פרידה

kjbgfjbfjb

New member
פרידה

מה המצב ? אני וחברה שלי נפרדנו לאחר 5 שנים יחד , (הכל ממש טרי קרה שבוע שעבר) הסיבות לכך לא חשובות כרגע כי אנחנו נפרדנו באופן רצוי אחד מהשני למרות האהבה כלפי אחד לשני כי אנחנו לא מסתדרים רבים המון , קו מחשבה אחר , חלוקי דעות בדברים עקרוניים ומבינים כל פעם משהו אחר. ברור ומן הסתם ומודע שארגיש עצוב, לבד,ריקני,וסבל בלילות וכו' למרות הבילויים עם החברים שעוזרים כי זה עמוק בלב ולפעמים אתה מרגיש כאילו חסר לך משהו כי זוגיות ארוכה היא גם משהו הרגלי כזה בחיים , זה דבר לא פשוט ומורכב מאוד !.אבל מה שכן רציתי לשתף אותכם ולקבל עצות מכם הוא שמעבר לכך שאני מתמודד עם הפרידה שלי עם עצמי (שזה לא דבר פשוט) מת'נוספות עליי מחשבות של איך חברה שלי תתמודד\תסתדר עם הפרידה? , תבכה ?, אהיה לה קשה ברגעים שתאהיה לבד ? תרגיש בודדה ולא יהיה לה קל ביכלל עם כל המצב הזה , כי אני מכיר אותה ואני יודע שהיא בחורה עדינה,ורגישה כי כמו שלי קשה גם לה ! אני דואג לה בהמשך דרכה לדרך חדשה... כלומר כואב לי עליה למרות הדרך שבחרה כי לפעמים הדרך שבוחרים לא תמיד אהיה קל לממש אותה . ושלא תבינו לא נכון זה לא שהיא מתקשרת אלי או משהו כזה או שולחת SMSים ומשתפת אותי על איך עוברת עליה הפרידה ובוכה לי או שואלת שאלות התנתקנו אחד מהשני כי אני מכיר תאופי שלה היא תסבול לבד עם עצמה. אז אני מסכם את כל זה שרגשותיי מתמודדות עם 2 מצבים הפרידה שלי עם עצמי והמחשבה איך חברה שלי תתמודד עם עולם הפרידה שהוא מורכב ולא פשוט אחרי 5 שנים יחד! האם דבר זה טבעי מה שעובר עליי? האם חברי הפורום נתקלו עם מצב שכזה ? האם זה יעבור לי ? אולי רק בהתחלה חשים דבר שכזה...? לפעמים אני תוהה עם עצמי ואומר ברור שארגיש ככה וטבעי כי אני אוהב אותה ואני רוצה שאהיה לה טוב שתמצא בחור חדש שתצא מהבאסה אבל לא יודע... מה לדעתכם עניין הבגרות שלי עם עצמי בנושא זה האם זה מעיד על בגרות או ההיפף אשמח לשמוע את דעותכים בנושא ואיך בגדול מתמודדים עם 2 רגשות אלה ובעיקר על הדאגה שלי אליה תודה

רפסודיה

New member
הפרידה היא שלך

מצב של פרידה זה נאחס. ולא משנה אם יש צד אחד שיותר רצה להפרד או שהשניים החליטו יחד. זה נאחס שמעבדים ומאבדים עם הזמן. מאמינה שקשה לך אבל כל העיסוק הזה באיך היא תתגבר על הפרידה הוא פעולת הסחה שאתה מנסה להפעיל על עצמך. כל אחד מתמודד עם פרידה בדרך משלו ולך כנראה יותר קל להתעסק בכאב שאתה חושב שהוא מנת חלקה מאשר להרגיש את הכאב שלך. וגם זה בסדר. העיקר שתתגבר.

czar

New member
המצב אחלה

אתה במקום נורמלי, אתה מתמודד עם עצמך ויש לזה כמה שלבים וזה יהיה בסדר, אתה נשמך מפוכח. עזוב אותה ואל תבלבל ותתבלבל עם ההתמודדות שלה, זה עסק שלה ואם תתעסק עם זה לא תוכל להתמודד עם עצמך. תעשה טובה, תתעסק רק עם עצמך.

kjbgfjbfjb

New member
כן אני יודע אתה צודק czar זה יעבור לי

ושלא תבין לי נכון אני מתעסק עם עצמי פשוט סתם הרגשתי שאני חושב עליה אבל יעבור תודה רבה קהילה ממש נמחדה

אייבורי

New member
טוב שנפרדתם

בגיל 4 באמת לא יודעים מה רוצים ומשתנים והולכים בדרכים שונות. אני מציע לקחת את הזמן ולעשות דברים. אם כלכך מסקרן אותך לדעת איך היא מרגישה אז אל תתקשר ותחכה שהיא תתקשר לספר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש לך פה שיעור חשוב ללמוד

כמובן שחברתך לשעבר, בתור אדם בוגר, תתמודד עם הפרידה, ואולי יותר טוב ממה שאתה חושב. זה בכלל לא העניין. מה שאתה מרגיש עכשיו נותן הבנה מצוינת לטעויות שאתה עושה תוך כדי קשר זוגי. אתה פשוט ממשיך לעשות אותם גם אחרי שהקשר נגמר, כי זה אצלך הרגל חזק. שני הדברים שאתה מרגיש עכשיו הם: 1. אתה לא סומך עליה שתתמודד 2. תחושה של חסות על הרגשות שלה שני הדברים הללו, שאפשר לעטוף אותם במלים יפות של "אכפתיות, דאגה, אהבה", אני מעדיף להגדיר אותם כ"חסות יתר וחוסר גבולות". למה אני מגדיר ככה? הרי יכולתי "ללכת לקראתך" ולקרוא להם בשמות יפים. העניין הוא שהם דברים מזיקים, וכדאי שתבין את זה כבר עכשיו, לפני הקשר הבא, כדי שבפעם הבאה לא תחזור על אותן שגיאות. קשר בריא, בין שני אנשים בוגרים, דורש שנסמוך על השני שהוא יכל להתמודד עם החיים. אם אנחנו לא חושבים כך, אנחנו מתיחסים אליו כמו אל ילד קטן, ומתחילים להיות ההורה שלו. לא רק שזה יוצר קשר לא בריא, זה גם מחליש את השני, שמתרגל שמתיחסים אליו ככה ומתחי ללהאמין בזה. למעשה, המצב הוא אפילו יותר מובהק, כי לרוב מישהו במצבך יבחר מראש בבחורה שרוצה שיקחו עליה חסות - ומשהו טוב לא יצא מזה. הדבר שהכי חשוב שתבין מכל הסיפור הזה הוא שתחושת הדאגה שלך היא צורך מובהק שלך, והיא לא באמת קשורה ליכולות של האחר. אתה אתה זקוק לתחושה הזאת של חסות על אדם אחר, ואם זה לא יהיה, אתה תמצא בת חסות אחרת. וגם כשנפרדת ממנה, לא הצלחת להפרד מהצורך הזה. פה צריכה לבוא מודעות, ופה אתה צריך לעבוד על שינוי. כמובן שזה לא פשוט, כי הדפוס הזה מן הסתם יושב אצלך חזק, מילדות. אבל אם תבין שהוא בעייתי, אז תוכל עם הזמן לשחרר אותו.

kjbgfjbfjb

New member
מעולה אהבתי את התיחסותך ! זה יעבור כל פעם זה

יורד קצת... אלמד בקשר הבא

מריוס זכריה

Member
מנהל
שמח שאהבת אתת ההתיחסות. אבל....

אל תחכה לקשר הבא כדי ללמוד. תלמד עכשיו. כדאי כמובן ללכת לטיפול, אבל אם אתה רוצה את כל התורה על רגל אחת: אל תבחר שוב בחורה קטנה וחמודה וקצת חלשה ומסכנה, שזקוקה לחסותך - למרות שזה נורא יפתה אותך. לך על אחת שיש לה שתי רגליים על הקרקע. אולי אחת כזאת תהיה פחות זקוקה לך, ולכן זה יהיה יותר מאתגר, אבל בטווח הארוך זה נראה לי כדאי.

kjbgfjbfjb

New member
לא תודה אסתדר לבד

בחיים כל הזמן לומדים סתם רציתי לדעת מה אתם חושבים לא צריך להיכנס לזה יותר מדיי זה בסדר

למעלה