פרטים להתלונן

קווטר

New member
פרטים להתלונן

רציתי לדעת איפה בדיוק אני יכול להתלונן על הורים שמכים את הילדים שלהם והאם זה ניתן בלי שההורים ידעו שאני זה שהתלונן?

s h o o s h a

New member
למי לפנות?

לדעתי, עליך לפנות אל עובדת סוציאלית בלשכת הרווחה בעיר מגוריך ולהתייעץ עמה בדבר הצעדים שעליך לנקוט. כמו כן, לבקש כי כל פיסת אינפורמציה, בשלב ראשוני, תישאר חסויה, עד אשר ייבדקו הטענות ויוחלט ע"י כל הגורמים המתאימים כיצד לפעול. שאלה זו הנך מוזמן לשאול גם את סנ"צ סוזי בן-ברוך אשר תתארח מחרתיים בפורום וממנה, לדעתי, תוכל לקבל תשובות מוסמכות.

שילה1

New member
אפשר גם למשטרה,מחלקת נוער או אלמ"ב.

לא,לא יטופל ברצינות ללא פרטי מוסר האינפורמציה.

Daniela09

New member
אלמ"ב??

חוקרי אלמ"ב (אלימות במשפחה) אינם מטפלים בקטינים אם כבר אז רק מחלק הנוער. דניאלה

Daniela09

New member
כקצינת אלמ"ב...

אני יכולה להגיד לך בוודאות שלמרות שגם אם ארוע של אלימות של הורה כלפי ילדיו מסווג כארוע אלמ"ב, מי שחוקר אותו הוא חוקר נוער ומי שיחקור את הילד היא חוקרת ילדים אם הילד מתחת לגיל 14 וחוקר נוער אם הילד מעל 14 (עד גיל 18). יש לציין שחוקרת ילדים הינה עובדת סוציאלית שקבלה הכשרה מיוחדת ממשרד המשפטים ואינה שוטרת. דניאלה

שילה1

New member
ק חזקת את דבריי!את יכולה להגיד לי-

אלא ש..אינך יודעת מי הכותבת.הלא כן. על כן קצת כבוד לא יזיק,ובדרך כלל יועיל!

Daniela09

New member
??????

סליחה, אבל אני לא מבינה את הודעתך. ואת צודקת, אני לא יודעת מי את כפי שאת אינך יודעת מי אני אבל האם זה חשוב? הרי מדובר כאן בתשובה לשאלה מאוד ספציפי וטכנית, אם אפשר לאמר כך ולא לדעה או פרוש. השאלה הייתה למי לדווח על אלימות של הורים כלפי ילדים (קטינים) ולזה עניתי ישר מספר החוקים: פקידת סעד לחוק נוער או למשטרה. ובמשטרה מי מטפל בעבירות שמבוצעות כלפי קטינים: רק מחלק הנוער. מהו מערך האלמ"ב שהוקם ב- 1992? הוא מערך חוקרים שהוכשרו במיוחד על מנת לטפל באלימות בין בני זוג (לא חייב להיות נשואים) וגם כלפי חסרי ישע ומטפל בעבירות מין. דניאלה

שילה1

New member
בדיוק למשפטך האחרון התכוונתי.

כך שהכל הובהר,לאחר שנרמז ולא הובן כראוי.

Daniela09

New member
שילה יקרה

לא בדיוק הבנתי איפה הרגשת מדבריי חוסר כבוד כלשהו. במשפטי האחרון אני מבהירה שוב מה תפקידם של חוקרי אלמ"ב: טיפול באלימות בין בני זוג, כלפי חסרי ישע, עבירות מין לא קטינים. דניאלה

yaari100

New member
לדניאלה

מה עושים כאשר מתגלה שמשטרת ישראל היא זו שמעודדת אלימות?

Daniela09

New member
YAARI100 אני רואה

שאתה מאוד עקבי בשאלותיך...את אותה שאלה שאלת את נצ"מ סוזי בן ברוך וממנה לא זכית לתשובה. ושאלתי את עצמי כמה "למה?". למה לא קבלת תשובה? למה בן אדם בוחר לשאול שוב ושוב אותה שאלה מבלי לנמק את טענותיו? למה בחרת לשאול אותי את השאלה הזו ולא למשל את שילה1 או כל משתתף פעיל בפורום כשכל אחד ואחת כאן כדי להגיד לא לאלימות? אני מבינה מהמעט שכתבת שאתה מרגיש פגוע מהיחס של נציגי משטרת ישראל שטיפלו בעניין בו היית מעורב. צר לי על כך. אם לא היית מרוצה בצורה שענייניך טופלו תמיד תוכל לפנות לקצין הממונה על אותו שוטר המעודד אלימות לטענתך. לא טוב לך עם הטיפול של הקצין הממונה וגם הוא מעודד אלימות לטענתך, פנה למפקד התחנה. אם גם המת"ח מעודד אלימות כפי שאתה טוען, פנה לקת"צ (קצין תלונות ציבור) שנמצא במרחב. להגיד שמשטרת ישראל מעודדת אלימות כבלוק זה להגיד שזו מדיניות רשמית של משטרת ישראל כולה. המשטרה אינה קובעת מדיניות אלא אוכפת חוקים. מעבר לזה קשה לי להתייחס לשאלתך. דניאלה

שילה1

New member
אם זו הרגשתך,פנה למח"ש:המחלקה

לחקירת שוטרים,זו הכתובת לתלונות בגין שוטרים הנוהגים באלימות. גוף זה שייך למשרד המשפטים,כך שיש להניח שסולידריות עם שוטרים -לא תמצא שם. וזאת כמובן בתאוריה. וביחס לעצתה של דניאלה:נו באמת...הרי הסולידריות תדבר.וזו אינה הכתובת לבעייתו של הבחור.

שילה1

New member
דניאלה-כשאת מצהירה על עצמך קצינת

אלמ"ב-לבטח יפנו אלייך בנושא.מה הפלא?

Daniela09

New member
שילה יקרה

תאמיני לי שלמרות שעניתי לבחור לאחר 8 שעות אל תוך הלילה של "פעילות המעודדת אלימות", שקלתי כל מילה ולמילה שכתבתי שם ומן הסתם לא הכנסתי את מח"ש לתמונה. ולמה? כי הטענה של הבחור,כפי שאני הבנתי אותה, אינה ששוטר/ים פועלים באלימות ומצבעים עבירה פלילית אלא שהמשטרה כגוף מעודדת במדיניותה אלימות של אזרחים. אתן לך דוגמה למה שאני הבנתי מדבריו כפי שהם נכתבו: אזרח מגיע לתחנת משטרה ומלונן שאישתו מנהלת אהבים בביתם עם גבר זר. הוא דרש ממנו לצאת מהדירה אך אישתו מתנגדת ומתעלמת מבעלה וה"זוג" ממשיך בשלו בנוכחות הבעל. הוא דורש שנוציא את המאהב מהדירה המשותפת. את יכולה לתאר לך את המצב? איזה השפלה האיש הזה עובר!!! יחד עם זאת אין בסיס חוקי ליענות לדרישתו של הבעל. הדירה משותפת והאישה יכולה להכניס לה דירה מי שהיא רוצה. אין פה עניין משטרתי כי אין פה שום עבירה פלילית. המשטרה הייתה פועלת לפי דרישתו של הבעל, היה כאן מקום למח"ש. אז האיש אומר: אם כך אני הולך לרצוח אותה כי אני לא יכול לסבול את המצב. מכאן באה תגובה מיידית של המשטרה והתייחסות מיידית לאיש, לא לאישתו ולמאהב אלא לאיש: הוא מאיים לרצוח את אישתו. הוא נחקר ושוחרר בהזהרה. ועכשיו בעיני האיש: בגלל שמדיניות המשטרה היא לפעול לפי החוק וממלאה את תפקידה כאוכפת חוק היא מעודדת אלימות. אם האיש סבור ששיקול שהשוטר טעה בשיקול דעתו כשסירב לטפל באירוע הראשון, אין כאן עבירה פלילית ואין מקום למח"ש אלא יש מקום לפניה על הממונה עליו כדי לאתגר את המערכת כאשר הקודקוד בשינוי מדיניות אינה המשטרה אלא הדרג המדיני. אני מקווה שעכשיו דבריי ברורים יותר. דניאלה

yaari100

New member
לשילה 1

ראשית נראה לי שדניאלה מחליפה אותי עם מישהו אחר. ולעצתך, פניתי למח"ש שהפנתה אותי למח' תלונות הציבור במטה הארצי, שמפנה את התלונה למח"ש בחזרה, כך במשך 3 שנים, גם שעפ"י דעתה של נצ"מ עו"ד ענת גרנות מדובר בעבירות פליליות של השוטרים בכלל ונצ"מ עמיחי שי בפרט. גם מח' התלונות במשטרת ישראל, תמימת דעים איתי, שמשטרת ישראל היא זו שיוצרת ומעודדת אלימות במדינת ישראל, בלשון המעטה.

yaari100

New member
לדניאלה

לידיעתך זו הייתה הפניה הראשונה שלי אליך!!! ובתגובה עניינית לתגובתך, יש בידי תגובת ק. תלונות הציבור במטה הארצי, שלדעתה מדובר בעבירות פליליות של השוטרים ובראשם נצ"מ עמיחי שי. גם שקצינת תלונות הציבור במטה הארצי תמימת דעים איתי, אף שוטר לא הועמד לדין פלילי!!!....תשאלי אותה, היא מכירה אותי. בידי חומר רב, כולל עדויות שקר, התעלליות בלשון המעטה ומעשי זוועה בשפה העברית, המוכיחים מעל לכל ספק, כי מי שמעודד ויוצר אלימות במדינת ישראל זו משטרת ישראל.

yaari100

New member
תגובה נוספת לדניאלה

שמה של ק. תלונות הציבור במטה הארצי, הוא נצ"מ עו"ד ענת גרנות, תפני אליה בענייני והיא כבר תסביר לך הכל, כך שיהיה לך מאוד פשוט להתייחס לעובדות שציינתי. אם היא לא תצליח לרצות אותך, תוכלי תמיד לחזור אלי ואני אספק לך את כל החומר הדרוש.

yaari100

New member
לדניאלה

אשמח לקבל את כתובת האי מייל שלך, על מנת להעביר אליך חומר שיבהיר לך בצורה הכי ברורה, מי הוא הארגון הכי אלים במדינת ישראל. כמו"כ אני מציע לך להיות בקשר עם נצ"מ עו"ד ענת גרנות. אני חוזר ואומר, לא הייתי בקשר קודם איתך. מי זו נצ"מ סוזי בן ברוך?

למעלה