פרידה בחלום

פרידה בחלום

הבוקר נזכרתי בחלום שיה הלי על אמא שלי ורציתי לשתף אתכם. אימי נפטרה לפני כארבע שנים לאחר מחלה. בחודשים האחרונים היתה נמצאת במוסד שיקומי. אני לא "נפרדתי" מאימי במציאות, כי לא ידענו שהיא תמות באותו היום (בא די בהפתעה) באותו היום למדתי ולא ביקרתי אותה. כשבוע לפני מותה חלמתי שאני באה לבקר אותה במקום שהייתה נמצאת בו והיא הייתה בחדר עם עוד אנשים מאוד מבוגרים ורזים, לבשה שחורים (מה שאף פעם לא עשתה) ושכבה על מיטה בלי כריות (מה שגם אף פעם לא קרה) באתי אליה ומה שאני זוכרת מהחלום זה שאני בכיתי ואמרתי לה "אמא, אל תלכי, זה מוקדם מידי", והיא גם בכתה ואמרה שזה מוקדם מידי.(אימי נפטרה די צעירה) כך כל החלום. התעוררתי ממש בבכי והתקשרתי למקום שבו הייתה שם נאמר לי שהיא בסדר ואכלה ארוחת בוקר וכו', אני פירשתי את זה כפחדים שלי. לאחר מותה היו לי הרבה חלומות שהיא קמה לתחייה. אשמח לקבל תגובות

רשף כשף

New member
פרידה

לדעתי החלום בא להזכיר לך להיפרד ממנה, כי חלק ממך ידע שתפרדו בקרוב (אולי בתת מודע). העובדה היא שלא נפרדת בסופו של דבר משום שפרשת את החלום כפחדים שלך.

סיון12

New member
לפי דעתי

זהו סוג החלומות שקשור במוות שכן בסופו של דבר התגשם. חלום זה רימז לך על מותה הקרב. עצם העובדה שלא ציפתם וחייתם במהן אופוריה שהכל בסדר בא חלום זה לרמז ולאותת סימנים....

selgarat

New member
יש המון אפשרויות להסתכל על דברים

הרבה פעמים אנחנו נשארים בנוח עם אפשרות אחת שמתאימה לנו לאותו רגע ולא יוצאים לחקור את שאר האפשרויות. לחלום יכולות להיות הרבה יותר ממשמעות אחת ולא תמיד מדובר באחת נכונה והשאר מוטעות, לפעמים יש יותר מתשובה אחת נכונה ולפעמים אפילו התשובה לא נכונה עד שאוספים את כל החלקים השונים שלה שנראים כפירושים מנוגדים. סביר להניח שחלומות על תקומה לתחיה הן ביטוי גופני לרצון עז שהיה לך באותה תקופה לראותאותה שוב, בעיקר אם המוות שלה קטע את הדברים לפני שהספקת להגיע לתחושת סיום. אבל יש עוד אפשרויות. אני אישית חוויתי חוויה בה לא ניפגשתי עם האדם עצמו שמת אבל אם מישהי שהייתה ההמשך של מי שהכרתי אז (קראי לזה הגילגול שאחרי או איך שאת רוצה) והמפגש איתה סגר בשבילנו מעגל שמוות קטע באמצע. כך שיכול להיות שהחלומות האלו מנסים להרגיע אותך שלא הכול אבוד או להכין אותך לאפשרות שכן תוכלי להפרד ממנה. כמובן שיש עוד דברים להגיד אבל נראה לי שהפלתי עליך מספיק לחלום אחד, עם האפשרות שמדובר בכמיהה ורצון שלא ימומשו אין לך ממש מה לעשות, אז מה יש להפסיד מלהיות פתוחים לאפשרויות האחרות?

היו לי כמה חלומות לגבי כך שאימי

"חוזרת".... פעם אחת חלמתי שקראו לנו לבית החולים והרופא אמר שאמא שלי לא הרגישה טוב והגיעה, היא נמצאת בטיפול נמרץ (הייתה שם תקופה ארוכה) מה שאני זוכרת מההרגשה שלי זה שאמרתי לעצמי, איך יכול להיות שאמא לא הרגישה טוב ולא אמרה לי כלום...בכל מקרה הרופא אמר בחלון כי היא מחוסרת הכרה ושנבא מחר, אנחנו (אני, אחי הגדול ואחותי הקטנה, אח נוסף היה "חסר" בחלום) התעקשנו לראות אותה והלכנו לכיוון טיפול נמרץ. בכל הדרך לשם אני שואלת את עצמי איך אמא לא הרגישה טוב ולא אמרה לי כלום...רגע לפני שאנחנו נכנסים בדלת ההזזה, אחותי הלכה לפני ואני פתאום מבינה, איך יכולתי לדעת שהיא לא מרגישה טוב, היא הרי מתה. באותו הרגע בחלום מה שחשבתי זה איך היא ניראית אחרי "מוות" של שלושה חודשים ועצרתי את אחותי מלהיכנס (אחותי הייתה קצת לפני גיל 18 כשאימי נפטרה והיה לה מאוד קשה). היה לי עוד חלום שהיא נמצאת במעין חדר טיפול נמרץ עגול ואני מסתובבת מסביבו ורואה איך מטפלים בה, באיזה שלב היא קמה וצועקת צעקה לעברי. יש לי הרגשת החמצה שאולי הייתי צריכה לשים לב יותר ולהיות יותר עם היד על הדופק לגביה, אולי כן הייתי יכולה למנוע את המוות שלה.

רשף כשף

New member
לדעתי

החלומות שבאו לאחר מותה מעידים על רגשי אשם שמלווים אותך מאז, כפי שאמרת בחלום: "איך יכול להיות שאמא לא הרגישה טוב ולא אמרה לי כלום...". בכל מקרה, הופעתה החוזרת של אימך לדעתי באה לומר לך שהיא השאירה אחריה משהו עבורך, איזה חלק ממנה שנשאר לשמור עלייך. מה היה קורה לו היית רואה אותה בחלום לדעתך? אולי אם היית מרשה לעצמך להביט בה, היית מביטה בעצמך פנימה ופותרת זאת? נוכחותה של אימך היא חיובית בחלום, היא באה לעזרתך, נסי להשתמש בה יותר, דרך המחשבה, דרך הזכרון, עבודות יד שלה... הנוכחות שלה תביא אותך להתגבר על המשבר.

אני בהחלט מאמינה שהיא שומרת עלי

אני חושבת שהיה לנו סוג קשר שאני אפילו לא יכולה לתאר אותו במילים, לא חברות אבל... היו לי עוד חלומות, ממש אחרי הפטירה שהיא מגיעה הביתה, ואני שומעת את כל האחיות שלה שמחות שהיא הגיעה, היא הייתה נראית צעירה ויפה (אבל היה לה פתח בגרון לנשום - כמו במציאות), היא התיישבה בסלון ואני ניגשתי אליה וחיבקתי אותה (ממש הרגשתי את הגוף שלה), אני הייתי היחידה שנגעה בה מכל מי שהיה בחדר, אגב, אחותי הקטנה בחלום הייתה ממש קטנה, בגיל 5 או משהו כזה. אני אספר עוד משהו, אומנם לא חלום, אבל, למדתי קרמיקה אחרי הפטירה שלה והחלטתי שאני עושה עבור המצבה שלה אדנית מקרמיקה, הקרמירה אמורה לעבור 2 שריפות, בשריפה השניה התנור הוא על משהו כמו 1250 מעלות, התנור לא היה טוב וכ-ל העבודות שהיו התבעבעו ונהרסו, חוץ מהעבודה שאני עשיתי. לא יודעת מה לחשבו על זה. שאלתי את המורה האם העבודה שלי הייתה במקום אחר בתנור, אבל היא אמרה בפירוש שהיו לידה עוד הרבה עבודות, וכל העבודות נזרקו!!!! ושהיא מעולם לא נתקלה בתופעה כזו (מעל 20 שנה במקצוע).

selgarat

New member
אלה לא נשמעים כמו חלומות גילגולים

נשמע מאוד כאילו החבל שבינך לבין אימך עוד היה מתוח מאוד באותם ימים אולי לקח המון זמן עד שלמדת להרפות ולהבין שהחבל לעולם לא יאבד בכל מקרה. בחלום הראשון את משחזרת בהתחלה את הדרך בה היית רוצה להפרד מאימך, לדעת שהמצב לא טוב, לבוא לראות אותה ולהפרד ולהיות איתה באותם רגעים אחרונים. רק שבשלב כל שהוא באמצע נופלת עליך ההבנה שאמך כבר לא בחיים אז החלום משנה כיוון ואת מתחילה להתמודד עם המוות שלה. בהתחלה בדרך שהכי ברורה והיא של לחשוב על הקרובים לך ולהיות חזקה בשבילהם. לעצור את אחותך הקטנה מלראות משהו שהיא לא תתמודד איתו טוב. את כאילו ופסת את תפקיד החזקה, תפקיד האמא. אחרי שלב הכאב בדרך כלל בא גם שלב של כעס, קצר או ארוך הוא קיים כמעט תמיד בדרך להשלמה. הכעס במקרה של החלום השני מתבטא בכעס על עצמך, על שאולי יכולת לשנות, להציל. אני מקווה שהיום ברורות לך כל העובדות ואת יודעת שאין בך אשמה. אני לא מכיר את אמא שלך אבל אם היא הייתה דומה לשלי אז אני בטוח שגם היא לא מאשימה אותך.

תודה על התגובות, אני בהחלט לא

מאשימה את עצמי. עשיתי הרבה מאוד למען אימי בחייה וכאשר הייתה מאושפזת למעלה מחצי שנה הייתי מגיעה אליה כל יום אחרי העבודה. המצפון שלי לגבי הורי נקי מאוד. אמא שלי הייתה אישה שמאוד אהבה והעריכה את הילדים שלה, היא חשבה שאנחנו מוצלחים (לאו דווקא מבחינת לימודים וכו') מבחינת החינוך שנתנתה לנו, אני לא ראיתי הרבה ילדים אחרים מגיעים יום יום לבית החולים ויושבים וסועדים את הוריהם. אבל כך חינכו אותנו. כואב לי היום שהיא לא איתי ולא רואה את הבן שלי (שבעצם היה צריך להיות הנכד הראשון שלה), למרות שאני יודעת ובטוחה שהיא אי שם למעלה מביטה ושומרת...

rachel v

New member
שלום לך נורית של עמית

קראתי את מכתבך ומאוד התחברתי, לפני שנים איבדתי את בתי הבכורה לאחר מחלה ממושכת מיום היוולדה, ידעתי שאני מגדלת אותה ושהיא אתי לא תתבגר, וזה קשה לעצמו, וטיפלתי בה במסירות הנפש, אבל לאחר מותה היו לי חלומות ביעותים , ולא ידעתי איך להתמודד איתם לאחר כל חלום הייתי מתעוררת שטופת זיעה ומבועטת. הייתי אובדת עצות ולא ידעתי מה קורה לי. מדוע אני שידעתי את העתיד לבוא לא מצליחה להתמודד עם החלומות, עד שמישהו פתר לי אותם והתשובה היתה פרידה בחלום. היו לי ייסורי מצפון על הפרידה הסופית, ומאז אני כותבת לה מכתבים שלא נשלחים ומביעה בהן את כל תחושותי, הנצחתי את זכרה בהרבה מעשים ודברים והחלומות פחתו במידה ניכרת. אני מקווה שעזרתי לך ואם תרצי המשך שיחה אני פה בשבילך. מאחלת לך כל טוב ואושר.

גם לי זה קרה..

חלמתי בשתי פעמים ניפרדות שסבתא שלי ודוד שלי (שלא הייתי כלל קרובה לשניהם), באים אלי בחלום ומבקשים ממני סליחה כי הם צריכים להמשיך הלאה.. בבוקר כשקמתי ידעתי שהם מתים וכך זה היה אין לי מושג מה החלום אומר אולי חלק ממסע בלתי מוסבר, אולי אין לו פרוש, אולי יש ועדיין הוא נישגב מבינתנו.

pukiss

New member
לדעתי..

מדובר בהרגשת "חוסר" פרידה, מאין עונש על כך שלא נפרדתן אפילו שזה לא באשמתך.. בעקרון אני שמעתי שכשחולמים על מוות קרוב זו קונטציה שונה מהחלום שאת מתארת

davidfg

New member
תגובה

לנורית החמודה! דעי לך שאימך היתה צדקת גדולה. לפני מותה היא שידרה לך שהולכת ל"בית-החיים"(ניפטר)ודעי לך שאימך נישמתה חייה וקיימת!!! ממני-דוד

lee77

New member
שלום לך נורית של עמית

אז ככה ,כידוע יש לכל החלומות שלנו משמעות ,לעיתים משמעות טובה ולעיתים החלום מבשר לנו סיבה לדאגה . באופן כללי כאשר חולמים על מישהו שנפטר זה מסמן לנו שאותו אדם מתגעגע אלינו. לפי ספר חלומות אני יכולה למנות לך מס פרשנויות:(לחלום שלך לפני מות אמך ז"ל) 1.רואה בחלומך אדם קרוב אליך שמת- תזכי בהצלחה כלכלית גדולה. 2.לבישת בגדים שחורים- צרות מתרגשות ובאות עליך כאשר את חולמת על מישהו שנפטר המשמעות היא שונה ,אותו נפטר מתגעגע אלינו 1. הנפטר לבוש בגדים מהודרים ונראה מטופח- מבשר על כך שטוב לו 2. הנפטר מחבק אותך-לא מבשר טוב הכוונה שרוצה שתהיי איתו. בכל עת כשחולמים על נפטר מומלץ להדליק נר נשמה לעילוי נשמתו ואף ביקור בבית העלמין. (הפרשנויות נלקחו מספר שפותר חלומות) אז.......נורית של עמית מאחלת אני לך המון בריאות ואושר. את יכולה לשלוח תגובה באם תתענייני במשהו נוסף- לימור.

טיפטי

New member
שלום וברכה

לדעתי כדאי שתתיעצי גם בפורום התחברות תקשור וריפוי אולי ייתנו לך תשובות נוספות. האם אתם קוראים עליה קדיש ביום השנה לזכרה? זהו פרט חשוב להעלאת הנשמה בברכת אור והאבה, טיפטי

puffgirl

New member
זה גורם לי עצב../images/Emo121.gif

מסכנה.. תראי יכול להיות שיש לך הרגשה כזאת.. כמו החוש השישי.. אני מבינה שזה לא בדיוק התגובה שאת רוצה אבל יש הרבה עם חלומות כאלה וסיפורים כאלה וקוראים להם דברים שלא יאומן.. אולי יש לך את הכישרון ואמא שלך עזרה לך לגלות אותו.. ויש הרבה אנשים שלא מגיע להם למות והם כן בסוף... כי ככה זה! אבל היא בטוח רצתה שהיה לך טוב אז כדי לך להבין שתמיד היא תהיה איתך והיא תהיה מעלייך תמיד בנשמה שלה,ואי אפשר לדעת מה קורה לה אחרי המות.. אין לדעת אולי היא קרובה עליך יותר ממה שאת חושבת? תתעודדי!

mr redimmer

New member
לא הבנתי משהו...

אימא שלך באמת נפטרה? שכשהתקשרת למקום ואמרו לך שהיא בסדר זה גם היה חלום? לא הבנתי כלום מההודעה שלך

1 ר ו נ י

New member
מזדהה עם ההרגשה שלך

כשאבי נפטר זה גם היה בהפתעה גמורה. חלמתי פעמיים שהוא חוזר הביתה מהמתים. פעת אחת שאלתי אותו איך זה שאיפשרו לו לחזור והוא אמר לי שששש... אסור לדבר על זה... אני פה עכשיו ....(תגובה שמאד אופיניית לו כי הוא היה דתי ולא היה מרבה לדון בשאלות של בורא עולם). ובפעם השניה הוא כאילו כעס עלינו שלא באנו לחפש אותו.....(אבל התחושה מהחלום בגדול היתה חיובית, למרות הקטע הזה) מאד הזדהתי עם ההרגשה שהחלום בא מרגשי אשמה כי גם אני לא הספקתי להיפרד מאבי. לי מאד עזר לכתוב לו, לעצמי לעלות זיכרונות ממנו בכתב (ופעם אחת גם היתה לי חויה לא נשכחת בנושא) זהכתיבה נתנה לי את התחושה שהוא קורא את זה ומבין שכן רציתי להיפרד ממנו ושאני אוהבת אותו.... אני לא מכירה אותך, ולא יודעת עם זה מדבר אלייך, אבל תנסי זה לא יכול להזיק

למעלה