פרטים על מנוע vitec

YoavR

New member
חזרה לעינייננו (לכולם !!)

בתור אחד שעשה כמעט 100,000 ק"מ על מספר מכוניות מהדגם הזה: 1) האוטו אכן עגלה 2) למרות 1 - כאשר מאמצים את האוטו אנשים בטוחים שהוא מאיץ כמו טיל 3) ממדידות שלי 0-100 לפי ספידומטר ושעון יד - בערך 11 שניות בירידה קלילה (לא מורגשת כמעט - האוטו לא מדרדר אם לא בולמים) 4) ה"תכונות הדינמיות" שלו מפתיעות (=שילדה והתנהגות) יחסית למה שמצפים מעגלה עם 64 כ"ס 5) יש לו עבירות יותר גבוהה מ"לאנטיס ליסינג" (טוב גם הוא "פןלן ליסינג"...)

ויואלדי

New member
בתור אחד שנסע גם...

הלוח שעונים בפולו קלאסיק SDI יפייפה (בסגנון שנות ה60) ההילוכים עוברים חלק זה פשוט רכב זול יחסית,ונכון מבחוץ לא ניראה מי יודע מה אבל תאמינו לי מי שיסע בו ירגיש את הקלא'ץ הארוך ואת התאוצה שלה. אני לא כ"כ בקיא במפרט שלה אבל בפועל הייתי נותן לביצועים שלה ציון 9 והייתי מעדיף אותו על ההונדה סיווק החדשה למרות המנוע ויטק והכל מה שניראה לי...שהמתכננים ניסו לתת רכב משפחתי..וחיד עם זאת לנסות לשלב בו מהירות ואיבזור מיוחד.

ויואלדי

New member
במחשבה שנייה ....

ל sronis במחשבה שניה אתה מבין הרבה יותר ממני, בכל אופן יכול להיות שזה היה TDI והתבלבלתי בכל אופן אני מקווה שאתה לא כועס עלי... כי לא הייתה לי כל כוונה ... מצפה לתגובתך.

Inoni

New member
TDI הרבה יותר הגיוני... רק מה שלא

הגיוני זה שקליאו ספורט עולה רק 2K יותר מהפולו TDI... ינון.

sronis

New member
אני לא בטוח לחלוטין

אבל אני לא חושב שיש פולו קלאסיק TDI... רוני

Rשף

New member
תוסף לדלק-כן, תוסף לשמן-לא

לגבי תוספי דלק ימליצו אחרים, לגבי תוספי שמן מאד לא מומלץ השימוש בהם. יש מיעוט של תוספי שמן שבאמת עובדים ולא מזיקים בטווח הקצר, אבל לא ברור אם הם לא גורמים נזק לטווח ארוך או לחלקים אחרים במנוע, ולא ברור מי הם התוספים הטובים. בכל מקרה ברכב חדש, ואפילו ישן, החלפה מסודרת של שמן ופילטרים ושימוש בשמן איכותי חשובים הרבה יותר.

rs172

New member
תשובות נוספות:

מנוע הסיויק הוא מנוע 16 שסתומים הבנוי לעבודה בטורים גבוהים, להפך מאמץ בטורים נמוכים, הוא שיכול לגרום לבלאי מואץ. מלבד זאת, מנועי ההונדה אמינים במיוחד, אין צורך לדאוג לבלאי במידה ומטפלים בהם יפה שה אומר טיפולים בזמן במוסך מורשה וכמו שאמרו פה, חימום המנוע בצורה הדרגתית, לא מספיק להסתכל על מד החום, אלא להמתין כ 10 דקות מרגע ההתנעה על מנת לתת לשמן במנוע להתחמם גם כן על מנת שיוכל לחדור טוב לכל החלקים. תוספים- לא לשים בכלל, הוספת תוסף לדלק תיעשה בכל טיפול על ידי המוסך, אלא במצב בו מיכל הדלק מלא פחות מהחצי, אז ישאירו לך המכונאים את הבקבוק ברכב למילוי עצמי בפעם הבאה בה תמלא דלק. אם אתה גר במרכז, אני מאוד מאוד ממליץ על מוסך "אהרון ויהושוע" בהרצליה, מאחר והחזקתי הסיויק מספר שנים, אחותי ושני הורי נוסעים על הונדה, וכולנו מאוד מאוד מרוצים מהמוסך, אני ממליץ עליו בחום. תתחדשו ותהנו.

נקודה למחשבה.

משפט ידוע מתאורית "מכאניקת השבר" (העוסקת בהתפתחות סדקים) בעומסים מחזוריים (כמו במנוע) קובע שאם וכאשר קיים סדק בחלק נתון המועמס מחזורית, מומלץ להפעיל מחזור עומס באמפליטודה גבוה כדי להאיט את קצב התפתחות הסדק. לשיקולכם.

הונדה סיוויק 2002 - האמת העגומה...

למרות שהונדה נחשב לחלק גדול מהאנשים לרכב יוקרתי בעל נטיות ספורטיביות, האמת שסיביק זה אחד מהרכבים הכי עגלתיים שנהגתי בחיים, היא לא מבודדת כראוי, רועשת כבר ב 20,000 סל"ד, נוחות הנסיעה שלה בינונית ומטה, הסחיבה שלה לא פורצת גבולות, ברקסים חזקים ודורשים היסתגלות, תא נוסעים פשוט להחריד (כמו רכבים לפני 10 שנים), חסרת נשמה וניהוג, הגה חסר תחושה, מחיר קנייה מזעזע (יחסית למה שאתה מקבל), מחיר תחזוקה מזעזע כולל טיפולים תקופתיים. אם ההורים שלך היו נוהגים באסטרה או בפוקוס הם היו שוכחים מהר מאוד את הסיביק. לא מבין למה אנשים לא מבצעים נסיעת מבחן לפני קנייה.

rs172

New member
../images/Emo3.gifאני מאמין שכבר לא..

אני מאמין שב20,000 סל"ד היא כבר לא רועשת יותר אם אתה מבין למה אני מתכוון....

sronis

New member
אני מסכים.

היא טובה יותר מלנטיס, אבל ממש לא יוקרתית ולא בטיח. סתם משפחתית יפנית מרווחת בעלת מנוע וגיר טובים. חוצמזה הכל סטנדרטי לחלוטין. רוני

red cars

New member
במנועי vtec-i החדשים ישנה שליטה

בנוסף הזוויות וכו' גם שליטה על גובה ההרמה של השסתומים ואילו BMW יציגו בשנה שנתיים הבאות מערכת שסתומים חדשה לגמרי בתיכנונה ולא בסדר במקובל כיום.

ziko2

New member
נושם טוב אוויר. תיזמון שסתומים משתא

הוי-טאק פירושו שסתומים בעלי תיזמון פתיחה-סגירה משתנים...כך ניתן להגדיל את הנצילון הניפחית של המנוע הדבר מעלה את הספקו של המנוע.... בברכה מהצמורה מבאר שבע

למעלה