פרטיות בשירותים בגן

פרטיות בשירותים בגן

בביתנו חוגג המוסר הכפול: ילדות הולכות לשירותים סולו, סוגרות את הדלת היטב ומוודאות שאין מבוגרים בסביבה (עם ילדים אחרים זה כבר ריטואל חברתי). אמהות הולכות עם פמליה. כשאנחנו מסתובבות בחוץ היא מקפידה לסגור את הדלת וגם למדה לנעול אותה
ולפתוח. בגן שלה יש שתי קבוצות ילדים - בני 3 עד 4.5 ובני 4.5 עד 5.5, כ-15 ילדים בכל קבוצה, כל קבוצה בחדר נפרד ובין החדרים חדר שירותים משותף, עם דלת לכל חדר. בשירותים נמצא גם הכיור שבו שוטפים ידיים לפני האוכל. ממה שראיתי כמעט אין מצב של פרטיות בשירותים בגן. האם זה המצב גם בגנים אחרים? עד כמה חשוב לתת לילדים פרטיות בשירותים ומאיזה גיל? (בתי בת 3.5)

המצב בגן של יובל

יובל (בת 3.5) נמצאת בגן בו יש שתי אסלות ללא דלת ושני כיורים לרחיצת ידיים. הילדים גילאי 2 - 4.5 (בגן 30 ילדים). יש אפשרות לסגירת דלת שנמצאת בכניסה לאיזור הכיורים ומתלי המגבות, אך הילדים לא מסוגלים לסגור אותה. אצל הילדים הליכה לשרותים זהו ארוע חברתי. לדעתי כן חשוב לתת פרטיות לילדים בשרותים אך בגן אין לנו אפשרות להחליט בענין.

לאה_מ

New member
בגן של אורי

יש שני חדרי שרותים - באחד יש שתי אסלות נמוכות (שמתאימות לילדים) - שם נמצא גם הכיור שבו שוטפים ידיים (גם הוא נמוך). אני לא יודעת כמה פרטיות יש להם בשרותים (יש כ-15 ילדים בסה"כ בקבוצה), אבל אורי גם בבית עושה פיפי עם דלת פתוחה. בנוסף, יש חדר שרותים נוסף עם אסלה שמתאימה למבוגרים. אני משערת שילד שמאד זקוק לפרטיות ולא מוצא אותה בשרותים של הילדים, יכול להשתמש בשרותים של המבוגרים. שוב, מהדוגמא הפרטית שלי, לא נראה לי שזה משנה לו. ואגב, בגנים עירוניים יש מתחם משותף לשרותים ולכיורים, יש שם 3 או 4 תאי שרותים, כל אחד עם דלת נפרדת, ומתחם משותף של כיורים לנטילת ידיים.

למעלה