתה בשליטה מלאה לאורך הסדרות שלה. מאזן 12-3 במערב, לא באמת נבחנה עד הקצה שלה (הכי קרובה הייתה פיניקס שנפלה מהרגליים בגיים 5 ואילך). דנבר שיחקה את הכדורסל הכי משכנע בפלייאוף הזה, הכי עקבי, בקושי עשו שינויים ברוטציה ובקושי היו צריכים לעשות.

מיאמי- אם היינו עושים את הפריוויו הזה בשבוע שעבר כשההיט מובילים 3-0 זה היה יכול להישמע דומה. מאז הם נדחקו אל גיים 7 בחוץ, ספגו פציעה של וינסנט שהספיק לחזור, חוו את רכבת ההרים של הסל של דריק וויט ובאופן כללי מרגישים יותר עייפים ויותר פגיעים מאשר לפני שבוע.

המצ'אפ
מחולק לכמה אלמנטים-
* שמירה על כוכבי היריבה- אדבאיו אחד השומרים הטובים בליגה אבל דוקא מול יוקיץ' חסר לו סייז ואני לא חושב שהוא יעשה עבודה טובה יותר ממה שעשו הלייקרס, בפרט כשראינו שהתועלת העיקרית של AD הייתה בהלפ דיפנס. למיאמי אין primary defender סביר על יוקיץ' למעט אדבאיו, ואין להם מטריה אוירית שיכולה לחפות אחריו.
מנגד שחקני הפרימטר של הנאגטס הראו יכולת טובה בשמירה על כוכבי פרימטר מגוונים, בין אם מול האורך של דוראנט או הפיזיות של לברון. חושב שגורדון בתור השומר העיקרי על ג'ימי זה בסדר גמור מבחינת דנבר, כאשר גם שני הבראונים וKCP יקבלו הזדמנויות לפרקים.
שווה לציין בנוסף שאין למיאמי שומר טבעי על ג'מאל מורי. הפיתרון הכי טוב שלהם כנראה הוא באטלר על מורי ובאם על יוקיץ' אבל לא נראה לי שזה ישים לאורך הרבה דקות, בעיקר נראה את זה ברבעים רביעיים.
בקיצור אני מסמן את הנקודה הזאת לטובת דנבר.
* הגנה קבוצתית- האיזורית של מיאמי התקילה קבוצות ושינתה מומנטומים בשנים האחרונות ובסדרה האחרונה שלה בפרט. מול דנבר אני חושב שזה לא יכול לעבוד לאורך זמן, לא מול המוסר הטוב בליגה שיעמוד במרכז האיזורית הזאת. אני מאמין שספולסטרה כן יתנסה בכך לכמה פוזשנים ואולי יותר בדקות שיוקיץ' נח אבל אני לא חושב שזה כלי שמיאמי תוכל להשפיע איתו משמעותית על הסדרה.
בצד השני אני לא מזהה שחקנים במיאמי שעשויים לשבור את הסכמה ההגנתית הרגילה של דנבר, שהחיסרון העיקרי שלה הוא חבר'ה כמו סטף או דיים שיכולים לתפור אותך בשלשות מכדרור, או בוקר שעושה את זה מחצי מרחק. וינסנט יכול להיראות כזה ל5 דקות ברצף אבל עצם זה שהזכרנו את שמו זה כבר סטרץ'.
בקיצור גם כאן אני מסמן יתרון לנאגטס.
* מאמן- כנראה שלספולסטרה יש יתרון כמעט מול כל יריבה, אלא שבניגוד לבודנהולצר או מיזולה אני מעריך שמאלון יוכל לתת לו פייט.

אקס פקטורים
* עייפות- ההיט עבדו הרבה יותר קשה בגמר האיזורי. אני מאמין שיש משמעות לעומס מצטבר, התרשמתי שהוא השפיע לרעה על בוסטון בפיינלס בשנה שעברה ולא מן הנמנע שישפיע על מיאמי השנה. משחקי הgod mode של ג'ימי הותירו אפקט שמחזיק מהסיבוב הראשון אבל הם מטשטשים קצת את העובדה שבשני הסיבובים לאחר מכן פחות הרשים. לא יודע אם יש לו בשרוול סדרה נוספת בסדר גודל דומה לסיבוב הראשון, אני חושב שמיאמי תזדקק למשהו כזה כדי לנצח.
* בריאות- הירו בסימן שאלה לסדרה, זה סימן שאלה מובנה. אני חושב שדנבר נהנתה עד כה ממזל בקטגוריית הכשירות ואני מציין את זה כי הרוטציה שלה קצרה וכמעט לא השתנתה בפלייאוף. אם אחד משחקני הגרעין שלה יפצע זה הרבה יותר יערער את היסודות שלהם בהשוואה לדלת המסתובבת שיש למיאמי.
* קליעה מבחוץ- דובר לא מעט על אלמנט המזל ששיחק למיאמי בפלייאוף הזה. בעונה הרגילה היו במקום ה27 בליגה באחוזי שלשות (34%) ועלו בפלייאוף למקום הראשון (39%). לא רק שהם ידעו לקלוע יותר, הם גם ידעו לעשות זאת מול היריבות הנכונות (44% מול מילווקי ובוסטון, 30% מול הניקס שיישרו למטה את הסטט'). הנקודה היא שאי אפשר להתעלם מכך שיש אלמנט של מזל בהצלחה של מיאמי, ומזל נוטה להתיישר לממוצע לאורך זמן.

תחזית
דנבר נראתה כמו הקבוצה הטובה יותר שגם נהנית ממצ'אפ לטובתה. המטוטלת נמצאת באיזור של דנבר ב5 משחקים כאשר הכבוד הכללי למיאמי ולניפוץ התחזיות הקודמות שלנו לגביה מזיזים אותה לכיוון 6 משחקים. הkicker הוא יתרון הביתיות שיש לדנבר בסדרה והעובדה שמשחק 5 יהיה אצלה בבית, מהמר על 4-1 דנבר.

נערך לאחרונה ב:

Krit123

Well-known member
שווה תזכורת
הוביל לתמונה האגדית שלהם מחכים לנו בחדרי ההבלשה

סייז / ריבאונד / כיסוי הגנתי
היתרון בסייז שיחק תפקיד משמעותי בסדרה מול הלייקרס, בעמדות 1-3 בפרט. שמנו לעצמנו מטרה לתקוף את הגארדים במעבר, ולנצל את נחיתות הגובה במקרה של חילופים (אשר נבעו מתנועה ללא כדור), על מנת לקטוף כדורים חוזרים בהתקפה או לסיים בטבעת במקרה של חיתוך. אצל מיאמי הנחיתות מתרחבת לעמדה 4, אולי אפילו 5. במידה ויוק מושך את באם מחוץ לצבע ומנהל משם את המשחק, מי אמור לעזור בצבע? למרות שלעיתים מדובר במהלך יזום של ההיט (חילופי 1-5) ממנו ספו עושה קסמים, אין ספק שהם עומדים בפני אתגר רציני פה.
|
האם לאב, סטרוס או הייסמית' ינסו לתת פייט מול יוק? אני לא חושב שהשניים האחרונים מסוגלים להכיל אותו, ובמידה ויסתבך מול לאב (מגובה באדבאיו), הוא ימשוך אותו לפרימטר ויאלץ אותו לשמור בתנועה. אז אם באם לוקח את יוקיץ', ומרטין את מורי, נשאלת השאלה -- מי שומר את גורדון? AG נשמר באדיקות על ידי שחקן בגובה 10'6 לפחות לאורך הפוסט סיזן (קיידי/גובר/איידי), אם לראשונה יתקל בגארד/ווינג, הוא ינשום לרווחה. במשחקים בהם הוא מעורב התקפית ותופס עמדה בצבע, קשה מאוד לעצור אותנו.
|
מה לגבי אזורית? נתחיל בנתון הבא:
ובכל זאת - לדעתי אזורית או סוג של שמירת פרונט על יוק (לא נתקלנו בפלייאוף) תיתן להם את הסיכוי הכי טוב. הם צריכים לנתב את הכדור לידיים של מקבלי ההחלטות הפחות מבריקים שלנו בתור נקודת פתיחה ולמקסם את הנוכחות של גורדון והבראוניז על המגרש.
|
העובדה שקיבלו בראש מפאקינג קלינט קאפלה ואנדרה דראמונד בריבאונד היא שגרמה לי לפקפק בהם. הספיקו להתאזן מעט, אם כי הנתונים עדיין בעדנו - הם סופגים 3 נקודות אקסטרה בהזדמנות שנייה ואנחנו מובילים בריבאונד באיכות ובכמות.

מה צריך לקרות בשביל שמיאמי תנצח
שום דבר חריג, אל תטעו לחשוב אחרת. המפתח יהיה היכולת של סטרוט וגייב וינסנט (אולי רובינסון והירו) למשוך את ההגנה החוצה במהלכי האנד אוף ולאפשר לבאם לשחק 4 על 3. משם הם זזים נפלא בלי הכדור וקולעים מספיק טוב מבחוץ. קל לנחש שיחפשו לתקוף את פורטר ומורי, באופן ישיר או עקיף. היכולת של מרטין לנצח את פורטר במ'צאפ בניהם תהיה מהותית, משמע לספק הגנה טובה לצד סקורינג עקבי.

ביתיות / מנוחה והמאזן לאחרונה
אנחנו במאזן 11-2 מאז נובמבר 2016, אז ההיט רשמו את הניצחון האחרון שלהם בדנבר. ניצחנו את ששת האחרונים, בעידן באטלר הם במאזן 1-5.
|
צריך לומר שהלו"ז בגמר מתפרס באופן שמאפשר מנוחה (בניגוד לחרפה של הגמר האזורי), כך שיש להם פתח לנצל את החלודה שנצברה בדנבר לפתיחה חזקה וגניבת הביתיות, משם יוכלו לקחת קצת אוויר לפני שינסו לשמור עליה במיאמי.
|
הקבוצות נמצאות בשתי קצוות בכל הנוגע ליצירת נקודות מאיבודים, הם מובילים בעוד אנחנו בתחתית. עם זאת, עד כה ספגנו הכי פחות נקודות מהסוג הזה בפלייאוף, ובאופן כללי שתי הקבוצות ממעטות לאבד, כך שמדובר במאבק מעניין לעקוב אחריו. בואקום, עדיף להם להגביר את הקצב בהינתן הרוטציה הקצרה שלנו, אך אני לא בטוח שיש להם את הסיבולת לעמוד בזה.

עריכה: מהמר על דנבר ב-6. קשה להמר שננצח בפחות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני חושב שדנבר ינצחו את זה 4:1
ותוך כדי אני גם חושב, רגע, למה בעצם?
אם נצא מנקודת הנחה שיוקיץ בלתי עציר בסדרה הזאת אז האחרים דווקא כן ובעיקר מורי שלמיאמי יש את כל הכלים לעצור אותו.
אז למה אנחנו כל כך משוכנעים שדנבר תנצח?

בבוקר האזנתי לפוד של ספורט 5 עם טלפז, סורוקה יעידו גור.
ובזמן שדיברו שם על מי ישמור על יוקיץ, סורוקה העלה הצעה מעניינת... לתת לבאטלר לשמור עליו כדי שיעצבן אותו ואולי יוציא אותו מהמשחק הרגיל שלו.
חושבים שזה משהו שיכול לעבוד?

בכל מקרה, יובל כבר כתב פחות או יותר את מה שגם אני חושב ואני דבר בהימור שלי שדנבר אלופה וזה יגמר 4:1.

fatnoam

Active member
בכותרת דנבר 4:1.

אני חושב שלדנבר באמת יש מאצ׳אפ עדיף על ההיט. בכל דקה שיוקיץ על המגרש, יהיו עליו אחד או שניים מבין באם, לאב או זלר. יוקיץ יכול לשמור בקלות על השניים האחרונים, ומול באם זה נכון, לא אידיאלי. מצד שני עם פורטר וגורדון אני מתאר לעצמי שלג׳וקר תהיה עזרה. כל שחקן אחר בסגל של ההיט הוא סיכון משלוש (אפילו לאורי), ג׳וקר לא ממש יכול להחליף על אף אחד. אולי על הייסמאן אם יראה דקות. מצד שני, אם ההיט לא שמה על המגרש את אחד משלושתם, יוקיץ חוגג.

בכל מקרה אני חושב שהוא יחגוג. דנבר הרבה יותר גדולים ופיזיים מההיט (שכנראה יצטרכו הרבה דקות של קווין לאב בסדרה הזו). באטלר בווינג יפגוש את קייסיפי וגורדון וברוס בראון ולא יהיה לו כיף. גם לא יהיה כיף לשטרוס/רובינסון/וינסנט שאלה ירדפו אחריהם. מארי העלה הילוך גם הגנתית בפלייאוף, זה יקשה על ההיט שבסה״כ במהלך העונה הרגילה היו קבוצת התקפה לא נעימה לצפייה. לדעתי גם כדי לבלום את הנאגטס, ההיט, ובעיקר באם וג׳ימי, יצטרכו להשקיע יותר, וזה יפגע בהם התקפית. אני לא רואה את באטלר עולה לגאד מוד בהתקפה ועוד שומר על מארי בחילוף עם יוקיץ. כיילב מרטין נראה כמו מישהו שיכול להתחמם ולהפתיע, אבל הוא יצטרך לשמור על מארי. אם באם שומר על יוקיץ אז לווינגס של הנאגטס יש מקום לחתוך ולחדור את הגנת ההיט, ונראה לי שלקייסיפי ובראון תהיה סדרה טובה. אני חושב שהתרגילים שלהם יהיו ממש אפקטיבים כנגד שומרים בינונים כמו וינסנט, רובינסון, לאב ושטרוס. יש לשים לב, שלהיט אין אף מאצ׳אפ טוב למייקל פורטר ג׳וניור, שיכול להתחמם. באטלר יצטרך לשמור גם עליו? באם אופציה טובה אבל אז הוא יוצא מהצבע (תרחיש אפשרי כשלאב על המגרש), אם צריך את באטלר על מארי. בקיצור להיט יש יכולת להגיב אבל נראה שכל התגובות שלה בינוניות במקרה הטוב.

לנאגטס יהיו קשיים בהגנה, אבל כולם כרובם קשורים ליוקיץ בפיק אנד רול. שאר כלי הנשק של ההיט, כמו החסימות לקלעים - לדנבר יש בדיוק את הווינגס להגן על זה, ואני צופה שהרבה מהם יזכו לשמור על ג׳ימי - גורדון, מארי, קייסיפי ובראון. אולי אפילו בראון הלבן, להציק. דנבר כמובן פגיעה בהיי פיק אנד רול עם יוקיץ׳, אבל זו נקודת תורפה כל העונה, וזה לא הפריע להם לדרוס את הפלייאוף. דווקא ההיט לא נראית לי כמו קבוצת ההתקפה הטובה ביותר המיוחדת שתדע לנצל את החסרונות באופן קבוע.

אני חושב שבגזרת האימון יש לספולסטרה יתרון, למרות אהבתי למייקל מאלון. מה כן, מה תזרוק על יוקיץ שהוא לא ידע לבטל כנראה עוד בפעם הראשונה? פתרונות של כדורסל חכם שמאמן יכול להביא, נועדו לעזר כנגד שחקנים פיזים ואתלטיים, יש להם פחות אפקט נגד כדורסל מאוד חכם עם יכולת ביצוע מושלמת של כל פעולה עם הכדור מכל טווח. אשכרה יותר קל לתכנן תכנית כנגד דוראנט או יאניס.

בכל מקרה, אני חושב שהמשחקים יהיו צמודים ולהיט יש אופי ושחקנים חכמים שיכולים להכריע משחקים שקולים, אבל באמת שגם לדנבר. אני רואה את ההיט מנצחים אחד קשה, אבל את דנבר לוקחים שניים קשים. ובעוד שניים דורסים. פעם שעברה שמיאמי ניצחה בקולורדו, יוקיץ׳ ומארי עלו מהספסל. 4:1.

myway23

Active member
לא רואה איך דנבר לא לוקחים אליפות, זה יהיה האפסט של החיים אם לא.
לא מזלזל במיאמי אבל אין להם מאצ' אפ טוב נגד דנבר והם באים מותשים, אני גם חושב שזה ישחק תפקיד.
אני גם חושב שבאם לא מספיק עקבי בשביל להיות מספר 2, הוא צריך להיות מספר 3 לדעתי.
החזרה של הירו גם עלולה להפריע להם, סקורר טוב אבל חור בהגנה והוא חוזר מפציעה אז לא יודע איך זה יראה.

דנבר מצד שני נחו, הם רעננים והם קיבלו שיעור לאורך כל הפלייאוף מה קורה כשמזלזלים אז אני לא חושב שהמנוחה תפגע בהם.
הם גבוהים, פיזיים וכמעט כולם טובים בהגנה. מורי ויוקיץ' זה צמד שעובד ממש טוב לטעמי.
KCP ובראון זה צמד שיכול להוציא את ג'ימי מאיזון. וגם פורטר ג'וניור\גורדון יכולים לשמור על ג'ימי לפרקים, הגובה שלהם יפריע לו.
אני גם חושב שמאלון יכול לתת פייט לספולסטרה והוא הרבה יותר טוב מבאד\מאזולה. אבל מסכים שספולסטרה טוב יותר ממאלון.

אני חושב שכל תוצאה אחרת מ 4-0\4-1\4-2 זאת תיהיה הפתעה.
אם דנבר יגיעו מוכנים ובאטרף לקחת אליפות - זה ייגמר מהר מאוד, הכל תלוי בהם.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני חושב שכל תוצאה אחרת מ 4-0\4-1\4-2 זאת תיהיה הפתעה.
אם דנבר יגיעו מוכנים ובאטרף לקחת אליפות - זה ייגמר מהר מאוד, הכל תלוי בהם.

בעיני גם 4:2 יהיה הפתעה.
קשה לזלזל ככה מיאמי אחרי מה שהם עשו בפלייאוף הזה אבל דנבר זאת באמת אופרה אחרת לגמרי וכמו שכתבת, הכל בידיים שלהם

למעלה