פרידה

ר ש ר ש

New member
פרידה

למרות הכל, ימים נוראים מתקרבים. אם פגעתי במישהו זה היה (עם או בלי כוונה) אני מתנצל. שבת שלום.

sshender

New member
הייתי אומר לך להתראות, אבל ברוך שפטרנו הולם

יותר את המעמד.

ואילו לא היו הימים הנוראים...

ממשמשים ובאים ? ודאי שהיית ממשיך להשמיץ ולקלל ! ולמרות שאיני יודע על מה נסבה התנצלותך, עכ``ז בהנחה שהתנצלותך בפורום היא על פגיעות וקללות. ואחרת לא היה לך במה להתנצל. ובזה חילוני עדיף על דתי ! העובד כל השנה על פי מצפונו.

Patrick kim

New member
השתולל והתנצל אך בד`כ הם שבים לקיאם

די מהר כי קנאת אדני צבאות ושיעמום דאורייתא ממריץ אותם לשוב ולרחרח במקום הרפש.בפורומים שלהם מה הם יכולים לעשות? לפרכס עצמם עד בחילה?שם הם חייבים להתבטא בשפה וקוד ציקצוק בחינת-מה נעמת ומה יפית שפה עקרה בתענוגים.

ר ש ר ש

New member
רק דבר אחרון...

א. עדיף לבקש סליחה מאשר לא לבקש. הודיתי בטעותי. ב. הסליחה מכוונת ללוסי. ג. זה לא שבשאר הימים מותר להעליב ולפגוע, אבל במיוחד לפני הימים הנוראים לא כדאי לפגוע. ד. אני דתי לאומי ולא חרדי. שלום!

ר ש ר ש

New member
הסבר קצר לTokio כיוון שביקש

לפי המסורת היהודית, הימים הנוראים (קרי הימים שלפני ר"ה ויוהכ"פ) הם ימים של חשבון נפש פנימי של האדם בינו לבין עצמו. כמובן שאסור לפגוע אחד בשני בכל ימות השנה, אבל בחודש אלול במיוחד אסור לפגוע מכיוון ש"המלך בשדה". מסיבה זו נוהגים הספרדים להגיד "סליחות" בכל בוקר מר"ח אלול, אשכנזים משבוע לפני ר"ה. מר"ח אלול תוקעים תשר"ת ומוסיפים מזמור נוסף לתפילת שחרית ומנחה. עוונות שבין אדם למקום מתכפרים ביום הכיפורים, אבל עוונות שבין אדם לחברו לא מתכפרים. ולקולי-אמרת שאני תינוק מתנשא, אבל בינתיים התגובה של "חה,פאקינג,חה" לא מראה על בגרות. "כל הפוסל במומו פוסל". להתראות וערב טוב.

ר ש ר ש

New member
וקולי-זה בסדר.

הוכחת לי שילד בן 16 יכול להיות יותר בוגר (שלא לדבר על בריא) נפשית מבן 21. תודה. נדבר כשתתבגר.

אני אוותר על התענוג, תודה

אני מהמר על הודעה-שניים עד שיתחיל ממש לשעמם אותי להרוס את העיניים על שטויות שנפלטות מידי חובש-כיפה-מוכה-אקנה כמוך. יש לך עוד משהו להגיד חוץ מ"הכל עובר אלייך וקקה בידייך"? פשוט תינוק.

ר ש ר ש

New member
כשזה נכון, זה נכון. אני מודה.

אני אכן חובש כיפה מוכה אקנה. כשצריך להודות, מודים. האקנה מאוד מציקה.

פלמIני777

New member
אם סיבת הסליחה

רק בעבור כי הנך חושש לעורך, ולא בגלל מצפונך על שעוללת דבר רע, אז עדיף שלא תבקש סליחה! ולא אכפת לי אם תיענש ! והמצחיק, שעל פי ההלכה ישנו מצב,שהנעלב ייענש אם מסרב הוא למחול, ועוון המעליב על ראשו יחול. אז אני מוותר על המחילה שלכם.

Patrick kim

New member
זהו ריטואל שאומר:ניקיתי שולחן

ועכשיו אפשר לגשת לסבב שני בלב ``קל`` למנת קרב של הטחת עלבונות והסברים מדוע הכותבים כאן מיסכנים ואוי אוי אוי מה צפוי להם ביום פקוד אלהי הרוחות לכל בשר להיפרע מכופרים לשלחם לכל הרוחות.

למה להתעצבן אבל

יהיה לך יותר מקום בגן עדן יעבדו אותך יותר אנשים. תהיה שמח שזכיתה בכול הקופה לבד

אמ. ואחרי זה יהיה שוב בסדר לפגוע באחרים?

אני פשוט מת על הסטנדרטים הכפולים שלך. אפשר גם?

למעלה