פרידמנים מתים

פרידמנים מתים ../images/Emo41.gif

אני חייבת להגן כאן על עינב (החמודה) ולהסביר איך אני רואה את הנושא הזה (אני עצמי חצי אשכנזיה וחצי מזרחית) הפרידמנים המתים הם כל אותם פלצנים מתנשאים יפי נפש שחושבים את עצמם עלית החברה (כולל את רנין...) כל אותם אלו שלא מסוגלים להיות קלילים זה לא היה נכון לציין את המילה אשכנזים כי זה היה פתח לכל אותם פלצנים להשמיץ את המזרחים היא היתה צריכה להשתמש במילה אחרת חבל שמעלים אותה על המוקד בגלל המילה הזו ... היא בחורה חמודהאמיתי ומקסימה ...

דנה1982

New member
צר לי, אבל זה רחוק מהאמת

קודם כל, זה ש"פרידמן" זה כינוי לאשכנזי - סבבה לגמרי. בתור חצי אשכנזית חצי ספרדית, לא מפריע לי ב-כ-ל-ל. מה שהפריע לי זה 2 דברים עיקריים. הראשון - שהמילה פרידמנים צורפה למילה "מתים", שלא משנה מה תגידי, יש למילה הזו קונטוציה מאוד מאוד שלילית. אני מניחה שהכוונה היא למשעממים, או משהו בסגנון, אבל זה לא משנה. זו מילה נוראית. אף אחד לא אמר "הם מזרחים מתים", נכון? שנית, מציק לי מאוד הנושא הזה בשיחה שלה עם חגית בסוויטה. היא הסבירה לה שפרידמן זה כינוי לשחצנים מתנשאים שחושבים שהם יותר טובים כי הם למדו וכי הם מדברים בשקט. חגית עוד איכשהוא ניסתה לעזור לילדה האבודה ואמרה לה: "אז זה לא בגלל שהם אשכנזים". אבל עינב לא השכילה להיעזר בזה. "לא, הכי הרבה זה שהם אשכנזים," היא אמרה ואז הסבירה מחדש שפרידמנים זה אנשים עם התנהגות אשכנטוזית. והערב בערוץ 2 נתנו לאימא שלה ולדודה שלה במה בפריים טיים, והנשים המכובדות טענו שפרידמנים זה באמת "הם", האשכנזים, שהם קמצנים ומתנשאים, ובהם גם שפרה, שהם קראו לה (באולפן שישי בערוץ 2) "כלבה בת כלבה". תגידי מה שתגידי, עינב גזענית, ילדותית, חוצפנית וזו לא אשמתה. היא גדלה עם זה. אבא שלה ואימא שלה, וגם הדודה שלה מדברים ככה, אז אין פלא שגם עינב חוזרת על מה ששמעה בבית. משפחה גזענית, וחבל. ולפני שאנשים שוב, בפעם המליון, יזכירו את הערת ה"שאריות אדם" - מצאתי את הקטע באינטרנט, ביוטיוב (אחפש קישור בהזדמנות, לא ב-2 בלילה), ומה שצבר אמר שם, זה "נשארנו שאריות אדם" ולא "נשארנו עם שאריות אדם". הוא מרגיש ככה על עצמו. זה הכל. הגזענות המכוערת מגיעה מצד עינב ואבא שלה.

עינב לא גזענית, היא קבלה פשוט חינוך דפוק

ואפשר להבין עם אמא ודודה כאלה חשוכות. גם בובליל עצמו לא נראה לי גזעני, אלא יותר מושפע מהסביבה שהוא חי בה והג'ארגון שמדברים בה... לגבי מה שאמר צבר: אתה צודק, גם אני שמעתי "נשארנו שאריות אדם" ולא "נשארנו עם שאריות אדם". אבל כפי שכבר למדתי לגלות, יש כאן לא מעט אנשים אובססיבים שעובדות ואפילו הוכחות מוקלטות, פשוט לא מדברים אליהם. הם מקובעים בדעות שלהם וזהו. לא יעזור בית דין.

shy6

New member
האם יש לך

הוכחה מוקלטת שבה שומעים את צבר אומר "נשארנו שאריות אדם"?

jaycom

New member
האם יש לך

הוכחות שאתה אזרח המדינה? תביא בבקשה צילום של ת.ז. שנדע...

Q u a Q u a

New member
"לאשכנזים הפלצנים, המתנשאים והקמצנים"

יש ביטוי עוד מימי אבות אבותם לעדות המזרח: שוורצעה - חייה. זה ביטוי שבא לתאר יופי תכונות אופי מסויימות, לא פחות מאשר פרידמנים מתים. אני רק יכולה לתאר את הסערה שהיתה קמה במדינה, ואת ההתנצלויות הפומביות שההפקה היתה צריכה לצאת בהן, אם שפרה צבר או כל "אשכנזוט" אחר היה מכנה את יוסי או עינב בביטוי זה. פשוט מגעילה אותי הסובלנות שמופגנת כאן בפורום כנגד ביטויים גזעניים כאלו ואחרים. מגעיל אותי שאשכנזי הפך לביטוי לעג. וכן, אני אשכנזייה גאה.

אכן

וכמו שרשמתי פה בהודעה אחרת אני לא רואה את ערוץ 2 משדר ביום שישי בערב את יוסי בובליל אומר לאח הגדול "כל הדיירים פה שונאים את המזרחים ואומרים שאנחנו בבונים צ'חצ'חים" ולרקע את משפחתה של שפרה שצופה בקטע אומרת "כי זה מה שאתם". מה שזה היה עושה במדינה.. עלק אפליה מצד אשכנזים האפליה היחידה שעינב ראתה מהם כל החיים שלה זה שהם "מדברים בשקט והם כאילו לא משחררים קללה".

יNOT

New member
אותי מגעיל שאנשים נופלים בפח של "הגזענות" ../images/Emo123.gif

כמה פעמים תיפלו באותו המשפט? דנתם על זה כבר בפורום , ואתם מסרבים להניח לנושא , עם כל אחד שרק בא וזורק את המשפט הזה בכותרת , או מסנן אותו בתוכן של הפוסט שלו , שלא מכיל הרבה מעבר.
אנשים פה רוצים , להעלות את הנושא הזה שוב ושוב, אנשים גם מרוויחים מזה , ותמימים כמוכם , זה לחם ועבודה קלה עבורם

Q u a Q u a

New member
כמה דברים.

קודם כל לא זכור לי שאני צריכה לבקש ממך רשות על מה להגיב או לא. שנית, אם משהו מגעיל אותך אתה מוזמן להתעלם ולדפדף לשירשור הבא. שלישית - מי בדיוק מרוויח מכך כסף? אתה לא ברור.

יNOT

New member
../images/Emo13.gif זכותך

אז בואו נפתח את הדיון הזה שוב: עינב היא גזענית מטומטמת, שיפרה היא צבועה, רנין היא ערבייה גזענית, צבר הוא צבוע, איתי הוא צנון, וונסה היא חולת
ויוסי הוא מלך שקולע לאסלה
לתפארת מדינת ישראל
מכאן השרשור הזה כבר ייזרום

יNOT

New member
../images/Emo6.gif לא משנה, אצלי אין ביה"ס ../images/Emo13.gif בהצלחה ../images/Emo45.gif

למעלה