פרטים על מנוע vitec

ויואלדי

New member
פרטים על מנוע vitec

ההורים שלי קנו לא מזמן הונדה סיווק חדשה עכשיו שמתי לב שהאוטו יותר מהיר ממנוע רגיל ,למרות שהוא 1600 אני מרגיש שיש לו נסיעה די דומה ל1800 מה עושה את הויטק למנוע יותר טוב, ואיך הוא עובד? והאם הוא שורף יותר דלק ,ממנוע רגיל ? נ.ב: אל תקנו הונדה סיוויק אם אתם לא רוצים שישחטו אתכם בביטוח!!! בתודה מראש ויואלדי...

rs172

New member
ראשית כל המונח הוא V-tec

מדובר במנוע שעובד עם תזמון שסתומים משתנה, ובכך יעילותו עולה. יעילות=הספק /השקעה. יעילותו לא היתה עולה אילו היה צורך ביותר דלק. צריכת הדלק היא פחות או יותר כמו מנוע ללא אותה טכנולוגיה. מנועי V-tec הופיעו בסיויק עוד בשנת 94 ובכך העלו את ההספק מ120כ"ס (לדגמים 92 ו 93 ו 116כ"ס לדגמים 90 ו 91) להספק של 125 כ"ס, ומנוע שקצת פחות רועש. דווקא, לפי הטענה, צריכת הדלק אמורה לרדת, שוב, זה רק על פי טענת הונדה. כיום חברות נוספות משתמשות בטכנולוגיה של תזמון שסתומים משתנה על מנת להעלות את יעילות המנועים, טויוטה,רנו קליאו ספורט ויש עוד רבים. הטכנולוגיה החדשה יותר של הונדה שמיושמת באקורדים החדשות, נקראת"iVtec אשר אמורה להיות אף יעילה יותר. דווקא בסיויק החדשות, הורד ההספק,ובמקומו הועלה המומנט (כנראה השתמשו בבוכנות ארוכות יותר), הזמניות לטענתם השתפרה וכו', אישית, אהבתי יותר את הדגמים הקודמים, ובפרט את דגמי 94 ו 95 בשל גימור אמריקאי עדיף על היפני, ועיצוב חיצוני, אולם זה כבר טעם אישי.

ועוד לעניין,

תזמון השסתומים המשתנה (המתבטא בזויות פתיחת שסתומים משתנה בהתאם לסל"ד ואולי למצערת, ובדגמים משופרים גם משנה את זמן הפתיחה), מטרתו העיקרית, כמדומני, לאפשר גמישות בטורים נמוכים בשילוב עם הספק סופי גבוה (כלומר "נשימה" טובה בטורים גבוהים).

אילן די

New member
חברות נוספות - כולל הונדה

כיוון שהונדה לא המציאו את זה. עוד ב- 88 (או 89) היתה לבמוו סדרה 3, מנועים עם תזמון שסתומים משתנה. גם לדעתי הסיביק החדשה חלשה למדי.

Rשף

New member
ZTEC בפורד

אם אני זוכר נכון בהונדה (בג'ז) השנוי לא רציף אלא פשוט יש שני מצבים לפתיחת השסתומים לסל"ד נמוך וסל"ד גבוה.

ויואלדי

New member
תודה על התשובה + שאלות

כפי שאמרתי יש להורי הונדה סיווק מודל 2002,אז תודה על התשובה הקודמת ורציתי לשאול: -לפעמים אני נותן ספרינטים ולוחץ על כל דוושת הגז בחוזקה, עכשיו אני יודע שזה מגביר את הבלאי של האוטו..השאלה איך זה בא לידי ביטוי? או שזה יבוא לידי ביטוי עם הזמן,ואם כן איך?... -דבר שני: לאיזה רכבים מומלץ לשים תוסף לשמן ולדלק ,ולמה זה טוב ? -ודבר אחרון, אם תוכלו לתת לי טיפים איך לשמור על האוטו תקין יותר מבחינה מכנית... תודה מראש לכל העונים !!@#$#$%%$&^%)*

wil

New member
טיפים

1. עבודה בטורים גבוהים (לחיצה עד הסוף
קיק-דאון
טורים גבוהים) אכן מגבירה בלאי, אבל לא משהו היסטרי. רק להקפיד לא לאמץ ככה את המנוע כשהוא קר (אחרי התנעה חכה עד שמחוג "חום מנוע" יגיע לאמצע, מקומו הטבעי. עד אז, פשוט תנהג רגוע. לוקח כמה דקות) 2. תוספים - הכי חשוב: לעולם לא לתת למתדלקים בתחנות דלק לבדוק/להוסיף לך שום דבר. הם לא מבינים בזה כלום ובמקרה הטוב ימכרו לך נוזל כלשהו שלא יעשה דבר. במקרה הרע נזק. גם אין תועלת בבדיקה שלהם כביכול כי בדיקות שמן צריך לבצע בבוקר כשהמנוע קר. לגבי תוספי דלק- קיים תוסף שיכול להועיל, המומחים בפורום יסבירו יותר טוב. בכל מקרה: יש ספק--אין ספק= לא להוסיף תוסף לא מוכר
חוץ מזה, סע בזהירות ותהנה מהאוטו.

ויואלדי

New member
תודה wil + הערות על פולו ספורט

שמתי לב שנגיד אני רוצה להגביר מהירות, אז עם אני לוחץ עד הסוף (קיק דאון) המנוע מאוד מתאמץ ולוקח לו יותר זמן להאיץ מאשר אם אני לוחץ על אמצע הדוושה במכה.(בסיוויק 2002 אוטומטית) אני בטוח שזה גם מפחית את הבלאי... אגב האוטו הכי מהיר מהמשפחתיות הנפוצות שנסעתי בו עד היום היה פולו ספורט. (הבאסה שהוא דיזל) אבל זה לא כזה נורא. חוץ מזה שהוא בכלל לא יקר יחסית לאיכות שלו יש לו הגה דיי קטן (ולא בשביל שיוכלו לנהוג בו עם אזיקים) חוץ מזה למי שאוהב מכוניות מהירות וחסכוניות אני ממליץ על פולו ספורט גיר רגיל דיזל. סעו בזהירות....

sronis

New member
פולו ספורט דיזל??

ברכות. המצאת מכונית חדשה. רוני

sronis

New member
האוטו הכי מהיר שנהגת עליו היה מה?

פולו קלאסיק דיזל?? אני חושב שהמילה "עגלה" נוצרה בשבילה... זה אפילו לא טורבו, אולי 60 וקצת כ"ס על טון פלוס... רוני

ויואלדי

New member
תגיד מה שבא לך !!!!

אני נהגתי עליו ויש לו תאוצה חבל"ז !!!!!!! קודם תיסע עליו ואז תדבר... לא תמיד צריך להתיחס לפרטים הטכניים ----אין חכם כבעל ניסיון !@#$%$^&&* (מדובר על פולו קלאסיק SDI )

Inoni

New member
אולי הוא מתכוון ל-TDI, כי ה-SDI באמ

(כרגיל חסר לי מקום לאות אחת), אז ה-SDI באמת עגלה, 17 שניות למאה... ה-TDI קצת יותר נורמאלית, 10.7 לידנית, והיא עולה 142K, וזאת פולו קטנה כזכור, אגב, המשיח הגיע! צ'מפיון מתכוונים להוריד מחירים... בסביבות 3 אחוז נדמה לי, לא נשמע הרבה, אבל עם המחירים שלהם זה לא מעט... לא שזה משנה משהו (גולף 1.6 ב-135K אחרי ההוזלה), אבל מסתבר שיש טיפ טיפה הגיון שם. ינון.

zelig0n

New member
מה זמן אתה מתכנן את שורת הנושא

עד שיצא משהוא עם - "עוד פעם חסרה לי אות . . .אחת"

Inoni

New member
אני לא מתכנן את זה, זה פשוט קורה לב

לבד לבד לבד לבד לבד !!!!!!!!!! אההההההההההההה עוד פעם!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה רואה מה זה ??????!!!!!!!!!! ינון.

YoavR

New member
פולו יותר מהירה מאלפא רומיאו !!!

סוף שבוע אחרון בנס הרים אני עם פולו קלאסיק דיזל SDI (לא ידוע לי על TDI) ניסה לרדוף אחרי נהג עם אלפא רומיאו 156 2.0 ידנית, הנהג הגיע לשם כדי לנהוג ועבר קורסי נהיגה (=נהג טוב) כאמור הוא ניסה - הפולו הראתה לו את הזנב וטסה לדרכה ... האלפא לא השיגה => הפולו יותר מהירה, אלפא נחשבת למהירה => פולו מכונית מהירה מאוד !!!!

Inoni

New member
בחיים לא... אפילו לא אם זו הייתה TD

אני לא מאמין...... TDI, שוב פעם חסרה לי אות אחת...... בקיצור, אין סיכוי שבעולם, הוא לא ניסה לעקוף אותך או שהיה מסוכן מידי. ינון.

YoavR

New member
הודעה רק לינון - לא לאחרים !!!

אולי אני נהג יותר טוב ממנו ??? ... ותאמין לי שהוא ניסה - אחרי שעצרתי הוא בה אלי ודיבר איתי ...

Inoni

New member
אם אתה נהג יותר טוב, אז אולי... את

זה לא ניסיתי לקבוע... יתכן מאוד שזו הסיבה. אבל הפולו פשוט חלשה יותר מהאלפא. ינון.

למעלה