פרטלסס

birgerking

New member
פרטלסס

שלום אני חדש פה ומנגן על גיטרה כמה שנים. אני רוצה להוריד לגיטרה הקלאסית שלי את הסריגים. הייתי שמח לשמוע מכם האם אתם חושבים שזה כדאי או ממישהו שכבר עשה את זה איך הוא עשה את זה, מה זה דורש, כמה זה עולה , ואיך מסדרים לאחר מכן אקשן יותר נוח .( מרחק נוח יותר של המייתרים מהצואר) לא ניגנתי אף פעם על גיטרה כזו והעניין רק בגדר רעיון לכן חשוב לי לדעת מה מקבלים בעצם. תודה.

yehuda kotton

New member
ממש לא כדאי

פשוט אי אפשר לנגן על דבר כזה. עשיתי את זה לפני שנים לגיטרה הרוסה וזה פשוט לא שווה כלום. הדבר הראשון והעיקרי זה שהולך לאיבוד כל הססטיין, הצלילים מתים כמעט מיד אחרי הנגינה. זה אולי נחמד בשביל בנג'ו אבל לא בשביל גיטרה. אה, כן אפשר לנגן כך על המיתרים הנמוכים בגלל המתח שלהם. בקיצור, זה לא כמו גיטרה בס פרטלס, זה פשוט כלום.

yehuda kotton

New member
קלאסית פרטלס

לא מכיר את מה שיש שם אבל אני יודע שיש לגודין קלאסית פרטלס : http://www.godinguitars.com/godinglissentarp.htm אבל זה יותר כלי שאמור להשמע כמו עוד מאשר גיטרה ובכל זאת יש לזה יותר ססטיין מקלאסית סטנדרטית. לגבי חשמלית פרטלס, גם שם הססטיין מאוד חלש, כך שכמעט אי אפשר לנגן בנקי אבל עם דיסטורשן זה כבר אפשרי. אפשר לשמוע את john fiucinski (איך כותבים את זה?) שמנגן הרבה על גיטרה פרטלס. ראיתי אותו בקצרה בארה"ב לפני כמה חודשים מנגן על גיטרה עם שני צווארים - אחד רגיל ואחד פרטלס. יש לפרננדס גיטרות כאלה שבאות בנויות עם ססטיינר כדי להתגבר על בעיית הססטיין.

doc monti

New member
אם אני לא טועה

באחד מה G3 סטיב וואי השתמש באיבנז בעלת 3 צווארים, אחד מהם היה פרטלס.

TheMo

New member
הנה תמונה

הצוואר העליון 12 מיתרים והתחתון פרטלס...

../images/Emo121.gifחב רשל אח שלי עשה את זה עם

חשמלית ולפי מה שהבנתי זה אחלה, אז אני לא מבין מה הסרט

Ultra Spidey

New member
חשמלית זה לא קלאסית

לקלאסית גם ככה יש פחות ססטיין מלחשמלית, לא צריך להעלים אותו לגמרי

Kfitzi

New member
חברים, אנא,

תקראו את הכרטיס של זה שאתם מגיבים לו לפעמים. יהודה כאן הוא גיטריסט ומוזיקאי ותיק מאוד ומנוסה מאוד - אדם שמבסס את דעותיו על ניסינו האישי והעשיר. האיש הזה מספיק טוב והגון והוא כותב כאן בפורום וחולק מניסינו... באמת שאין צורך לדבר בצורה הזאת אליו. לא שצריך להתייחס אליו בככפות של משי, הוא ילד גדול והוא יכול להתמודד עם זה, אבל סה"כ - לתת טיפות כבוד. הוא טיפה יותר מנוסה ממה שנדמה לכם. שווה לשים לב למה שאומרים ולאיך לפעמים.

למעלה