פרידה

michgr

New member
פרידה

שלום, אני יוצא עם מישהי כבר שנה (אנחנו בני 26 ו23) למרות שהיא למדה תקופה מסוימת בחו"ל ועזבה את הלימודים. ככה שנטו אנחנו חצי שנה ביחד בערך. מההתחלה (וכנראה שזו גם הטעות שלי) אני נתתי לה להרגיש שהיא השולטת בקשר ואני מסכים לכל מה שהיא אומרת. כנראה שגם בגלל שרציתי אותה ורציתי לספק אותה. וגם פחדתי מהתגובות שלה. במשך כל התקופה היחס שלה כלפיי לא היה משהו - אמרה לי איך להתלבש, איימה עליי שנפרד, ניתקה שיחות ואפילו נתנה כאפות ועוד ועוד. כולל צעקות וכו'. עדיין רציתי להיות איתה אחרי הכל, למרות שכל התקופה הזו הרגשתי לחץ ולא הרגשתי שזה אני ולא הרגשתי שאני מתקדם לאנשהו בחיים. לפני שבועיים אני אמרתי לה שאני רוצה לנתק את הקשר ושנהיה ידידים. בהתחלה היא אמרה שהיא מעדיפה או לנתק קשר לגמרי או להיות בקשר זוגי כמו עד עכשיו. אחרי יום היא חשבה על זה אומרת שהיא מסכימה שנהיה ידידים. במשך השבועיים האלה איכשהו המשכנו להפגש ולדבר כל יום אבל היינו פחות קרובים אחד לשני כמו לפני זה. לפני כמה ימים תפסתי אותה שהיא שלחה את המספר פלאפון שלה למישהו אחר באתר הכרויות כדי להכיר אותו. אני תפסתי אותה והאשמתי אותה, למרות שהיא אומרת שזו לא היא עשתה את זה אלא מישהו אחר שלח את ההודעות במקומה, למרות שאני יודע בוודאות שהיא כן עשתה את זה. אני חייב לציין שכל התקופה של השנה היא אף פעם לא אמרה לי מה היא מרגישה כלפיי, ואמרה אפילו שהיא לא מרגישה כלום ולא יכאב לה שנפרד כי היא לא מפסידה כלום. בכל מקרה אתמול ישבנו אמרתי לה שתפסתי אותה ששלחה מספר למישהו אחר, היא התחילה לבכות. הסבירה את זה בזה שהיא היתה מבולבלת במשך שבועיים וזה מה שעשתה. והיא מצטערת. למרות שהיא אומרת שהיא לא שלחה שום מספר אלא פרצו לה להודעות. בכל מקרה אתמול היא התחילה לומר לי פעם ראשונה מה היא מרגישה כלפיי, ושהיא לא יכולה בלעדיי והיא רוצה שאני אחבק אותה והיא לא רוצה שאני יעזוב אותה. אני לא רוצה לפגוע בה אבל אני לא מרגיש שלם לחזור אליה. אני כרגע מעדיף חופש מהכל ובכלל מנשים ובחורות. למשך תקופה מסוימת. היא לא מבינה את זה ומאיימת לפגוע בעצמה . אני חייב לציין שאני אוהב אותה ולא רוצה לפגוע בה, אבל יש דברים של מעבר לאהבה שאני לא יכול להיות איתה. כי היא אומרת לי שהיא מוכנה להשתנות בשבילי מקצה על קצה. אבל עדיין היא יכולה לחזור לזה. ואני לא חושב ולא רואה את זה שאני חי איתה לכל החיים. אז אני לא יודע מה לעשות

Megie

New member
ערב טוב!

וואו..מה שסיפרת כאן קצת קשה לעיקול. אני אנסה לעשות לעצמי קצת סדר.. היית בקשר עם בחורה שתלטנית, שהתייחסה אליך כמו לסמרטוט-לכל אורך הדרך.. כשכבר החלטת להחזיר לעצמך קצת מהכבוד האבוד-ונפרדת ממנה, ביקשת בכל זאת להמשיך קשר ידידותי (שנשמע כמו שאר התנהלות הקשר רק עם קצת דיסטנס בינכם-נפגשתם על בסיס קבוע?!אז מה הפואנטה בפרידה הזאת?!) ואז כשראית אותה שולחת את המספר שלה (מה שבפועל "מותר" לה לעשות- כי למיטב הבנתי ניפרדתם) ועכשיו כשאתה זקוק למרחק מוחלט ממנה, היא מאיימת להתאבד?! מחליטה "להצהיר" על רגשותיה כלפיך?! היה פה לא מזמן שרשור על אותם אנשים שלומדים להעריך משהו-כשמאבדים אותו...קצת מדי-מאוחר מדי, זאת דעתי בעיניין. כל מה שהלך בינכם, נשמע כחולני מבסיסו.. מהעובדה שהיא שלטה בך והתנהגה אליך כמו לסמרטוט, עד העובדה שכרגע היא מאיימת עליך ובכך אתה נשאר איתה.. חומד, היא זקוקה לטיפול ועצם העובדה שאיפשהו נתת לה מקום להתנהגות הזאת, ובכך הורדת את הכבוד שלך, בעצם זימנת את המצב בו אתה נמצא כיום.. לא מפתיע אותי שאתה זקוק לחופש מנשים בכלל..אחרי מצב כזה-גרוע מכלא, יש שהיו מתנזרים מנשים לחלוטין
(ובכנות..זה בכלל לא מצחיק
) אני מציעה לך, כשלב ראשון בהתמודדות- להתרחק..דבר עם המשפחה שלה על כוונותיה, שיתמודדו איתה הם, אני מאמינה שיש לה הורים/אחים/חברים שידעו מה לעשות..אתה, לא חייב לה כלום! אתה אדם חופשי ולמזלך הקשר לא עבר את גבול הזוגיות.. תתרחק! תברח משם כמו מאש..תנתק איתה כל קשר, תאפשר לעצמך לחיות קצת בחופשיות בלי הכלא והיחס שקיבלת ממנה.. עם הזמן כשתרגיש לנכון, תאפשר לעצמך להכיר מישהי ראויה שתתיחס אליך בכבוד! ותיישם להבא-את כל מה שלמדת מהקשר איתה..אל תחזור על טעויות ותשמח שזה נמשך 'רק' שנה מחייך וכרגע אתה יכול להיות חופשי ומאושר זה תלוי רק בכך כרגע! שיהיה המון בהצלחה

yehonatan7

New member
מסכים איתך

חבר, נראה שבאופן כללי הקשר אתה לא עושה לך טוב. אתה מתאר כאן מישהי שנהגה לשלוט בך, ואי אפשר לקיים קשר בריא באופן הזה. יש כאן שאלה מהותית, שאותה כדאי לך לשאול את עצמך : האם חברתי מסוגלת להשתנות ? אני יכול לומר לך מניסיון, שיש כאלו שמסוגלות להשתנות, ויש כאלו שלא. אם אתה לא סומך עליה שתשתנה, ונראה לך ששליחת המספר אינה מקרה חד פעמי, מוטב שתיפרד ממנה. מערכת יחסים צריכה להיות מבוססת על אמון.אפשר לומר בהקצנה, שאתה צריך לסמוך על בת זוגתך בעיניים עצומות. ואולי אתה טוב בשבילה, אבל כנראה שהיא לא טובה בשבילך. ואם היא מאיימת שתעשה משהו לעצמה אם תיפרדו, בכלל כדאי מאוד שתתרחק ממנה ! בחורה כזו עלולה להפוך להיות מאוד תלותית בך, ותלות מוגזמת רק תזיק לקשר ביניכם. לכן, העצה שלי-היפרד ממנה, ויפה שעה אחת קודם. ואני מסכים לחלוטין עם מגי-קח לעצמך קצת זמן לנוח אחרי הקשר הזה, ולאחר מכן-חפש מישהי שתתייחס אליך בכבוד. בהצלחה :)

מה רע בלתת הזדמנות שניה

תבדוק מה אתה מרגיש כלפיה חוץ מיזה לא הבנתי אם טוב לך תמשיך אם לא תעזוב פשוט לא?

michgr

New member
תגובה

היא לא נותנת כאפות בפומבי וזה גם לא באופן תמידי רק כשאני מעצבן אותה למרות שאני לא רוצה. היו לנו הרבה ריבים על מקום מגורים וכו'. הבעיה שהיא מתנהגת כמו ילדה קטנה. מה גם שיש לה בעיה בלב והיא משחקת עם זה. ואני גם לא רוצה את זה על עצמי לכל החיים שאם חס וחלילה משהו ייקרה ותצטרך טיפול. אני מאוד רוצה להפרד ממנה סופית אבל פשוט לא יודע איך לעשות את זה בלי לפגוע . אמרתי לה שהיא לא בשבילי ואני לא רואה את המשך החיים איתה אבל היא לא מבינה, אומרת שהיא מוכנה להשתנות בשבילי כי אני חשוב לה והיא אוהבת אותי מאוד. אבל כשאני אומר לה שאני מעדיף עכשיו חופש היא מאוד נפגעת ומתחילה ממש לבכות ולהפגע. אני בנאדם רגיש ושונא לפגוע באנשים וכשבנאדם נפגע ומתחיל לבכות אני מרגיש רע עם עצמי. אני מעדיף להשאר איתה בקשר של ידידות למרות שהיא לא רוצה את זה אלא אומרת שהיא לא יכולה בלעדיי ורוצה רק קשר זוגי איתי. היא מבקשת שאני אתן לה צ'אנס כי היא נתנה לי גם כמה צ'אנסים (כאילו מבקשת תמורה תחת תמורה). דרך אגב אני דיברתי עם חברים שלה גם שהם גם קצת בצד שלי. הם אומרים לי שאני צריך לעשות מה שאני מרגיש ולקחת חופש מהכל ולא לדבר אפילו שבועיים ואז לראות את המצב. שלא תבינו לא נכון. אני אוהב אותה מאוד. אבל לא יודע מה לעשות. לא מרגיש שלם עם עצמי להיות איתה. וגם לא רוצה לפגוע. זה אחד הקשרים הראשונים שלי אז יכול להיות שהמצב היה גם בגלל זה כי לא היה הרבה ניסיון. מה אתם מציעים לעשות?

Jackie Blue

New member
כשנפרדים תמיד מישהו נפגע

אין חיה כזו שנקראת להיפרד מבלי לפגוע. אתה בעצמך אומר, אני אוהב אבל לא מרגיש שלם להיות איתה - אז אל תהייה איתה. ואל תתן לאף אחד לשלוט בך ולהפוך אותך לסמרטוט. בהצלחה!

malaki

New member
אני מסכים ובכל זאת...

אני נתתי כמה הזדמנויות לקשר האחרון שהיה לי ובסוף יצאתי פגוע... צריך לחשוב טוב אם באמת יש עוד מה להציל...

daoli

New member
אתם לא טובים אחד לשניה ולכן כדאי שתיפרדו

וכמה שיותר מהר, יותר טוב. אתה לא צריך מישהי שתשלוט בך, תכה אותך ותזלזל בך. והיא לא צריכה מישהו שנותן לה להחליט על כל דבר ואין לו דעה משל עצמו כי הוא מפחד ממנה. בקיצור, לא בריא הקשר הזה. אם היא מאיימת בהתאבדות? תגיד לה שתתאבד!, בדרך כלל אלה שמאיימים לא מתכוונים להתאבד. רוב האנשים שאני מכירה שהתאבדו עשו את זה לגמרי בהפתעה ולא סיפרו לאף אחד. אתה גם יכול להגיד לה שאם היא ממשיכה באיומים שלה, אתה מתכוון לספר למשפחה שלה על זה. בקיצור, לא הייתי מתרגשת מזה אם הייתי במקומך. יאללה שחרר את עצמך מהעול הזה, ותחגוג את החופש שלך, מקווה שבקרוב תמצא אהבה גדולה חדשה שתגרום לך לצמוח.

michgr

New member
תשובה

היא אומרת שהיא אוהבת אותי ולא תמשיך את זה יותר. אני נוטה להאמין לה. שאלתי אותה למה היא עשתה לי את כל זה במשך כל הקשר. היא אמרה שזה כביכול פירוק עצבים שהיה לה עם אבא שלה ועם זה שהיא למדה בחו"ל ועכשיו זה שונה כי היא מאוד אוהבת אותי ולא יכולה בלעדיי.

loving angel

New member
פרקה עליך את העצבים שלה??

ואתה עוד נשאר איתה ?! לא חטפת ממנה מספיק ואתה רוצה לחטוף עוד?! בחיי שאני לא מבינה....................................

daoli

New member
אל תאמין לה.....ככה לא אוהבים.

לצערי הרב אני מרגישה ממה שאתה כותב שאתה שוב עומד להיות חלש מאוד מולה,אתה שוב עומד לוותר לה לתת לה ולעצמך להנות מהספק, עד הפעם הבאה שהיא תפוצץ עליך. ותהייה בטוח שתהייה פעם הבאה. וכל התירוצים שלה וההסברים שלה פשוט מגוחכים.

למעלה