חיפשתי עבור שם המשפחה Smith - שהוא שם המשפחה הנפוץ ביותר בארה"ב (יותר מ - 1% מכלל תושבי ארה"ב נושאים שם משפחה זה
) - ב"כל המדינות" וקיבלתי עיירות בשם Peterson במדינות: * אלבמה (AL) * איווה (IA) * מינסוטה (MN) * יוטה (UT) * קולורדו (CO) - בסיס חיל אויר בשם זה זה מה שמצאתי... ארנון
היש לך קשר עם משפחת ציטרון שהיו ברחוב נחמיה בב"ב, כשעדיין לא היה כביש? היו שם שני שכנים, האחד שטרן/פוגל והשני ציטרון. כשציטרון החליט להשקיע את חסכונותיו במגרש, גיחך לו שכנו השטרן/פוגל, שקנה בסכום הזה "פרה". כן פרה על באמת, פרה המניבה חלב. ואילו ציטרון קנה חלקת אדמה מלאה עשבים, שכיום מגרש שם שווה המון המון המון. מכירה?! שבוע טוב.
אבי סיפר לי על משפחתו שהיגרה אחרי מלחמת העולם הראשונה לארה"ב ידוע לי על 2 אחים ואחות אולם מעט מאוד פרטים.אלן היו האחים של סבתי. לאחד מהם קראו HABER SOL הוא גר ב-fentom avenue 3346 bronx new york נולד בפולין בלודג כניראה ב1885. השניhaber jacob ידוע כי גר פטרסון אולם לא ידוע לי באיזו מדינה אבי סיפר לי שהוא ניפטר כניראה ב-1932. לדודתו של אבי קראו dind sigmond 2239-85 street brooklyn new york אני מנסה לאתר את ילדיהם אולם איני יודעת כיצד.מרים
חיפשתי באתר Ancestry.com ברשימות הנפטרים של הביטוח הלאומי. זה מה שמצאתי: * Sol Haber - המתאים ביותר הוא אדם בשם זה, אשר נולד ב - 1 בפברואר 1885 ונפטר בינואר 1965 במדינת ניו-יורק, לא רשומה כתובת אחרונה כך שלא יכולתי להשוות לכתובת שנתת. מס´ ביטוח לאומי: 2279-10-082. * Jacob/Jack Haber - לא מצאתי כלל אדם בשם זה עם שנת פטירה מוקדמת כל כך (האנשים עם שם זה ברשימה נפטרו אחרי שנות ה - 70). * Dind Sigmond - לא מצאתי מישהי בשם זה, אך יש רבים עם שם משפחה זה או דומה מניו-יורק וממדינות נוספות, כנראה כדאי לך לעבור על הרשימה. את תעודת הפטירה ניתן להזמין ממשרדי הביטוח הלאומי, אך אני לא יודע איזה מידע אפשר להוציא ממנה - אולי אחרים כאן יוכלו לענות על כך. אם ידועה לך הכתובת מאותה תקופה, כדאי מאוד לחפש במפקדים של ארה"ב משנת 1920, 1930. אין לי נסיון רב עם המפקדים הללו, ובעצם הנסיון היחיד שיש לי איתם הוא חוסר הצלחה באיתור קרוביי שהיו בארה"ב באותה תקופה...
ניתן להזמין העתק טופס הרישום הראשון לביטוח לאומי. הטופס כולל שמות ההורים, מקצוע וכתובת בעת הרישום ועוד פרטים רבים. יש לשלוח אליהם מכתב הנקרא SS5 Letter, עם תשלום.
הוצאתי את האטלס הגדול והשמן, (שלמרות משקלו הרב הייתי שמחה לשקול כמוהו) ומתברר שיש רק peterson אחד בכתיב הזה, וזה באיווה. אם תחשפי בגוגל את פטרסון ואת איווה תקבלי פרטים נוספים.
נסי את העיר הזאת - Patterson במדינת ניו ג´רסי. זו עיר עם אוכלוסיה יהודית גדולה (יש לי משפחה שם) והיא מאד קרובה לניו יורק !. קשה לי להאמין שתמצאי משהו באיווה . גדעון.
99.99% שגדעון צודק, ושם גרו בני המשפחה. באופן רשמי כותבים את שם העיר ב T אחד, אבל לרוב מאייתים גם בשני T. יש מאות אתרים על יהודים בעיר הזאת ובעיר השכנה West Paterson. חיפוש נעים.