פרידה זמנית ...

gilad B1

New member
פרידה זמנית ...

שלום פורום! שמי גלעד . מעולם לא יצא לי לכתב בפורום הזה או דומה לו, לצערי הוא מדבר אליי כיום. אני נשויי כ-4.5 שנים +שני ילדים מקסימים האחד תינוק בן 5 חודשים והשני בן 3 שנים. הנישואין שלי ואישתי אף פעם לא זרמו חלק - תמיד היו חיכוחים ובעיות -בעיקר בעיות תקשורת-גם בשל ההבדל בין המינים וגם תרבויות שונות - אני גר באוסטרליה ונשויי לבת המקום. אישתי די סובלת מהתנדנדות במצבי הרוח -ואפילו הייתי אומר דכאונות(אבל אני לא רופא ולא יודע בוודאות),דבר שמשפיע עליי ומשרה עליי מתח רב ובעצם אני הקורבן הכי זמין מבחינת אישתי באופן טבעי להטיח בו אשמות וזה נבנה לאט לאט ואז באיזה שהוא שלב אני "מתפוצץ" ומרים את הקול ו גם לא "שולט בלשוני" . בפעם האחרונה שרבנו אישתי אמרה לי שהיא רוצה שאני יעזוב וזה הוציא אותי מכליי וצרחתי חזרה ואמרתי לה שתיקח את הילדים (כולל בנה מנישואין קודמים שגר איתנו) ותעזוב את הבית... והיא ארזה מזוודה והלכה להתגורר אצל משפחה שלה. לאחר כשבוע נפגשנו לדסקס בנושא והתנצלתי על הרמת הקול וכדומה והיא הגיעה למסקנה שהיא אוהבת אותי והיא רוצה לרפא את הנישואין שלנו אבל היא כרגע לא יכולה לגור איתי והולכת לשכור דירה לה ולילדים למשך שנה שבה שנינו נוכל "לעבוד" על עצמינו כל אחד בדרכו בכדי שבעוד שנה נוכל לחזור לשיגרה ולרפא את הנישואין. אני אישית חשבתי שזה לא הדבר החכם לעשות כדי לרפא נישואין ושהכי טוב היה לגור ביחד,ללכת לתראפיה ולתרגל את זה במצבים של יום יום. אבל היא כבר החליטה ושכרה דירה ומחר היא עוברת- הדירה במרחק של כ 20 דקות נסיעה מהבית ואני יוכל כל יום לבוא אחרי העבודה ולאכול ארוחת ערב ולהשכיב את הילדים לישון ולנהל איזושהיא שיגרה של משפחה. כרגע אני די פגוע מזה שילדיי נלקחו ממני וזה כואב ,אבל אני מתכוון לבלות איתם כל דקה פנוייה -אחרי הכל הם הטעם לחיי ,לגבי האישה נוצר לי חוסר אמון אדיר כלפיה שממש גורם לי לא לאהוב אותה בכלל-אבל האהבה לא ממש מתה אלא גוססת וברת ריפויי אני משער. האם אתם חושבים שהגישה של מגורים בניפרד באופן זמני טובים לי כדי לתקן שגיאות וללמוד ? מה אני יכול לעשות כדי להתגבר על החוסר אמון האדיר שנוצר אצלי כלפי האישה ושממש חוסם לי את הרגש כלפיה לחלוטין. האם יש בעלי נסיון דומה? בתודה מראש!

גארוטה

New member
ממה בדיוק נוצר אצלך

חוסר אמון כלפיה??? בלהט הויכוח צרחת עליה שתיקח את עצמה והילדים ותלך מהבית ואצלך נוצר חוסר אמון? אתה מגרש אותה מהבית, מתפוצץ ומרים את הקול ואח"כ יש לך טענות? יש לי הרגשה שזו הדרך שלה להעניש אותך אבל לפי דבריך זו כבר עובדה מוגמרת. מגורים בנפרד? בהרבה מקרים זו יכולה להיות דרך נכונה, זה תלוי בכם ובכמה תהיו מסוגלים להשקיע בעבודה על היחסים, אבל לא נראה לי שזה לבד יספיק ואתם תיאלצו להיעזר בעזרה מקצועית. לעיתים זה יכול לנקות הרבה כעסים וליצור קרבה מחודשת ולעיתים בדיוק ההיפך, תתרגלו למגורים בנפרד, לשיגרה החדשה שתיווצר והמגורים הנפרדים רק יגדילו את הפער ביניכם... הרבה תלוי בכמה אהבה יש ביניכם.

gilad B1

New member
חוסר האמון...

היי , תודה על ההתייחסות. חוסר האמון כלפיה נוצר ונבנה במשך שנים. מצד אחד היא טעונת רגשות(לטוב ולרע) ומאד איזי לומר "אני אוהבת אותך" או "בזמן האחרון אתה ממש טוב" וכו' -אבל למדתי שהמילים הללו בדרך כלל באות עם המון ציפיות מצידה וממש למחרת או כמה ימים אחרי ביא מתחילה "התקף" של לפי דעתי דיכאון ומשהוא שאמרתי או עשיתי מצית ריב שמלווה במילים כמו "אתה נורא אליי" , "אני לא מאמינה שהתחתנתי איתך-איזה טעות עשיתי" , "אתה כזה אנוכי" ומדי פעם זה מגיע גם לריטואל של "אני רוצה שתעזוב " וכל זה כמה ימים אחרי שהיא אמרה לי כמה טוב אני. עמו במקרה האחרון שבו היא אמרה לי אני רוצה שתעזוב וזה לצערי הצית אותי ואיבדתי שליטה על עצמי וצרחתי עליה שתעזוב את הבית. משפט כמו אני רוצה שתעזוב יש לו המון משקל עבורי כיוון שזה בית שרכשנו ואני במו ידיי שיפצתי ועדיין משפץ ובו נולדו לי שני ילדיי ויש לי סנטימנטים אליו ומה גם ששלוש שנים אני עובד יום יום בלי פינוקים ומשלם את כל כספי בנשכנתאות ובפירנוס משפחה כולל בן שלה מנישואין קודמים שמקבל יחס שווה לילדיי הביולוגיים. בעבר הודעתי לה שהיא לא יכולה יותר להשתמש בצרוף המילים האלה"אני רוצה שתעזוב" ואם היא רוצה היא יכולה לעזוב בעצמה. חזרה לנושא - מכאן נובע חוסר האמון - כשאני שומע "אני אוהבת אותך" או מילים יפות אחרות אני מתחיל לספור בלב כמה זמן יעבור עד שהיא תתחיל התקף הורמונאלי/דכאוני ותתחיל להגיד לי כמה אנוכי אני וכאלה. אני שגיתי בהרמת הקול ושימוש בקללות ואני לא מטאטא את זה מתחת לשטיח-נחוצה לי עבודה ולימוד בכדי לשלוט בכעסים שלי.

גארוטה

New member
הייתי צריכה לחזור ולקרא

מס' פעמים את דבריך כדי למצא את "הדבר" שיבהיר את התמונה. מצד אחד, אני בהחלט יכולה להבין למה אתה מתכוון כשאתה כותב "חוסר אמון", כאילו היא משחקת ברגשות שלך, יום אחד אתה הכי נפלא ויומיים אחרי אתה הדבר הכי נורא שקרה לה ואין ספק שזה מתסכל ויוצר חוסר אמון לא רק בה כבנאדם אלא בכלל בכל המערכת הזוגית שלכם. אבל, כשחיפשתי את אותו משהו שיסביר את התמונה, לפחות לי, מצאתי אותו במשפט "אבל למדתי שהמילים הללו בדרך כלל באות עם המון ציפיות מצידה", וציפיות, זו אולי מילת המפתח? היא במצב רוח טוב, מביעה רגשות בקלות "אני אוהבת אותך", "אתה ממש טוב" ועוד כהנה וכהנה, ואתה אולי באופן אוטומטי ולא מודע נאטם וכמו שכתבת "מתחיל לספור בלב כמה זמן יעבור עד שהיא תתחיל להתקיף..." ובגלל שאתה עסוק כל כך בציפיה להתקפה שתבוא אחרי המילים היפות לא מגיב כפי שהיא מצפה שתגיב. היא רוצה פידבק ממך על הבעת הרגשות שלה במילים יפות משלך כלפיה ואתה כל כך "מבוהל" ממה שעומד לבוא אחרי שאתה לא מגיב וזה יוצר סוג של מעגל שחוזר על עצמו. כפי שכבר כתבתי אתם חייבים להיעזר באיש מקצוע כדי לפתור את הפלונטר הזה שנוצר ביניכם ואת הרוטינה הזו של היחסים. ללמוד להבין אחד את הצרכים של השני, להחזיר את האמון ואת הכבוד, לדעת לנהל מריבות "נקיות" במקום מריבות של העלבות, איומים ואיבוד שליטה. בהצלחה.

nowonder

New member
זה אתה שאמרת לה לעזוב את הבית.

והיא עושה בדיוק את הדבר הנכון כדי להגן על עצמה ועל הילדים מפני שבר דומה בעתיד. מה שהיא עושה הוא צודק והוגן ופיר. היא נותנת לך הזדמנות. היא נותנת לעצמה הזדמנות. היא נותנת לזוגיות הזדמנות. והיא שומרת על הילדים ועל עצמה מפני התפרצויות כאלו. אין לה על מי להלין אלא על עצמך.

אולי זה בגלל שגם אני אשה...

אבל מהסיפור שלך, אני דווקא תומכת בצעד שלה... בעיקר שאמרת לה לקחת את הילדים וללכת... תהיה סבלני, או שזה יעבוד או שלא. אין לך מה להתווכח איתה.

לנושנוש

New member
זה כבר נעשה...........

עכשיו אתה יכול ללכת איתה לטיפול זוגי ולנסות לפתור את הבעיות שלכם ולהחליט שאם בעוד ככה וככה זמן לא תחזרו להיות ביחד אז תסיים ת'קשר. אולי תרפיסת ימליץ לכם לחזור לגור ביחד....אם אישתך כבר שכרה דירה והיא איתנה בהחלטתה אין הרבה מה לעשות בעניין ספציפי זה.

tamiva44

New member
רוצה להגיב לגלעד

הי גלעד לא יודעת למה אבל נראה לי שאתה בסדר גמור. אתה בן-אדם ואתה לא מתפרץ כל הזמן אלא פעם ב...וגם רק אחרי שהיא הטיחה בך מצבור של האשמות במאגר של זמן, אני חושבת שתגובתה של אשתך לא לעניין- וגם אני הייתי מאבדת בבן זוגי אמון אם היה מבקש "לרפא" את היחסים מרחוק (כי הדרך האמיתית היא לרפא זאת על בסיס יום יומי). החלק העצוב הוא - שיש ילדים בכל העניין (אבל אין מה לעושת כמו לכולנו לומדים תוך כדי ויחד איתם מטעויות). החלק הפסימי הוא- לשבור את הכילים ואותה ולצאת ממערכת היחסים העכורה ממילא. החלק האופטימי הוא- להאבק כמו כולנו, החיים הם סוג של מלחמת הישרדות, קבל את המצב הקיים אותו היא ביקשה וזרום איתו בצורה החיובית ביותר שתוכל, ואולי תוכלו להפיק מזה שניכם הנאה מסויימת של חיזוק ואגירת כוחות מחדש, תוך מפגש יום יומי עם הילדים :) אל תתייאש, לעיתים שווה להאבק, בשביל להגיע לפיסת מנוחה כלשהי, תמי

seeyou

New member
מסקנה:צריך ללמוד לריב גם בזוגיות

ישנם דברים שמותר להגיד ויש דברים שאסור- אני מתרשם שהבעיה היא מורכבת יותר ממה שאתה מציג היא גרושה לשעבר וחשוב לדעת את הסיבה. האם גם אז היא התנהגה עם בעלה הקודם אותו דבר? או לחילופין-האם בעלה הקודם התפרץ כלפיה באותו סגנון? מגורים בניפרד באופן זמני
לא טובים לא לך ולא לה ובטח לא לילדים כדי לתקן שגיאות וללמוד לתקנם ?באופן כללי ל"שגיאות" יש שורשים עמוקים בטבע האדם וקשה לתיקון. זה רק בחיים משותפים -תרגול משותף זה לא הכנה למבחני טסט. יוסי

נשמע שאתה אכן לא בוטח בה...

בסייג מסויים כי אני שומע רק את הצד שלך... אני באופן כללי לא בוטח באנשים "נעלבים מקצועיים" שתופסים את הקרובים שלהם במילה, או בשעת כעס. ויש הרבה כאלה... זה זן נפוץ
אתה מתאר זן משוכלל יותר של "מתחשבנת על מילים" כל עוד אלו לא המילים שלה, כשלה כמובן מותר להגיד הכל בלי שיתחשבנו איתה. ההצעה של אישתך נשמעת הכי הגיונית. דווקא כשגרים ביחד, ניהול חיי המשפחה מזמן מתחים מקומיים רבים, עומס, ויכוחים וכו'... גם זוג שהם בסדר, משפחה עם ילדים קטנים יכולה להוציא כל אחד מדעתו לפעמים
ככה, אם תגור ליד... תוכלו לשפר את הזוגיות שלכם עם פחות לחץ של כל ההפקה מסביב. ושוב... כל זה בהנחה שאתה רוצה אותה. ממה שכתבת נראה שאתה ממש לא רוצה אותה בתור בת זוג. אם אתה לא רוצה אותה, בשביל מה להישאר ביחד? תוכל להמשיך לראות את הילדים שלך הרבה בתור האבא שלהם.

אייבורי

New member
דעתנו איננה רלוונטית

נשמע שאתה כועס כי לקחו לך את השליטה. שמו אותך במקום שבו אתה צריך להתמודד ולא רק לקבוע. לא לקחו לך את הילדים, הטיעון שהם טעם חייך רק מעיד שיש לך המון שינוי חשיבה לעשות, בוודאי כדאי שזוגתך גם תהווה חלק מטעם החיים. אני מציע שתנסה באמת לשקם את היחסים נשמע שהיא בהחלט מציעה לך הזדמנות הוגנת לראות בה לא רק אם לטעם חייך אלא בת זוג.

gilad B1

New member
תודה על התגובות....

מי מהן שמבינות וגם הביקורתיות שביניהן.אני חושב שבכל תגובה מצאתי איזושהיא אמת. אני לא כועס כי לקחו לי את השליטה -אני קודם כל כואב כי אני הולך לישון מבלי שנתתי נשיקה לילדים שלי וזה כואב. אני חושב שאישתי בעצם מנסה להעניש אותי בזה שאני גר בלי הילדים ובין אם תרצה או לא -אהבה לאישה לא תצא מזה כי בינינו אף אחד לא אוהב את מי שלקח לו את הילדים ולא נתווכח על זה ,ולמה היא עשתה את זה?.....כי היא יכולה! אני גר במדינה שבה הממשלה סוגדת לאמהות חד הוריות ומפנקת אותן כאילו שהממשלה אומרת לכל אישה - כדאי לך ללכת ממנו-אנחנו נדאג לך. כל מה שהיא היתה צריכה לעשות זה לפנות לרשויות ולהצהיר שהיא פרודה והיא מקבלת סכומים נאים שהרבה גברים לא מרוויחים בעבודה קשה. היא מקבלת סכום שבועי+עזרה בשכ"ד בכלל בלי קשר אליי-אני לא צריך לשלם כלום למשך שנה-ומכאן נולד הרעיון של שנה -אני מניח. לדעתי זו שיטה שמשחיתה ערכי משפחה והופכת את נשות אוסטרליה וגם מדינות אחרות לעצלניות בנוגע למערכות היחסים שלהן. הסכמנו שבמהלך השנה נלך יחד לתרפיסט/פסיכולוג ונעשה הכל בכדי לשקם את מה שצריך כדי לגרום לעסק לעבוד. יכולנו לעשות את אותו הדבר כשאנחנו גרים יחד אבל כפי שציינתי האצבע קלה על ההדק בימינו ב"לזרוק את אבא" . שלשום עזרתי לה להעביר חפציה עם הטנדר שלי והכל ברוח טובה והיא מבחינתה רוצה שאני יבוא יום יום לאכול איתם ארוחת ערב ולהשכיב את הילדים לישון וכאלה- אני אשתדל -תלויי ברמת העייפות אני מניח. תודה על ההישתתפות. אני ייעדכן וישתף אותכם בהירהוריי ולבטיי.

לגלעד: יש לך מצב נתון: אשתך עזבה!

היא החליטה לגור בנפרד ורק אתה יודע בדיוק למה. נראה לי שאם היא סובלת מתנודות במצב-הרוח, אז זה שאתה מתפוצץ ולא שולט בלשונך זה בדיוק ההיפך ממה שהיא צריכה. במילים אחרות, אתם דורכים אחד לשני על היבלות. כשיש אחד מוטרף, אז מישהו צריך להיות רגוע בקשר. להרגיע, לנחם. אני סבורה, שדווקא המגורים בנפרד יכולים להיות טובים אם הם מנוצלים לבניית הקשר, ללכת לייעוץ זוגי, לעבוד על תקשורת בונה, במיוחד כשיש ילדים ותינוק. ואגב הפריע לי שכתבת שאתה נשוי+2 בשעה שיש עוד ילד קטן מנשואין קודמים. למה אתה עורך הפרדה בין הילדים שלך ל"שלה"? תראה לי נישואין שזורמים חלק. אין חיה כזו. יש לכם משבר. אם תרצה מאוד תתגבר עליו, וזו יכולה להיות תקופה בונה. הכל תלוי בכם. לאן תקחו את המצב. יש לכם ילדים צעירים, וילדים=אחריות. קחו אחריות על החיים שלכם, לכו לייעוץ שנראה לי ששניכם זקוקים לו נואשות. ייעוץ והדרכה יכולים לעשות לכם רק טוב, וגם הפרידה היא לא נוראית, תלוי איך מסתכלים על זה. יכול להיות לכם עכשיו זמן אכות יחד. בלי לחץ, בלי מתח. בלי החיכוכים היומיומיים, חוץ מייעוץ, תשאירו את הילדים עם שמרטפית ותצאו יחד, תמצאו זו את זה מחדש. כדאי לנסות. נוצר חוסר אמון? תבנה אותו. זה לא פשוט כשצועקים עליך לעזוב את הבית עם הילדים.... גם אצלה יצרת חוסר אמון, אתה לא חושב?

למעלה