פריהנד 10

איתנוס

New member
פריהנד 10

טוב אז עברתי את טבילת האש הראשונה שלי בפריהנד 10 ורציתי לדעת איך עושים אפקטים מיוחדים כמו בועות (נאמר שיש לי רקע כחול, אני רוצה לתת לו טקסטורה של בועות) תודה, איתן

FourAces

New member
הערת שוליים

זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש איך שמשתמשים חדשים בוחרים לעבור את טבילת האש שלהם על הכלים הסיזיפיים ביותר שאפשר למצוא. כאילו... מה שלא הורג, מחשל (נורא רציתי לכתוב מכשל, מלשון מכשלה). שנים שאני בתחום ועדיין לא מצאתי תוכנה "רעה" יותר מגרסה 10 של פריהנד. אשכרה, גלגל העינויים של שנות האלפיים (אני מתכוון כמובן לגרסה העברית, כי עם הגרסה האנגלית עוד אפשר לחיות איכשהו, בעיקר תחת Mac OS X).

FourAces

New member
את זה לא אמרתי

למרות שלדעתי Illustrator היא הבחירה העדיפה עלי, חוסר התמיכה בעברית שמה אותה כמשנית בסדר השימוש לכל אלו שתמיכה עברית בתוכנה הוא חובה ממדרגה ראשונה. מבחינתי, עדיף לחזור שלב אחד אחורה ולהשאר עם FreeHand 9. אני גם יודע שישנם רבים שזו דעתם. מבחינת מי שלא צריך עברית... לכו ל-Illustrator. היא כל מה ש-FreeHand לא והרבה יותר מזה.

FourAces

New member
ועוד דבר... קטנטן

למי שתוהה למה לא הזכרתי את CorelDraw. אז זו אמנם תוכנה חביבה, עם תמיכה עברית שאני מגדיר קצת מתחת לרמת הסביר, אבל הבעיה העיקרית שלה היא שזו תוכנה של "כמעט וכאילו". היא כאילו עושה את זה וכמעט יכולה את ההוא, ואת כל השאר היא עושה, אבל כאילו עד הסוף וכמעט כמו. בתכלס, כשמגיעים איתה להפקת דפוס, התוצאה היא כאילו זהה למקור וכמעט שלא מרגישים בהבדל (להזכירכם, דפוס זה לא המדפסת האישית בבית או במשרד).

yanivfel

New member
זו אמנות...!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

אתה עושה כאילו וכאלו....
ובסוף עובר לך המסר שרצית עוד יותר טוב מהדרך שבה בחרת להעבירו בהתחלה... וברצינות: כן, היא לוקה בחסר... אבל לא בלתי נסבלת!!!

למעלה