פרטיות

פרטיות

היי! פוסט עם תמונה שבחרתי לא לשתף עם חברים מסוימים-
וכעת רוצה שכן יראו אותו גם חברים אלה,
אפשר? מה עושה?
תודה!

ועוד שאלה

מה ההבדל בין שיתוף לתיוג?
אני רוצה לתייג את עצמי בתמונה שמישהו העלה- ולא מופיעה לי אפשרות תיוג - רק שיתוף.
ואני רוצה שהתמונה תהיה ממש אותה תמונה, ולא תהיה כפילות. (למשל שכל הלייקים שהצטברו ימשיכו להופיע)
תודה

פרטיות ותיוג

כדי לשנות את הגדרת הפרטיות של תמונה מסוימת, גשי אל התמונה הזו ואז אל הגדרות הפרטיות שלה (מופיעות בדרך כלל מעל לתמונה, לצד התאריך), הקליקי שם ושני את ההגדרות מחדש. לדוגמה במקרה שלך - שני ל"חברים בלבד" ואז כל החברים יוכלו לראות ללא יוצא מהכלל.

לגבי שאלתך השנייה -
שיתוף ותיוג אלה שני מושגים שונים. שיתוף פירושו העלאת פוסט/תמונה מחדש במקום אחר בפייסבוק, לדוגמה חבר העלה פוסט מעניין ואני מחליט להעלות אותו מחדש ("לשתף") בציר הזמן שלי, כדי שגם החברים שלי יראו אותו. תיוג פירושו סימון אדם מסוים בתמונה באמצעות לינק שיוביל ישירות אל פרופיל הפייסבוק שלו.
כדי לתייג מישהו בתמונה של מישהו אחר - כנסי לתמונה עצמה (הקליקי עליה כך שתיפתח בחלון חדש) ותמצאי מתחת לתמונה אפשרות "תייג תמונה זו" (באנגלית: Tag this Photo ). לפעמים צריך "לעמוד" עם העכבר מעל לתמונה - ואז נפתחות האפשרויות האלה מתחתיה. כמו כן, כשמופיעים פרצופים בתמונה (לא מתויגים) - הרבה פעמים פייסבוק בעצמו יציע לך לתייג אותם ישירות. קיימים מספר מקרים בהם לא תוצע לך אופציית התיוג מסיבות שונות, אבל הם מעטים.
אחרי שתיכנסי לאפשרות התיוג - הקליקי עם העכבר במקום כלשהו בתמונה שם תרצי לתייג, ואז תיפתח לך רשימת שמות, שבה השם הראשון הוא השם שלך.

המשך

לגבי הפרטיות, אם אעשה זאת הפוסט לא יופיע מחדש אצל כל חבריי נכון?

לגבי התיוג, אני עומדת על התמונה. יש לי "אפשרויות" למטה. אין שם תיוג, רק הורדה, הטבע, תמונה זו לא מוצאת חן בעיני. היכן אפשרות התיוג?

המשך תשובות...

א. בעיקרון הוא לא יופיע מחדש, אלא אם כן מישהו חדש יגיב ואז הוא עשוי להופיע אצלם מחדש (בלי קשר לשינוי הפרטיות).

ב. ליד "אפשרויות" יש לינק נוסף של "תייג תמונה זו". אם את לא רואה זאת - כנסי לתמונה עצמה (או רענני את העמוד באמצעות F5 ) וחפשי את האפשרות בפינה התחתונה של התמונה או בלינקים שמתחתיה.
אם לא מופיע - תעלי לכאן (או לפרטי) צילום מסך וננסה לעזור. יש גם מקרים (מעטים) בהם אין אפשרות לתייג, בדרך כלל כשזה בשיתוף מצד שלישי.

לגבי פרטיות

לא הבנתי - היכן הגדרות הפרטיות של התמונה?
מעל לתמונה יש חץ קטנטן ובו אני רואה רק אפשרויות אלו:
שני תאריך, הוסיפי מיקום, ערכי, הדגשה, הסתר מציר הזמן, מחקי.
תודה

הגדרת הפרטיות

לא התכוונתי לחץ שאת תיארת. מעל לתמונה, ליד התאריך, יש סימן קטן (בצורת גלגל שיניים או פרצופים או כדור הארץ, תלוי מה הייתה ההגדרה לפני כן). כש"עומדים" מעליו עם העכבר, נפתח לידו חץ קטן שבהקלקה עליו נפתח תפריט הפרטיות מחדש ושם ניתן לשנות.

אולי אשלח.. והערה על הפורום הנפלא

אם לא אוותר על התיוג וזהו:)

בכל אופן, המון תודה על הייעוץ המקצועי והסבלני.
נהנית להכנס אליכם. ישר כוח!

בכיף ותודה!

תודה על המשוב ועל הפרגון, הפורום הוא נפלא בין השאר בזכות תגובות כמו אלה...

(ואת יכולה לשלוח את הלינק גם לפרטי אם לא נוח לך לפה)

למעלה