פרטים על קונג פו

tomifu

New member
פרטים על קונג פו

שלום לכולם, חברתי היתה רוצה להתחיל ללמוד קונג פו, היא מפתח תקווה הייתי מעוניין לקבל פרטים על טל ספיר (ימים שעות) ובכלל על מורים לקונג פו באיזור פתח תקווה - סיגנון, ימים ושעות תודה רבה

yanivtil

New member
באזור פתח תקוה...

הייתי בודק את- 1.ספיר טל-גמל שלמה דרומי 2.עגור לבן טיבטי (לא סגנון שאולין)-הוד השרון 3.מורים בתל אביב,אבל זה כבר סיפור אחר... שתי הכתובות הראשונות מצורפות,אם תרצה מידע על מורים בתל אביב,תגיד. (חוץ מזה,שווה לבדוק באתר וושוו תחת הקישור "רשימת המורים והמאסטרים"!) בהצלחה, יניב.

Zeev Foux

New member
גם ירון בנימיני (ותלמידיו) מלמדים

בפתח תקווה - מול ביה"ח ביילינסון. עיין בלוחות.

yanivtil

New member
המלצה כללית-

אצל בנימיני ישנם מס´ מדריכים המלמדים מס´ שיטות שונות (אם איני טועה)-לברר היטב מי המדריך ובאיזה שיטה.

neko

New member
לא מספר שיטות שונות, אלא

אותה שיטה בדגשים שונים. השיטה כוללת מספר סגנונות, וכל מדריך מתעמק בסגנונות שאותם הוא אוהב או שבהם הוא טוב במיוחד. יש מספר קבוצות שעוסקות רק בסגנון מסויים (חרב סינית, גמל שלמה, נחש, טאי צ´י), אבל רוב החומר מועבר בקבוצות הרגילות.

yanivtil

New member
יותר נכון לומר...

השיטה כוללת חלקים קצרים/מס´ קאטות או טכניקות ממס´ סגנונות שונים בתוכה. אגב,היכן ומתי יש קבוצות שעוסקות רק בסגנונות מסויימים (חרב סינית,למשל)? מצטער על ההטרדה,חשוב לי הדיוק פה... יניב.

fa jing

New member
אז למען הדיוק...חרב סינית אינה

סגנון אלא רק חרב סינית!! חרב סינית מצויה כמעט בכל שיטות אומנויות הלחימה הסיניות ולכן הסגנון שונה משיה לשיטה כך גם לגבי שאר כלי הנשק. אין שיטה הנקראת שיטת החרב הסינית או סגנון החרב וכו´ לכל סיגנון/ שיטה יש את התנועות האופייניות לאותו סגנון בשימוש כלי הנשק.

yanivtil

New member
מה שרק מחזק את השאלה שלי...

היכן ומתי יש קבוצות שעוסקות בסגנון מסויים לעומק ולרוחב? יניב.

yanivtil

New member
מן ביטוי כזה שמשמעותו...

עומק- לפרטי פרטים,בצורה מדוייקת. רוחב- היקף חומר גדול,הבנה כללית של הרעיונות או הביצועים,שליטה בכללים. בקיצור,גם להכל ביחד כמיכלול וגם לכל פרט לגופו... יניב.

neko

New member
הכוונה היא לקבוצה שבה מלמדים

כמה סדרות של חרב סינית. כל תקופה (מס´ חודשים) מלמדים בקב´ סדרה כלשהי, למשל סדרה של דאו-שו או ג´יאן-שו, או ג´יאן-שו איטית (לא מכיר שמות רשמיים, אין לי קשר לקבוצה הנ"ל).

neko

New member
השיטה כוללת (כשיטה)

קראטה גוג´ו-ריו במלואו (עד הקאטה האחרונה), ואפילו בתוספת של שתי קאטות שאינן ממקור גוג´ו (היאן שודאן ונאיפונשין). דווקא בנימיני מאד מתנגד לגישה כמו של דניס השרדות או "השיטה" שבה מלמדים חלקים משיטות אחרות. הוא מאמין בהכרות סגנונות/שיטות במלואן (בסופו של דבר... בדרך עובדים על קצת מכל סגנון). המטרה הסופית היא שכחגורה שחורה בשיטה (יום אחד, בשאיפה...) אני אוכל להשתלב בכל מכון שמלמד גוג´ו-ריו, וגם בכל מכון שמלמד טאי צ´י, צ´אנג-צ´ואן, נאן-צ´ואן או כל סגנון אחר שאחליט להוסיף לידיעותי. בנוסף, כחלק אינטגרלי מהשיטה נדרש מחניך בחגורה חומה לשלוט בקאטת נשק (בד"כ מקל יפני - בו). מחניך בחגורה שחורה נדרש לשלוט בפורום צ´אנג צ´ואן בסיסי. החל מדאן 3 כמדומני נדרשת שליטה סבירה בסדרת טאי-צ´י אחת לפחות, ובחצי מהפורום נאן-צ´ואן. משם והלאה הדרישות גדולות עלי. קבוצות שעוסקות בנושא אחד ויחיד בהרחבה תמצא במכון המרכזי (הונבו) בלבד. בזמן שעוד התאמנת בכפ"ס הייתה קבוצה מיוחדת (וחינמית לתלמידי כל הקבוצות) לנאן-צ´ואן, ככה שמוזר לי שלא זכרת את זה.

yanivtil

New member
אז אם הבנתי נכון,

שיטת הגוג´ו ריו שהיא שיטת קראטה אוקינאווי במקורה,כוללת כחלק ממערך הלימודים (לתלמידים מתקדמים- שחורות+) אימון עד שליטה סבירה בפורמים מסויימים (בסיסיים בלבד) מתוך הצ´אנג צ´ואן והנאן צ´אן. במסגרת אתר האינטרנט מופיע הזיהוי "צ´אנג צ´ואן- עגור לבן", "נאן צ´ואן- נמר",מן הראוי לומר שמידע זה מטעה והזיהויים הנכונים הם "צ´אנג צ´ואן-אגרוף ארוך", "נאן צ´ואן- אגרוף דרומי". לכל היותר,הכוונה באתר היא לתבניות וושוו ספורטיבי מודרניות הנקראות כך,כשם מכליל בלבד, על שם סגנון מייצג צפוני (עגור) וסגנון מייצג דרומי (נמר). בכל אופן,אם הכוונה היתה לקונג פו מסורתי, כמו שמופיע באתר, הזיהויים אינם נכונים בעליל. והשאלה- האם על סמך חלקי הפורמות הנלמדות בשלב מתקדם,היית אומר שאתה מתאמן בקונג פו? (אם התשובה היא לא, יש לציין זאת בפירוש בפני אנשים המחפשים אימוני קונג פו ומקבלים הפניה למכון גוג´ו,אינך חושב?) שלך, יניב.

אולי די כבר?!

האיש לומד אמנות לחימה במכון. אתה לא לומד במכון הזה, הוא כן. הוא מרוצה מזה. למה לטחון מים, ועוד מים מסוכנים?

neko

New member
כמו שאמרתי לך בEMAIL...

מה שאנחנו עושים, אפילו מה ש"נחשב" קראטה, לא דומה לשום קראטה אחר שראיתי, וחיפשתי רבות. השיטה "מעגלת" ומרככת את הקראטה, עד שיש המוצאים בו יותר דמיון לטאי צ´י מאשר לקראטה. העבודה נהפכת לפנימית, התנועה מוקצנת לפי סגנונות חיצוניים (כמו הצ´אנג צ´ואן), ונוצרת יכולת לחימה. בנוסף, אל תשכח שגם הקראטה הכי מודרני נבע מהקונג פו לפני פחות ממאה שנים, ככה שזה לא יהיה נכון להגיד שאין קשר בין השניים. בנושא צ´אנג צ´ואן ונאן צ´ואן, כמו שציינתי, השימוש בשמות עגור ונמר הוא סמנטי (זאת המילה שאני מחפש?). הוא נועד רק להבהיר לחניך במה הכוונה. מה התרגום המדוייק לשם הסגנון אתה תגלה בדרגות הגבוהות (שאז התאוריה נעשית חלק אינטגרלי מהלימודים). לי אישית המחשבה על צ´אנג צ´ואן כעגור ועל נאן-צ´ואן כנמר יצרה לי תנועה נכונה. היום אני מדריך באותה צורה שבה למדתי. זאת מסורת.

amir_aikido

New member
יניב

כך לומדים באותו המכון בדומה להרבה שיטות אחרות, גם כאן יש מקומות שונים שמלמדים את השיטה, וכל מורה הולך בדרכו. ההכללה של קונג פו איננה הכרחית לשיטת גוג´ו ריו כפי שמלמדים אותה במקומות אחרים, אבל היא כן חלק מהדרך שהמורה שלו בחר. האם קיומו של חומר משיטות מסוימות אומר שלומדים את אותן שיטות, זו שאלה טובה, ואני מציע שתשאל אותה כשאלה כללית בעוד שבועיים שלושה, כך שהיא לא תהיה רלבנטית דווקא למועדון זה או אחר. אמיר

למעלה