פרידה מהחברה... קשה לי!!!

its tough

New member
פרידה מהחברה... קשה לי!!!

זה נגמר. 3 וחצי שנים מחיי נתתי לחברה שלי. אתמול נפרדנו... לא הלך יותר. היא רוצה דברים אחרים, רוצה לנסות להכיר אחרים, עוד קשרים... כמה שהחיים קשים. אני קצת מעל 20, והיא 19 וקצת. איך מתמודדים עם זה?... זה נראה כמו סוף העולם... איך מתמודדים עם התקופה שאחרי? יש בתוכי כל כך הרבה כאב כבר יומיים, הרבה כעס כלפיה, לסיבות שהביאו לפרידה מוקדם יותר היום. חצי שעה של פרידה מורידות לשלוש השנים שבילינו יחד את כל המשמעות. אתה פתאום מבין שנגמרה האהבה מצידה. שהיא מוכנה בכזו קלות לסגור את פרק א´ של חייה ולהתחיל את ב´. נתתי לה הכל, את כל כולי, ובבת אחת היא מוכנה לזרוק הכל ולהמשיך הלאה, בלעדיי. פתאום אני מרגיש כל כך בודד; אני לא זוכר איך זה להיות לבד. לא זוכר את עצמי בלעדיה. טוב או לא, כך אני מרגיש. גם עכשיו עיניי עדיין דומעות, שורפות ממש, ואני לא יודע איך להתחיל מחדש. אז נכון שהזמן הוא תרופה לא רעה, ואת זה ימים יגידו. אבל מה עושים? כל החיים צריכים להתארגן מחדש. אין לי כוחות לזה. כבר כמעט עברנו לגור ביחד... עכשיו מן הסתם אעבור לבד... בעצם הכל יהיה לבד. אני חושש, חושש שאהיה לבד זמן ממושך. זה לא שהייתי תלוי בה או משהו – ממש לא – אבל זה מין מצב שאתה פשוט רוצה שיתקיים (קשר חדש). 3 שנים אני איתה, כמעט ולא יצא לי ליזום קשרים עם בנות. יש לי ידידות לא מעטות, אבל הכל עוד מימי התיכון. איך מתחילים מחדש? אגב, אני לא בצבא, ככה שדיי קשה ליצור קשרים חברתיים כרגע. אני עובד והכל, אבל המסגרת לא מתאימה לנסיונות היכרות. תודה מראש על כל תגובה שלכם, אורן.

קודם כל תרגע

שלום אורן, קודם כל תדע שזה לא סוף העולם (למרות שאולי כרגע זה לא נראה ככה). אז ככה, אני אנסה להתייחס להודעה שלך פחות או יותר לפי מה שכתבת. ראשית, שלוש שנים גם קיבלת ממנה ולא רק נתת (וזו רק דרך אחת נוספת להסתכל על זה) - רוצה לומר -שלוש השנים האלו לא הלכו לעזאזל. הרי היית שם וחווית את הזמן הזה (בין עם איתה ובין אם בלעדיה). לגבי התקופה שאחרי הכאב והצער. כשלי זה קרה (וזה לא היה אחרי שלוש שנים אבל זה היה כואב לא פחות) נסגרתי קצת בהתחלה, נתתי לעצב ולכאב לעבור דרכי, לזרום דרכי ולשטוף לי את המערכת. בכיתי המון, תבכה אורן, אל תחזיק את זה בפנים, אל תתבייש לבכות זה מותר ואפילו רצוי. עצב זו תחושה שצריך לקבל בדיוק כמו כל רגש אחר (גם אם בתודעה שלנו יש לו קונוטציות שליליות). אני לא בטוח שחצי שעה של פרידה מורידה לטמיון את שלושת השנים בהם בילתם ביחד. אני בטוח שגם היא לא חושבת או מרגישה ששלושת השנים האלו "בוזבזו" איתך. זה יכול לקרות שההרגשה שלה כלפיך תשתנה (בני אדם הם יצורים דינמיים). לדעתי, עדיף לשניכם הקשר יסתיים (עם כל הכאב והצער שכרוך בזה) במקום שצד אחד ישקר לעצמו וישאר במערכת היחסים רק בגלל ש"לא נעים" לא או שהוא חושש מתגובת הצד השני. הערך את החברה שלך על האומץ שיש לה להיות ישרה עם עצמה ועם עצמך ולעזוב את הקשר לפני שהיא תסתבך בבגידה כלפי עצמה (וזה יכול להיות שהיא תרצה משהו אחר אבל בגלל כבוד אליך לא תעשה את זה, אם היא החליטה להפרד זה בגלל שהיא לא רוצה לפגוע בך). יש לי הרגשה שהפרידה הזו מתבשלת אצלה יותר מאשר חצי שעה (אני בטוח שהיו סימנים מקדימים שראית והעדפת להתעלם מהם או לא היית מודע למשקלם - אל תאשים את עצמך, זו איננה אשמתך. אני לא יודע כמה נכונה האימרה שהזמן ירפא את הכאב (אני אישית לא מאמין בזה, בסופו של דבר הזמן לא עושה כלום - אנחנו עושים). אני חושב שאתה צריך לקחת זמן לעצמך, לחבק את העצב, לבכות, להתפרק, להתנקות, לחזור קצת אל עצמך ואז להתחיל להסתכל סביב ולחפש לך דרך חדשה. אני לא טוען שיש לשקוע לתהומות הדכאון לנצח אבל בהחלט כדאי לתת לעצב הראשוני והכעס לחלחל דרכך בלי להדחיק אותם או להתעלם מהם (זה גם יותר בריא ומנסיוני גם עוזר לתקופה הזו להיות מעט קצרה יותר). אל תחשוש להיות לבד אורן. זה לא אומר שום דבר עליך. הקדש קצת זמן לעצמך, בטוח שיש לך תחביבים (אני שונא את המילה הזו אבל זה מה יש) שאתה יכול להתפנות אליהם יותר עכשיו. אני לא טוען חס וחלילה שאתה חייב עכשיו לההפך לרווק מושבע שכל היום יבנה פאזלים ויצוד פרפרים אבל להקדיש קצת זמן לדברים שעושים לך טוב (גם כשאתה לבד) זה רעיון טוב. לגבי מציאת קשר חדש, אני חושב שכדאי לך לקחת פסק זמן (אתה לא חייב להגדיר לזה מסגרת, זה עניין של הרגשה, כשתהיה מוכן לקשר תדע מזה) ולא ישר לקפוץ למים רק בגלל שהחברה שלך היא זו שיזמה את הפרידה, אל תנסה לרפא את האגו בכיבושים מזדמנים רק כדי להוכיח לעצמך שאתה שווה משהו. ההודעה שלך מלאה ברגישות שתספיק למאה שנים, ידידי, יש לך את זה - אל תאבד את זה במירוץ עכברים על האגו. תן לדברים לזרום מעצמם אני בטוח שתפגוש מישהי שתעשה לך את זה ותוכל לבנות איתה משהו חדש ומופלא. בכל מקרה יש קח חיבוק וכתף לבכות עליה

אופקקקק

New member
עצה מבחורה...../images/Emo91.gif

קודם כל אחרי מכתב כזה...אני חושבת שהפספוס כולו שלה..ואתה תראה שאחרי שהיא "תיטעם" את ה"חופש" כביכול מהקשר שלכם ותפגוש גברים חדשים רק אז היא תבין מה היא הפסידה... תאמין לי...הייתי בסרט הזה.. שני הידידים הכי טובים שלי עברו אותו דבר תאמין לי היום הם חיים יותר באושר ובעצם מודים לאקסיות שלהם על שזרקו אותם.. אני מכירה את תחושת הריקנות שעוטפת אותך עכשיו אבל זה רק בגלל שאחרי כל כך הרבה זמן אתה כבר לא מכיר את "אורן בלי החברה" ועכשיו יש לך הזדמנות להכיר את עצמך..ואיך אתה בלעדיה..מי יתן ותגלה שיותר טוב בלעדיה. אבל כרגע אני ממליצה לך לצאת כמה שיותר אפילו אם אין לך כל כך חשק..תכיר בנות חדשות, תתפרק קצת, תבכה, תצחק והכי חשוב תדבר עם החברים שלך, אין כמו חבר/ה הכי טוב/ה במצבים כאלה וגם לא יזיק לך לעשות טבלה של כל החסרונות שלה..תגזים..זה עושה טוב על הלב. הכל גורל והכל לטובה אתה מקסים שרק תחייך ביי מותק אופק=נתי

פ ז פ ז

New member
אורן ../images/Emo140.gif

הכאב והכעס שיש בך הם בסך הכל ביטוי אנושי טבעי למה שעובר עליך. אחרי פרידה כזאת טבעי שיבוא כאב והמון מחשבות מציקות. אף פרידה אינה נעימה, על אחת כמה וכמה כזאת שבאה לאחר קשר ממושך ואינטנסיבי. אפילו עצם ההרגל להיות עם מישהי כל הזמן ולעבור איתה הכל ביחד מקשה על ההתמודדות. אני מסכימה עם כל מילה שכתב לך כאן "רק ללחוץ", שהפליא לתאר את המצב. כרגע אתה מסתכל על הדברים מהנקודה הכואבת שאתה נמצא בה, אבל אני בטוחה שקשר שנמשך 3 שנים לא יכול להיות בשום אופן חסר משמעות. בכלל, אני מאמינה שכל קשר תורם לך, בכל דבר שאתה עובר בחיים אתה צובר חוויות שילוו אותך, בצורה זו או אחרת, תמיד, חוויות שמעצבות את דיעותיך ואת אישיותך, חוויות שמלמדות אותך דברים על מי שאתה בקשר, ובכלל על עצמך. אז אתה כועס עליה עכשיו ומרגיש שהיא "זורקת הכל", אבל אין לי ספק שגם היא לוקחת איתה הרבה מהקשר הזה, ושגם לה לא קל. לפעמים יש שלב שבו צריך להודות שהקשר לא יכול להמשך יותר, גם אם זה נורא קשה ולא נעים. למשוך קשר שלא טוב לפחות לאחד הצדדים להשאר בו, יהיו הסיבות אשר יהיו, הוא לא בריא ועלול רק להכאיב יותר. עדיף לדעת לשחרר בזמן ולהמשיך הלאה. אני יודעת שיותר קל להגיד דברים ולייעץ כשאתה מסתכל על הכל מהצד, ושקשה לך לראות דברים בצורה אובייקטיבית או ראציונלית, כי הרגש כ"כ חזק והכל כ"כ טרי כרגע. אבל עוד כמה זמן, בדיעבד, אתה תוכל לראות דברים בצורה קצת שונה. מצא חן בעיני הרעיון של אופק לעשות טבלה של כל החסרונות שלה... בגלל שיש לי נטייה לייפות דברים ולראות בקשר שנגמר דווקא את הדברים הטובים ולא הרעים שהיו ביננו, הרבה פעמים אחרי פרידה אני אומרת לחברה טובה שלי להזכיר לי את כל הדברים הלא נחמדים שיש באותו אחד... היא גם עושה את זה עם המון הומור, ובכלל זה נורא משחרר... בינתיים, אל תפחד להשען על חברים או ידידות או כל מי שיהיה לך טוב להיות בחברתו כרגע, כל מי (ו/או מה) שיעזור לך להעביר את הזמן ולעשות דברים שישפרו את הרגשתך. זה טוב ובריא להרגיש ולבטא רגשות, וזה בסדר לבכות ולכאוב, רק אל תשקע יותר מידי בעצב הזה, ו"תכריח" את עצמך להיות עסוק גם בדברים אחרים שיוכלו להסיח את דעתך ולהעסיק אותך במחשבות אחרות, תמשיך לחיות ולהנות, כי, למרות הכל, יש עוד מספיק ממה.

Nelli

New member
"ITS TOUGH" יקר...../images/Emo20.gif

ראשית כל שמך די מסגיד את המצב הנפשי שלך...יש משהו בדבריי? ברור שזה קשה...מי מאיתנו לא היה בסיפור הזה? ועוד אחרי 3 שנים...עד כמה שהכל נראה עבורך עכשיו שחור ואפוקליפטי, תאמין לי, מנסיון, יש חיים גם אחרי הפרידות הכי טראומטיות. החוכמה היא להשאר עם הראש מעל המים, להשתדל להשאיר את הדברים בפרופורציה, ולנסות לגייס את מקסימום האופטימיות שאתה יכול. רק ככה ניתן לעבור את המשברים הללו ולשרוד. ואגב, אני בטוחה שגם לה מאוד קשה עם זה, כך שאל תחשוב שהיא "זרקה" את התקופה הזאת מבחינתה, ויצאה במחולות מרב האושר. אם היא עשתה את הצעד הזה, וקרוב לוודאי שהיא לקחה בחשבון את הקושי הכרוך בהחלטה שכזאת, ועם זאת עדיין ביצעה את ההחלטה להפרד - כנראה שזה היה הדבר הנכון עבורה. אולי אפילו עבור שניכם, אבל בטח קשה לך לראות את היתרונות בשלב כ"כ מוקדם. הזמן מרפא המון פצעים, וגורם להמון דברים להתבהר ולראותם בעיניים צלולות יותר...אתה ממש לא חייב לרוץ ולחפש עכשיו קשר חדש, או איזה תחליף אינסטנט רק כדי לרפא את האגו הפגוע או להרגיש טוב לכמה ימים. תן לעצמך זמן, תרגע, תחשוב על הדברים...דיברתם אחרי שנפרדתם פורמאלית? אם יש כ"כ הרבה דברים שלא ברורים לך, כגון הסיבות לפרידה, ההרגשה שלה בנושא, אז תדברו על זה. לפחות שהקשר ביניכם יסתיים בצורה נורמאלית. בלי UNFINISHED BUISNESSES. וזהו...תתחזק. יהיה בסדר. אני מבטיחה לך!

תראה

אני כמעט שנה עם חבר שלי ואני יודעת שמה שאני הולכת להגיד לא תקין. אבל, מהרגע הראשון שנהיינו חברים, אני כל הזמן חושבת על רגע הפרידה. גם כשכייף יחד וברור-כשרע יחד. לא בגלל שרע לי (כשטוב לי), אלא בגלל הפחד שיושב לי בלב. שאני אפגע עד עמקי נשמתי מהפרידה שלאוו דווקא הוא ייזום. אני כאילו מכינה את עצמי נפשית, אבל אף פעם אין "מספיק" בקטע כזה. האשלה שלי היא-האם היה משהו מקדים לפרידה? הרגשת משהו שונה לאחרונה? היא בגדה בך פעם? אתה בה? כמו שאחרים אמרו לך (וכן, הרבה יותר קל להגיד מאשר לבצע),אבל ייקח קצת זמן ויעבור לך ותמצא מישהי אחרת שתשכיח יופי את הקודמת. (בטח עוד יותר קשה עם הקטע של-היא האהבה הראשונה גם אצלי זה ככה). אבל מ"טעויות" לומדים. ואם משהו צריך להיות שלך-הוא יהיה שלך! תאמין לי שהמשפט הזה עובד והוא נכון! ואם נפרדתם ולא תחזרו (ויש בי קצת אמונה שכן), כנראה זה עדיף לך ולא היית צריך לעבור לגור איתה ובטח אחרי זה להתחתן. אתמול במקרה יצא לי לשבת עם חברה וחברה שלה. האחרונה עומדת להתחתן. הם לא גרים יחד לפני החתונה. אני שאלתי בטבעיות-למה? אז היא אמרה- כי אם מתחתנים ויש בעיות, חייבים לפתור אותם כי יודעים שאין ברירה ואם נהיה "בתקופת נסיון" ונגור יחד-נדע שיש את האפשרות של פרידה וניפרד. אז אני שואלת (הפעם את עצמי): מה, עדיף לך "להתחתן" ואחרי זה להתגרש או לנסות, לראות שטעית "ולעבור הלאה"?! קח את זה לתשומת ליבך

Nelli

New member
כמה דברים...../images/Emo60.gif

קודם כל אני ממש לא מסוגלת להבין איך את מסוגלת לשאת קשר, ועוד בן שנה, כשאת נמצאת במצב מתמיד של טרום-פרידה, ועוברות לך בראש מחשבות מתמידות על סיום הקשר הזה...אז למה אתם יחד? נשמע לי ממש אבסורד. את אמורה לחוש בטחון, רצון לעוד, לראות עתיד כלשהו לשניכם יחד...ואת עוד מציינת שזה היה מהרגע הראשון שנפגשתם...למה את מחכה? שיקרה משהו ממש קיצוני, שכביכול יפיד ביניכם ללא ההתערבות שלך? נשמע לי קצת כמו בזבוז זמן ואנרגיה. אם את יודעת שזה לא זה, סיימי את זה עכשיו, ותמשיכי הלאה. נסי ליצור קשר בריא יותר. את מסכימה איתי? וחוץ מזה, אני מסכימה איתך בעניין הזה, שאם הקשר נועד לשרוד, הוא יצליח לעבור כל משבר, עם מעט רצון ומוטיבציה מצד שני בני הזוג כמובן. ואם לא - אז כנראה שעדיף שהוא יגמר כבר עכשיו. ו...עניין החתונה הזה הוא שטות גמורה! נורא מצחיק אותי שאנשים מתחתנים באמונה שלמה שהנישואין זה כלוב, משרד של פסיכולוג, אליו מכנסים עם שק של בעיות, ויוצאים עם חיוך על הפנים. הרי כל אותן הבעיות שיש לחברתך עם בעלה לעתיד, רק תלכנה ותחמירנה במשך החיים המשותפים. אז במקום לטאטא אתן מתחת לשטיח עכשיו, ולהתרכז בחתונה, אני הייתי מציעה לה לעשות בדק בית, ואולי אפעילו לדחות את עניין החתונה. הרבה יותר קשה ומורכב לסיים נישואין, מאשר להפרד כחברים, כשהקשר הוא לא בריא ואולי אף לא נועד להיות בכלל. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

בואי אני אסביר לך

או שבעצם אני גם אמורה להסביר לעצמי (=למצוא תירוצים?!). תראי, אני מאוד אוהבת אותו ואני יודעת שהוא אוהב אותי. אני חושבת על הנושא כי אני מפחדת ממנו (מהנושא). כרע, אז רע, אין מה לעשות, ככה זה בכל קשר-עליות ומורדות. לדוגמא: עכשיו, נכון לשבוע וחצי האחרון, הבן אדם לא מפסיק להתקשר ולהיות פשוט ממי, את מבינה? הכעס או התסכול או האכזבה ממנו זה בדיוק עד לפעם הבאה.. הבנת? (בערך). הכל מסתדר (אצל כולם) עד לפעם הבאה שרע-ככה זה. ואף אחד לא אוהב כרע לו (מן הסתם). אז קצת הורדתי פרופיל והוא שם לב ועכשיו (בלי עין הרע) כמו שכבר כתבתי, הכל נחמד ואחלה (עד הפעם הבאה?). אבל תודה לך בכל מקרה :)

welcome 2 the club

מתישהו בחיים כל אחד עובר את זה, פעם אחת, פעמיים שלוש, עשר, אבל עובר... עברתי את זה לא מזמן, והקשר שהיה לי עם הבנאדם, היה עמוק, במשך שנה וחצי, שהיינו יחד, שלוש שנים שהכרנו, הספקתי להכיר אותו, ולאהוב אותו מאד... כאשר נפסקנו את הקשר, החלטנו שידידות ביננו אחריי הכל לא יכולה להמשיך, וניתקנו מגע לגמרי.... בימים הראשונים כל אחד שניסה לדבר איתי, הייתי מתפרצת ובוכה לו בפנים... הייתי מדוכאת, מעשנת בלי הפסקה, שומעץ מוזיקה מדכאת, מכונסת בעצמי, סגורה כועסת על כל העולם, ושזה ההפך ממני, בנאדם קליל, מצחיק, לוקחת הכל בקלות... אבל עובר יום ועוד יום ועוד יום ושבוע וחודש, והנה מתחילים לראות שזה לא סוף העולם, ומתחילים להכיר אנשים חדשים, ונכון שבהתחלה משווים אכשהו את החדשים עם האקס, וכל מקום שהולכים לשם מרגישים ששם הייתה לי חוויה ושם יש לי זכרון איתו, אבל עם הזמן, הריח נמוג, הזכרון נכנס לתאים יותר עמוקים במח...... ומתגברים, נזכרים לפעמים, אבל לא בתחושות כאלה עמוקות...... אבל כן, הזמן באמת מרפא הכל, אז קח את עצמך בידיים, ברגליים וזהו........ הזמן מרפא הכל, והיא לא היחידה, יש יותר טובות ממנה, ותאמין לי שכפי שהבנתי, היא הפסידה אותך, וזה היה ממש הפסד.....

shiraa

New member
אל תתעצב אורן

עצוב לקרוא את המילים שלך. ברור שהפרידה שלך מחברה שלך כמוה כאבל. אבל תחשוב על זה במושגים חיוביים. נסה לראות את הצד המלא של הכוס. עדיף כך. עושה רושם שאתה בחור רומנטי ורגשן והיא קצת יותר קרה. נסה להבין אותה. שניכם צעירים עדיין ועדיף שכל אחד מכם ינסה להכיר גם בני זוג אחרים. ומי יודע אולי גם אתה תגלה שבשדה יש גם פרחים אחרים, בצבעים אחרים, עם ריחות אחרים. אל תסגור את עצמך על אחת בגיל כל כך צעיר. אחל לה בליבך בהצלחה, וצא גם אתה לדרך. להכיר אחרות. אגב, שמת לב שהשמיים לא נפלו אחרי שהיא עזבה?

למעלה