פרידות

מיטל225

New member
לי אישית

מוזיקה רק עושה רע יותר.. זה גם ככה קשה עד בלתי נסבל להיפרד.. וכל השירים רק גורמים להרגיש עצובים יותר. אי מזכירים רגעים יפים שלא יחזרו...

דורית 40

New member
היי מיטל

כמה שאת צודקת.......ואוי כמה השם שלך מזכיר לי את האהבה הכי כואבת שחוויתי בחיי.
שיהיה לך רק טוב והמון אושר והצלחה :)

מיטל225

New member
היי דורית

תודה רבה :)

חבל לי שאני מזכירה לך אהבה כואבת...
בכלל חבל שאהבה הופכת לכואבת...

אני ממש מגיעה למצב שאני חוששת לאהוב, שזה לא יכאב שוב...

מהמאדים

New member
אם...

אם האהבה היתה רק הופכת לכואבת ולא לפצע שלא מפסיק אף פעם לדמם...

מיטל225

New member
מזדהה מאוד

רק מאוד מקווה שזה באמת עובר..
לפעמים ששוקעים קשה להרים את עצמנו...

כלעוד

New member
ואם בפרידות עסקינן

נושא כאוב וכנראה קבוע זה, אז יש ב"ה פתגם חסידי: "אין החבוש מתיר עצמו מבית האסורים".
אני אחרי פרידה קשה כמו להוריד יד בלי הרדמה, הלכתי לטיפול ארוך, וזה עזר מאד. במיוחד להתחלה, לשלב הריסוק המוחלט.
כמובן שזה תלוי במקרה, באמצעים, וכו', אך לדעתי יכול מאד לעזור, אפילו קואצ'ינג קצר, או שיחות בודדות. בהצלחה בכל מקרה.

מאמינה שבפרידות אנחנו צריכים להתרסק

רק מהמקומות האלה אנחנו צומחים.
אז גם אם הכאב של האהבה מרסק אותנו...בסוף אנחנו קמים מזה.
ומותר לנו להתרסק להרגיש רע ולהיות בודדים ולבכות את עצמנו לדעת.. אבל שלא נשכח אחרי זה גם לקום :)

כלעוד

New member
יכולה קצת להתחבר לדעתך

דווקא מהמקום החסידי שלי, ב"ה דרך מונחים שנקראים: "ביטוש", ו"ביטול".
הכוונה היא שאחרי שאנחנו נמעכים, לרוב עקב האחזות במשהו שקרי וחיצוני, = עוברים ביטוש, אז אפשר להגיע למצב של ביטול = העלמות האגו במובנו השלילי, של אני ואפסי עוד... מקלפים את שכבות ההגנות, המסיכות הפחדים וכל מה שהוא בגדר ייצר רע, על מנת להגיע לגרעין האמיתי והאותנטי של האדם כנזר הבריאה.

בקיצור: בני אדם אכן לומדים לרוב עם בומבות, ואם הם חכמים הם מצליחים לצמוח מהם.

יחד עם זאת לדעתי האישית יש לגלות אחריות למצב פסיכולוגי נפשי של פרידה, ויש גם רחמנות ו"צער בעלי חיים".... זהו לעיתים מצב לחץ קיצוני ובעל פוטנציאל הרס של פגיעה בבריאות הפיזית חס ושלום, כפי שעולה ממחקרים ידועים. ולכן יש להיזהר לדעתי עם העניין של ללכת עם ההתרסקות רחוק מדי, ולהיות עם יד על הדופק. קצת חפרתי. נושא כאוב ומוכר לי כל כך.

למעלה