פרידה מחברה

פרידה מחברה

שלום, אני בחור בן 23 היתה לי חברה כמעט שנה ומיד אחריה חברה שנתיים וחצי, בזמן האחרון אני מרגיש תחושה שכאילו אני לא מיציתי את עצמי לבד ולא ניסיתי וראיתי דברים אחרים. יש לציין שמאוד השתנתי בהתנהגותי מבחור ביישן ומופנם לבחור פתוח ובעל חשיבה שונה. בנוסף יש לציין כי חברתי הנוכחית היא בחורה בת 21 מדהימה יש איתה נושא שיחה ונראת טוב, שאלתי כזאת: 1. האם יהיה זה מעשה נכון לעזוב את חברתי כדי למצא את עצמי לבד ו"לטעום" מחיי הרווקות? 2. האם זו יכולה להיות הרגשה חולפת כלשהיא? אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה

אז ככה:

אם טוב לך עם חברה שלך למה שתעזוב אותה? זה טיפשי לותר על קשר משמעותי רק בשביל חיי הוללות מטופשים זה סימן שעוד לא התבגרת אם היה לך רע אז מילא אבל אתה כותב שהקשר טוב אז לא חבל להרוס? לך תדע אם תמצא מישהי כמותה ואח"כ תצטער על זה שעזבת אותה איך אומרים תפסת מרובה לא תפסת...

כנראה שלא הבנתם אותי נכון

אני לא מחפש עכשיו לזיין מה שזז אני פשוט מרגיש שזה לא ממש זה יכול להיות שזה יותר בגלל החיצוניות או לא יודע אבל בתוכי משהו אומר לי לעזוב ואני חושב שברגע שאתה חושב לעזוב ולא משנה הסיבה זה כנראה לא אהבה אמיתית. אני צודק?

נ ט ע 9 1

New member
בטח שאתה צודק..

מהרגע שרשמת את דברייך חשבתי כך שאין טעם להישאר במקום שאתה לא רוצה, כאילו ניכר מדברייך(ולא מהרצון הזה של 'לבדוק עוד אחרות'..) שפשוט לא מצאת את האחת.. ובמקום כזה לא טוב להישאר..!!1 אז מה אם טוב לך איתה.. עם הרבה אנשים טוב לי, והם עדיין לא בני זוג שלי.. רק דבר אחד צרם לי מכל הנושא, מדוע לקח לך שנתיים וחצי להבין את זה שהיא לא האחת.. אתה אומנם מדבר עליה יפה, ומרגישים שאתה חושב עליה דברים טובים.. אבל זה בכלל לא מספיק, כאילו.. אני ממש אבל ממש לא יוצאת עם אנשים רק כי אני חושבת שטוב לי איתם.. כי טוב עם הרבה.. אבל אז מה.. היו לי 2 אקסים מאוד טובים, אבל כנראה שזה לא מספיק(וגם חבר אחד חרא, אבל עזבו) טוב זה לא מספיק, אבל באמת באמת חבל שאתה מבין/מגלה זאת רק אחרי שנתיים וחצי, זה באמת הכי כואב מכל הסיפור..

נ ט ע 9 1

New member
אני חושבת כך כי...

שמעתי איך גבר שמצא את האחת מדבר עליה(ולא בנוכחותה, שזה הכי מדהים..) לא רק שטוב לו איתה, היא פשוט הכי הכי הכי מתאימה..והיא האחת והיחידה, עם הטוב ועם הרע..! כשגבר מצא את האחת הוא כבר רואה אותה בשמלת כלה(ותאמין לי שאני לא מדברת שטויות..) הוא כבר דימיין אותה כאם ילדיו, הוא כבר ראה הרבה שלבים קדימה, בטח ובטח אחרי שנתיים וחצי(אני מדברת איתך על אנשים- ידידים שלי, אחי, אבא, שאחרי תקופת מה הבינו שזו האחת) אני חושבת שטוב זה לא מספיק.. הכי מתאים בעולם, זה מספיק.. בנוניות היא דבר גרועה, שמפיל אותנו לתהומות עמוקים. אני ממש לא מתכוונת שיש מושלם, אבל(שוב אני חוזרת על עצמי..) יש את המושלם בשבילך, יש את המשלים אותך, שהוא לגמרי לא מושלם, אבל היתרונות עם החסרונות זה ההשלמה. מצד שני, וזה באמת חשוב לא פחות, בתור בני אדם ייתכן שאנו נופלים במכשול ההרגל(שהוא נפוץ מאוד) צריך להיזהר ממנו כמו מאש.. כי לכל דבר טוב יש עליות ומורדות.. אנחנו בני אדם, לפעמים לא טוב לנו(בלשון המעטה) גם עם משהו שהוא נועד לנו, ולכן לפעמים צריך להסתכל על זה רק כמעידה קלה ולהשתדל בכל הכוח לעמוד בגל החזק הזה, לכן, ופה אתה צריך לענות לעצמך על כמה שאלות, תברר טוב טוב עם עצמך, אם איפשהוא בעבר, היו כמה פעמים שפשוט הבנת שהיא האחת, שהיא בשמלת כלה לבנה(זה בטח יצא לך אם באמת רצית אותה לפחות בעבר) אם ראית אותה כאם ילדך.. אם זה לא עלה בראשך, או שזה עלה ונתקל בפלט 'ביטול', כנראה שזה לא זה.. אבל שוב, למה זה לקח לך שנתיים וחצי להבין זאת?..! יש כמה שאלות שאתה חייב לענות עליהן בטרם אתה עושה צעדים חשובים בחייך(בכל נושא אגב) כי כמו שכבר אמרו פה, תפסת מרובה לא תפסת, תענה לעצמך, ואם אתה מוצא יותר מדיי בילבול תברר טוב טוב, כל צעד שיהיה תברר טוב טוב עם עצמך, אבל הכי חשוב, שלא תיכנס בטעות למערבולת הבנוניות, כי היא הורסת מערכות זוגיות, והיא בכלל לא טובה, בעוד אתה יכול להיות עם האחת באמת, ושחברתך תהיה עם האחד באמת. בקיצור, תענה לעצמך על כמה שאלות כמו הנ"ל ותנסה לפעול בהתאם

Cyndi

New member
אדם חכם שאני מכירה אומר ש...

אם תבדוק, מרבית האנשים בסופו של דבר מחפשים חיי זוגיות. חיי ה"הוללות" שאתה משתוקק להם פתאום הם פשרה, ולפעמים אפילו בגדר הסתפקות במועט, והם קלים להשגה. לעומת זאת, לא קל להשיג זוגיות אמיתית, ואם יש לך כזו, עדיף שתשקיע את האנרגיות בה, במקום לחפש מה ירוק יותר אצל השכנים. 2 זו שאלה באמת טובה. אין לי מושג אם זו תחושה חולפת, או שהיא עלולה להתחזק ולדרוש ממך בכפייתיות שתקשיב לה. אני בטוחה שזה משתנה מאדם לאדם ומאוד תלוי באופי שלך, ובטוחה גם שאם לא תזין ת'תחושה הזו, היא תדעך ותמות מתישהו.

חסוי מ 85

New member
ועד גיל 20 לא חגגת?

עם כל הכבוד, עד גיל 20 יש מספיק זמן לחגיגות.... אם אתה בקשר של שנה פלוס זה אומר שהקשר רציני וחשוב. אולם, אם לא חגגת ולא טעמת מחיי הרוקות שלך מספיק ואתה מרגיש שזה מאוד חסר לך... תחשוב על זה. הדעה שלי כמו של כל בנאדם הגיוני שברגע שיש קשר רציני צריכים לשמור עליו.

כנראה לא הבנתם אותי נכון

אני לא מחפש עכשיו לזיין מה שזז אני פשוט מרגיש שזה לא ממש זה יכול להיות שזה יותר בגלל החיצוניות או לא יודע אבל בתוכי משהו אומר לי לעזוב ואני חושב שברגע שאתה חושב לעזוב ולא משנה הסיבה זה כנראה לא אהבה אמיתית. אני צודק?

זכוכיות

New member
אני חושבת שמצד אחד- אתה צודק

כלומר, אם אתה לא רוצה להיות שם, אל תהיה שם. וגם אם הסיבה שאתה לא רוצה להיות שם היתה כי בא לך "לזיין כל מה שזז"- אז זאת סיבה מספיק טובה. אבל שתדע לך שבקשרים ארוכים, קורה שיש תקופות שבהם רוצים לנסות משהו אחר, או לברוח, או ליצור מציאות חדשה. אחר כך, כשהם עוברים, נוהגים לשכוח שהם אי פעם התקיימו כדי לא שהפנטזיה הקומנטית לא תתרסק לנו על הראש, אבל עד כמה שאני מכירה את המציאות, שלי ושל המקורבים אלי- יש סיכוי טוב מאוד שגם בראשה של החברה שלך עברו או יעברו הרהורים כאלה ואחרים. אני אוהבת את בן זוגי יותר מכל דבר אחר, ועדין יש לי תקופות שאני חושבת שבא לי דווקא משהו אחר.... בקיצור, תעשה מה שבא לך.

זאת לא הסיבה אני פשוט מרגיש שאני לא יודע מה

אני רוצה אני ממש מבולבל אני כבר כמעט חודש חושב על זה ואין לי תשובות

זכוכיות

New member
לא אמרתי שזו הסיבה, אבל שמתי לב שזלזלו כאן

בסיבה הזאת, האחרים וגם אתה, ורק רציתי להבהיר שכל סיבה שגורמת לך להיות מבולבל ולחשוב שאתה מעדיף לחיות את חייך ללא בן הזוג שלך, ובהנחה שהזמן עובר אבל התחושה לא, היא סיבה מספיק טובה, כי הבוטום ליין היא לא הסיבה- אלה ההשפעה שלה עליך.

חסוי מ 85

New member
גם אם זאת אכן היית הסיבה...

היא מספיק מוצדקת. הדעות כאן בפורום זה קודם כל איך לא לפגוע בצד השני, אז זאת האם אמא של הסיבה לעזוב אם אכן זה היה הסיבה. אבל בכל מקרה, לקשר צריך שתיים. אם לך לא טוב מכל סיבה שהיא גם אם זה לזיין עוד בנות גם אם זה פשוט להיות לבד ללמוד להכיר את עצמך וגם אם זה סתם כי בא לך אז כדי שתלך על זה.

אני מבינה אותך ..!

אנ בהחלט מבינה אותך , בשונה מרוב האנשים פה , אני מאמינה מאוד שאתה צריך לעשות מה שאתה מרגיש , אתה נמצא כרגע במצב שאתה מבולבל , ואתה בקשר מאוד ארוך , וכל עוד אתה תמשיך בקשר הזה , אתה סתם תפגע בחברה וגם בעצמך, אני מתארת לעצמי שאתה גם ככה לא מרגיש טוב עם מה שעובר שהלב אומר דבר אחד והשכל אומר דבר שני אני מבינה אותך על הפחד שלך מלנטוש את המערכה אבל למען האמת אין דרך אחרת אני כל כך כל-כך, מבינה אותך אני עוברת בדיוק את מה שאתה עובר אומנם לא הייתי בקשר ארוך כמו שלך ובקשר שלי היו לא מעט בעיות , משהו שעייף אותי ברמות ואני החלטתי באופן סופי לחתוך את זה לפני מספר ימים . כמוני כמוך , ביני לבין עצמי היו התהיות , אצלי זה התחיל מרגע שהתחילו הבעיות אני גם צעירה בת 21 וזו מערכת היחסים היחידה שהייתה לי עד עכשיו אני יודעת מה ה"שקר לעצמי" עלול לעשות , ואותי הוא עשה כבר חולה עשה מה שאתה מרגיש, אני איתך :) על מנת להיות בטוח , אדם חייב להתנסות ואני בן אדם שמדבר מנסיון , אני עשיתי כמה דברים משמעותיים בחיים שלי , שאם הם לא היו קורים, לעולם לא הייתי מגיעה למי שאני היום ותזכור משפט אחד : ברגע שאתה תעשה מה שאתה מרגיש - אתה תצא המנצח אתה לא חייב לפגוע בחברתך וכמוני כמוך , לא מחפש את חיי ההוללות , אבל לעזאזל אתה רק בן 23 וזה כ"כ לגיטימי, אתה יכול לומר לחברתך שאתה מבקש פסק זמן או קצת זמן לעצמך , אתה יכול להבהיר לה שאתה לא מחפש דברים אחרים ורק רוצה קצת להיות עם עצמך והמחשבות. יש הפתעות בחיים , וכמו שאני מאמינה בכך שאני עלולה למצוא מערכת יחסים מדהימה חדשה , באותה מידה אני מאמינה שמה שצריך לקרות יקרה , ויכול להיות שאני אקום יום אחד בבוקר ואחליט שהאקס הוא אהבת חיי אני לא שוללת וגם אתה אל תשלול פשוט תן לעצמך מה שאתה צריך - זמן איכות עם עצמך . בהצלחה מותק , ואני במסרים :)

אני מרגיש שעזרת לי הרבה.

עבר קצת זמן ובאמת ביקשתי ממנה פסק זמן ואת האמת זה עשה את העניין להרבה יותר מבלבל מצד אחד אני חושב שאני רוצה להיות לבד ולהיות עם עצמי ולהכיר דברים חדשים ומצד שני אני חושב שאולי אני רוצה להיות לבד כיוון שהבחורה שאיתי לא ממש השקיע בקשר בחודשים האחרונים ובגלל זה אני רוצה להיות לבד כי כאילו נמאס לי רק כל הזמן להשקיע ולא לקבל תגובות. אילו 2 שאלות שאני לא יודע כמה זמן יקח לי לענות עליהם אבל אם יש לכם איזה דרך לעזור אני ישמח....

omer73

New member
תראה,

אולי בגלל שאתה נמצא במע' יחסים ארוכות פתאום קורץ לך "חיי רווקות", אבל אני לא יודע מה אתה מפסיד שם. ויהיה מאוד מצער אם תפסיד את החברה שלך בשביל לטעום ממשהו שבכלל לא בטוח שיעשה לך טוב, וכשיהיה מאוחר מדיי ותפסיד איתה פתאום תקלוט מה איבדת, ויכול להיות שזה יהיה הפסד שתצטער עליו המון זמן. מה שכן, אם אתה מרגיש חנוק אולי אתם צריכים להוריד טיפה במינון של הקשר, אולי האינטנסיביות של הקשר גורמת לך להרגיש ככה. כי שוב- חבל שתעשה צעד פזיז שיגרום לך להפסיד משהו שאח"כ תצטער עליו.

למעלה