פרטים על מכון פועה

מישמיש2

New member
פרטים על מכון פועה

שלום לכל המשתתפים. בעקבות טראומה רצינית שעברה עלינו לאחר שאיבת ביציות וטיפול לא נכון במעבדה שהביא לכך שחודש קשה של טיפולים הסתיים בריק גדול,רציתי לשאול למי שמכירה והסתייעה- האם משגיחה מטעם המכון מלווה את התהליך במעבדה לכל אורך המעקב,כלומר צמודה ללבורנטיות בעבודתן מרגע השאיבה ועד החזרת העוברים? האם הן מבינות מספיק כדי לאתר אם נעשות טעויות ואם מתרחשת תקלה? האם הן עובדות ונמצאות במקום גם כשמדובר בשישי-שבת? ושאלה אליכם,אם היה קורה לכם מקרה כזה,אף אחד לא חושב כמובן שנעשה בכוונה אבל עוגמת הנפש עדיין קיימת,האם הייתם ממשיכים להיות מטופלים באותה יחידה? *אף אחד לא מודה בטעות אבל ברור שזו היתה טעות שלהם.

shirarad

New member
מישמיש היי - מכון פועה 02-6515050

אני מאוד מצטערת לשמוע על עוגמת הנפש העצומה שנגרמה לכם. מכון פועה, ברמת העקרון, מטפל בנושא במישור ההלכתי. תפקיד המשגיחות הוא למנוע טעויות ותקלות (כמו: החזרת עוברים לאישה שהעוברים אינם שייכים לה או למנוע תקלה של מיזוג בין ביצית לזרע של גבר אחר וכד´). לצורך הענין יש למכון, בבתי החולים, אינקובטורים פרטיים עם מנעול ורק למשגיחות יש את המפתח. המשגיחות נמצאות בבית החולים מרגע השאיבה עד ההחזרה, בזמנים הרלוונטים. הן עברו הכשרה בנושא. עד כמה שידוע לי המשגיחות איתרו טעויות ותקלות בעבר. לגבי שאלתך אם הן נמצאות בשישי שבת, תתקשרי לטלפון שהשארתי ותבקשי את אריה. בהצלחה שירי

רחלי*

New member
על מכון פוע"ה

ראיתי שאת מבינה ענינים על מכוןן פו"עה אז אנצל את זה לשאול אותך כמה קושיות. עד עכשיו לא היה לנו כל כך בעיות וגם שהרופא שלי דתי והוא בקשרים חזקים עם הרב בורשטיין כך שלא היה צורך לשאול שאלוות הלכתיות. בכל זאת אני הרבה זמן רוצה להתקשר לברר על הטיפול. הבנתי שהם עוזרים בהסבר על הטיפול ולמי כדאי לפנות וכו´. זה נכון?? אם כן עם מי מדברים?

ארי5

New member
יש להם אתר . תיכנסי " puah"../images/Emo91.gif

פשוט מיתקשרים והם קובעים לך פגישה לפתיחת תיק ההליך הוא כזה - אתם ניפגשים עים רב משלהם שמתאים לכם (יש דוברי אנגלית ספרדית צרפתית) והוא יהיה מאז "הרב המלווה" שלכם בתום הפגישה הראשונה אתם גם ניכנסים יחד איתו לשיחת סיכום והיכירות קטנה אצל ראש המכון הרב בורשטיין-מאז כול בעיה הילכתית או רפואית אתם איתם בקשר-(אין רופה או טיפול עלי אדמות שהם לא מכירים) היעוץ והכוונה חינם לחלוטין ( מי שרוצה תורם להם - לי אישית יורד מהקרדית כול חודש סכום סימלי -תרומה עבורם - שזה כלום לעומת מה שהם עזרו לנו)

רחל5

New member
לא חייבים להפגש פנים אל פנים

בכדי לפתוח תיק. אפשר טלפונית. ככה לפחות זה היה כשאני יצרתי איתם קשר לראשונה לפני... המממ... כך וכך שנים. לא זוכרת כמה...

שלום לך

אני מתייחס דווקא לא להבט ההלכתי של פועה אין ספק שזוג עיניים נוסף יכול להבחין בדברים נוספים כמובן שלפעמים זה מאוחר מדי לא תיארת מה היתה הפאשלה אבל אני לא שואל כדי לא לחשוף את זהותך פאשלות היו, ישנן ויהיו בכל מחלקה. שלא יהיה ספק. ובכלל ברפואה כמובן.. מעבר מחלקה (למעט ההרגשה האישית) לא ישנה דבר מבחינת הסיכוי ששוב תקרה פאשלה מצד שני, וזאת דעה פרטית ותו לא, ריבוי ידיים במקום מסויים יכול גם להפריע. בכל הקשור להבטים הלכתיים, מי שזה חשוב לה אז אין כיום תחליף ליאור

נועם@בת

New member
שלום מישמיש

מצטערת לשמוע על מה שעברתם. המשגיחות של מכון פועה אינן לבורנטיות מקצועיות. אם נעשתה טעות בשיקול רפואי, ספק אם הן תוכלנה למנוע את זה, אלא אם כן מדובר בטעות נראית לעין והן יכולות להעיר ללבורנטית. המשגיחה לוקחת מידייך את הזרע ועוקבת אחרי תהליך השטיפה ובידוד הזרעים התקינים. היא גם עוקבת אחרי הביציות שנלקחו ממך, ומוודאה שהזרעים שהבאת יחגגו רק עם הביציות שלך. אחרי שהוכנסו הזרעים לצלחת (או לביציות באיקסי) הצלחת מוכנסת לאינקובטור וננעלת. ניתן לפצות את האינקובטור רק בנוכחות המשגיחה. מכאן שבשבת לא פותחים את האינקובטור, רק בששי ובראשון. היא גם עוקבת שאכן העוברים המוחזרים הם שלך. שוב, למשגיחות אין ידע רפואי, פרט להכשרה מינימלית ולנסיון שלהן מצפיה בתהליכים. הן לא יכולות להמליץ על טיפול זה או אחר. רק לעקוב ולוודא שזה הזרע, הביצית והעובר שלך. או לאתר תקלות בולטות לעין, כמו למשל אם הלבורנטית בטעות לקחה את החומר הלא נכון, או משהו דומה. בהצלחה נועם

ארי5

New member
בקשר להשגחה../images/Emo63.gif

אז ככה המשגיחה היא עובדת שלך -(את משלמת לה כך) ועבודתה לפקח על כול ההליך מההתחלה עד הסוף מטעמך. היא גם שומרת על הבציות שלך כשהם נעולים והמפתח אצלה בלבד כך שהיא לא כול הזמן דוגרת להם שם על הנשמה ולכן זה בלתי אפשרי לנגוע בהם ללא רשותה (כך שבשישי שבת הם שמורים) המשגיחות לא באות מהרחוב הם ניבחרות לכך ועוברות הדרכה בנושא וכמובן הם שורצות שם אז יש להם גם ניסיון - כך שהם מבינות ויודעות הכול ( הם גם מוסרות לך דו"ח מפורט על המצב לאחר השאיבה מנקודת מבטם) ולעצם העניין: כול נושא ההשגחה בעיקר הוא עניין הילכתי בעיקרו- שלה יש דרישות וגדרים מחמירים בנושא - כך שמי ש לא שומר מיצוות אין לא ממש צורך בעניין (בכול אופן כאן זה לא קאבול או מיזרח אירופה והלבורטיניות הם לא עיוורות ) לכן זה כמו למשל רפואה פרטית- בוודאי שזה רק מועיל ויכול לעזור אבל בלי זה אפשר גם לישון בעינים עצומות ובקשר אלייך ספציפית-אולי כיון שאת אישית נידפקת מהקטע אז תיקחי אותם כדי שתישני בשקט(בזה את גםרומזת למעבדה- דיר בלאק כעת יותר יחס בקשה)-ובנוגע ליחידה אם באופן כללי הם מצויינים אלייך ואת מרוצה מהם ורק זה פאשלה חד פעמית (בכול אופן אף אחד לא מלאך) יכול להיות שאת לא חייבת לעזוב שם - אדרבה כעת הם יתנו לך יותר יחס ותשומת לב ויותר ישימו עלייך עין הכול תלוי בהרגשתך. מישמיש . אהבתי את השם

שירלי.ה.

New member
מישמיש, אספר לך מקרה של חברה

אשר בבי"ח החזירו לה עוברים של מישהי אחרת. המקרה התגלה עוד בבית החולים אחרי ההחזרה וטופל. לאחר מכן בחרה אותה בחורה דווקא להישאר באותו בית חולים ולהמשיך בטיפולים. בטיפול הבא הצוות הלך סביבה על קצות האצבעות ושיתף פעולה עם כל דרישה שהיא העלתה. כמובן שההשגחה על כל התהליך אצלה היתה גבוהה במיוחד (היא החליטה שלא להשתמש בשירותי פוע"ה). למזלה ולמזלו של בית החולים הרי שהטיפול הבא הצליח והיום היא אמא מאושרת. אבל היא אמרה לי שהיא החליטה לעבור בית חולים אם הטיפול הבא לא היה מצליח ואף שקלה לתבוע אותם אם הטיפול הבא לא היה מצליח. בדיעבד היא מאושרת כי כאמור היא זכתה להצליח בטיפול הבא ולהפוך לאם. שירלי.

למעלה