פרח המים "שני"

צפנתי

New member
שנית גדולה, או שנית מתפתלת, אולי

ישנן עוד שניות שאני שכחתי(הן מהבר שלנו, כחול-לבן!), צמחי גדה חמודים, ביחוד ש. גדולה.מרשימה ביותר! אין לי זמן לתמונה או לבדיקה במגדיר, אבל אם אתה בסביבת הטכניון אתה מוזמן לגן צמחי המים שלנו, יש הדרכה ב-10:00, גם אם תבוא ותבקר ללא הדרכה אתה בטוח תהנה.

תגובה

אמנם אני חיפאי לטכניון אני אבוא רק ללמוד אבל אם תוכלי להשיג לי תמונה אז אני אשמח נורא או שתפני אותי לאתר בכל אופן תודה רבה על התגובה

צפנתי

New member
לצערי לא מצאתי אתר עם מתאים.

אם הביקור בטכניון כ"כ מרתיע אותך, ביחוד אם אתה חיפאי,ותבוא רק ללמוד אז ממש חבל, יש גן יפה ובו ארועים כמו יום פתוח, סדנאות לבניה אקולוגית, הדרכות ועיניינים, מרכז ספורט מעולה, ארועי סטודנטים עם הופעות, סרטים, הרקדות ועוד. בקיצור, לא מצאתי תמונה אבל אני מקווה שביקור בספריה ציבורית ירתיע אותך פחות, או שתמצא את הספרים במקום אחר, אצל חובב צמחים או טיולים: צמחי ישראל בתמונות, או האינציקלופדיה החי והצומח בא"י, או המגדיר החדש של דנין ופינבורן דותן, או צמחי ישראל לפי צבעים, בטח יש עוד. אם יתאפשר לי אחפש תמונה אצל מנהלת הגן, שצילמה הכל דיגיטלית, ע"פ דבריה.

תגובה לנושא

ביקור בשטחים לא מרתיע אותי אז נראה לך שביקור בטכניון ירתיע אותי :) אני דווקא מאוד אשמח לבוא לטכניון לגן שלכם גם כי אני אוהב את התחום וגם כי אני גר קרוב פשוט הצבא טיפה לוחץ אבל יש לי חברה בשם שני שלא מאמינה לי שיש צמח מים שקוראים לו שני ואני רוצה מאוד להוכיח לה ... תודה בכל אופן

צפנתי

New member
לצערי הצדק עם חברתך שני.

שם הצמח הוא שנית. קמץ וחיריק. ולא שני. יש עוד צמחים עם שם דומה לשם חברתך בבר אצלינו: שינן ושיננית (כן, כמו זאת שמסירה אבן שן פעם בחצי שני ומלמדת אותנו להעביר חוט דנטלי..) יש 6 מינים של שנית בין צמחי הבר בארצינו ע"פ המגדיר של פינבורן ודנין. מאחלת המון אהבה בינכם, סיום שירות מהיר וקל והצלחה בכל.

תגובה

תודה רבה שהשקעת בי מזמנך אממ עצוב הפסדתי בהתערבות ונשמח לבוא ביום מן הימים לראות את הצמח שממה שהבנתי בצבא אדום ארגמן תודה שוב רון...

למעלה