פרטים נוספים על אבי

alush

New member
פרטים נוספים על אבי

ראשית תודה על התגובה המהירה מדובר באבי. אבי נולד בתאריך 17.10.1927 בבודפשט, בבית החולים היהודי. שמות הוריו היו שלמה ורוזליה. לדבריו, הוריו היו דתיים. בגיל 13 עזב את הבית ויותר לא שב. התמונה שצירפתי היא היחידה שמצביעה על גילו הצעיר. אבי סיפר מעט מאוד על המשפחה, ומאז שנפטר אין את מי לשאול. שמו היה סנדר מנטרל. ניסיתי לחפש ביד ושם אך שם העליתי את דפי העד שעליהם הצהירה אמי. פניתי למוזיאון ההונגרי בצפת וגם שם נעניתי בשלילה. פניתי גם לעזרה לפורום תרבות הונגריה ואני עדיין בתחילת הדרך שם. תודה על העזרה

עב

New member
עוד כמה דברים

תסתכלי בבקשה באתר של קרן קלארספלד, אולי תמצאי שם את שם המשפחה שאת מחפשת. השאלה היא מה את מחפשת? האם את רוצה מידע על המשפחה של אביך? אחיו ואחיותיו? אחים ואחיות של סבא וסבתא? את צריכה להגדיר לעצמך ובהתאם לכך לבנות לך תכנית. רשימת ארולסן ביד ושם או בבית ווהלין בגבעתיים יכולה לעזור לך. כתבת שהוריו היו דתיים, כנראה שהם השתייכו לקהילה האורתודוכסית. אני יכולה להמליץ לך על חוקר טוב בבודפשט המתמחה בקהילה הזאת. אם את מעונינת אעביר לך פרטים במסר. שוב - כתבי את השמות בלועזית, זה יכול לעזור מאוד. את כותבת סֵנדֵר כפי שהרומנים מבטאים את השם אלכסנדר. ההונגרים מבטאים את השם הזה כ - שַנדור. האם יתכן שהסבים היו מטרנסילבניה והגיעו לבודפשט אחרי מלחמת העולם הראשונה? [הסבר: בעקבות המפלה של ההונגרים במלחמת העולם הראשונה טרנסילבניה נמסרה לרומניה. האזרחים ההונגרים יכלו לממש אופציה של אזרחות הונגרית ועזבו את טרנסילבניה. רבים מהם באו לבודפשט]. כפי שאת יכולה לראות, כל פרט יכול לרמוז על משהו, אפילו אם הוא נראה לא חשוב בשלב זה. תמשיכי לכתוב - מתי הוא עלה ארצה? היכן התיישב לראשונה? אולי יש שם אנשים וותיקים שיכולים לשפוך אור על נסיבות חייו? ככל שתספרי יותר יהיו לנו יותר קצות חוט להיאחז בהם.

עב

New member
האם אביך ידע יידיש?

ככל שהשאלה נשמעת מוזרה יש לה חשיבות - דוברי היידיש היו ממוצא פולני או שבאו ממזרח הונגריה שם היתה השפעה חסידית רבה. סבא שלי היה ממונקטש ולכן הוא ידע יידיש (רק שלא היה לו עם מי לדבר
)

alush

New member
שפת היידיש

אבי לא דיבר יידיש. דיבר הונגרית, בעל מבטא הונגרי, ועוד כמה שפות נוספות. גם העברית שלו היתה טובה מאוד. עם אמי נהג לדבר בהונגרית (אמי מסלובקיה).

alush

New member
קרן קלארספלד

לאחר שהסבת את תשומת לבי לאתר, ביקרתי שם אך התשובה שלילית. אני רוצה לדעת פרטים על אבי ועל משפחתו, כולל קרוביו. כאן בארץ מחוג קרוביו אין איש שהכירו מהבית, לכן צרפתי את תמונתו. אבי סיפר שנולד בבודפשט וגדל באזור אנדיולפלד (או משהו כזה). לדבריו, היה בן יחיד מה שלא נראה לי סביר בהיותו בן למשפחה דתית. ממה שהבנתי היתה תקופה של שנתיים שעברו לרומניה, אולי זה מסביר את השם סנדר שדבק בו. לגבי שם המשפחה Mentrel כפי שהציגו, בבדיקה שערכתי במרשם בפנים זהו השם היחיד בארץ. במאגרים שונים שערכתי באינטרנט מצאתי שהשם הזה מתייחס לשם צרפתי מהמאה ה- 16, מה שלא קידם אותי בכלל. לגבי הוריו, אנו כמעט ואיננו יודעים דבר. סיפר כי נהג לצאת לחופשות לסבא ולסבתא שלו שגרו במונור, הונגריה. עלה ארצה בשנת 1948. בזמן מלחמת העולם השניה עבד במאפיה אצל נוצרים וחי תחת ניירות אריים. המאפיה היתה כנראה לא רחוקה ממקום מגורי ההורים.

עב

New member
ראי שיש עוד מידע בדפי העד

בדפי העד שמסרה אמך כתוב שסבך, סלומון, נולד ב - Pilisvorosvar ונפטר בקולוז'ואר, הלא היא קלוז' היום ברומניה. שימי לב לספרי היזכור של קלוז', אולי יהיה שם מידע כלשהו? אפשר לקרוא אותו באינטרנט (היום האתר לא נפתח לי כמו שצריך, נסי גם את או בעוד כמה שעות). לגבי Angyalfold (שדה המלאכים או המלאך) - זוהי שכונה עניה בבודפשט ששומרת על מוניטין רע (אם יש דבר כזה) כבר הרבה שנים. הוקמה כשכונת פועלים למהגרים העירה במאה ה - 19 ועברה שיקום כלשהו לפני כמה שנים. סבא וסבתא של אבי גרו שם בראשית המאה ה - 20 במשך כמה שנים, אבל זה היה הרבה לפני שאבא שלי נולד. האם חיפשת גם ב - All Hungary Database? אולי יצוץ משהו? עשי חיפוש לפי שמיעה ולא חיפוש מדויק.

למעלה