פרטים על משפחות...

פראזניק

New member
פרטים על משפחות...

מאחר ואיני יודע על משפחתי כמעט כלום, אולי כאן יוכלו לעזור לי במשהו. משפחת גבירץ (מוצאה מביאליסטוק). משפחת פאריפסקי (אוקראינה, כמדומני ליד קייב). אבי סבי, יצחק גבירץ, שימש כרל"ש שר הפנים, על שמו נקראת ספרית המשרד, הוא היה ממקימי קיבוץ שפיים. שאלתי את בנו של יצחק (דוד אבי), מה הוא יודע על המשפחה, אבל גם הוא לא יודע כמעט כלום. על משפחת פאריפסקי איני יודע כלום. משפחת ברבר (מוצאה: לודז´, פולין), אבי המשפחה היה אדמו"ר בלודז´, עזב את האדמו"רות ועלה ארצה בשנת תרפ"א כמדומני. מעבר לזה, אין לי כמעט פרטים. מישהו כאן יכול לעזור לי?

שמעתי על איתמר גבירץ סופר?

ודרך אגב הרי סבא שלי מביאליסטוק אז אולי נזיז משהו בכיוון? שלך חנה גונן

ספרן

New member
איתמר בן גביר

הוא לא גבירץ והוא לא מתנחל, למרות הסטיגמה.

friend9

New member
פריפסקי

עצות למתחיל. א. קרא מאמרים בראש עמוד הפורום, ובעיקר על Jewishgen. ב. מצא ב www.144.bezek.com את כל בני פריפסקי (יש בסך הכל 3 בארץ), כתוב להם על פריפסקי ממשפחתך ובקש פרטים הידועים להם. ג. מצא בפרק JGFF של Jewishgen את הכתובת של הגברת החוקרת משפחת Paripskyמאוקראינה ונסח אליה מכתב באנגלית. מניסיון של אנשי הפורום עדיף כהתחלה לשלוח מכתב בדואר אוויר, ולא אי-מייל. [בצורה דומה חפש מיגע על שאר המשפחות.] בהצלחה

שרי סילבר

Active member
יעל גבירץ כתבת בידיעות אחרונות, אני מניחה שזה שמה לאחר נישואיה, אבל מן הסתם אפשר לבדוק. אולי משם יזוז משהו...

פראזניק

New member
תודה:)

גבירץ היא משפחה די גדולה, לפי מה שביררתי, אין קשר בין המשפחה שלי, לבין "גבירץ" אחרים בירושלים למשל. אבל תמיד אפשר לנסות. תודה על העזרה:)

avitalit

New member
אפשר לברר האם בשפיים יש ארכיון ..

ואני מניח שיש .. אז תוכל לקבל שם עוד פרטים . בהצלחה איציק

פראזניק

New member
תודה, אבל...

בארכיון שפיים אין שום מידע מיוחד, בדקנו שם. יצא איזה ספר על אב סבי אותו הזכרתי, וכל המידע שיש לי, הוא משם. מעבר לזה אין כלום:) ואולי יש כאן איזה מישהו משפיים, שיגש לעמוס גבירץ ויבקש ממנו לבדוק שוב בארכיון:))

friend9

New member
ספר על יצחק גבירץ איש שפיים

בן ציון מיכאלי כתב ספר "יצחק גבירץ, איש שפיים (1974-1907)". הספר כולל כמאה עמודים. מהדורה ב´ יצאה בשנת 1986. לפי הקטלוג המאוחד הספר נמצא רק בספריה אחת: ספריית אורנים - המכללה האקדמית לחינוך. הדעת נותנת שיש עותק בספריית משרד הפנים. אם תברר (בספריית משרד הפנים או באופן אחר) את תאריך פטירתו, כמעט בטוח שתוכל למצוא רשימה לזכרו בעיתון דבר, בגיליון שבת שאחרי הפטירה.

פראזניק

New member
כן, על זה דיברתי:)

את הספר הזה יש לי. אגב, זוגתו של יצחק גבירץ, פולה (כמדומני, למרבה הבושה איני בטוח שזה שמה...) לבית יששכרוף, היתה אחותו של חי יששכרוף, תת שר הביטחון הראשון בארץ. בספר על משפחת יששכרוף, מופיעים גם קצת פרטים עליו. מעבר לזה, על הוריו ומעלה, איני יודע כלום! פראזניק חתיכת משפחה ציונית יש לנטו"קניק הזה...

משפחת גבירץ משפיים

לפני שנים פגשתי בשפיים את האחים עובד ואהרון גבירץ. ככל הידוע לי אהרון גבירץ גר עכשיו במושב "הבונים" ועדיין מתפרנס מחקלאות.

yossi halachmi

New member
לפראזניק - שמות משפחה

יוחנן ארנון, מנהל ספריית "אחד העם" בבית "אריאלה" בתל-אביב, בקי גדול בשמות משפחה ויכול לעזור.אפשר שגם יוכלו לעזור ד"ר יצחק אלפסי בארכיון ז´בוטינסקי ב"מצודת זאב" בתל-אביב.ואולי גם ידידי הרב רפאל הלפרין בבני ברק. המעט שאני יודע הוא שגבירץ יכול להיות מגביר, אבל צ"ע. ברבר הוא כנראה ר"ת של בן רבי ברוך (והריש בסוף הוא שם המשפחה או שם עירו) וגם זה צ"ע. יוסי הלחמי

למעלה