פרח באביב

albert53

New member
פרח באביב

ביקרתי באתר סברס ושם נחשפתי למבצע יפה יוצר ריקודים בשם אוהד אטיה העלה לאינטרנט ריקוד שהוא חיבר בשם פרח באביב הוא לא דרש תשלום הוא עשה זאת כתרומה לקהילת רוקדי ריקודי עם ישראלים אני מברך אותו על כך אני מברך גם את דב אורבך שבונה מאגר וידיו של ריקודי עם ישראלים ללא תשלום ועבור הקהילה אני מצרף את הקישור שהופיע בפורום סברס http://video.google.com/videoplay?docid=-1175057784148854389&q=%22%D7%A4%D7%A8%D7%97+%D7%91%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%22 שנה טובה

הכל דבש5

New member
וואו ../images/Emo70.gif חסכון של כמה שקלים...

מה אתה אומר אלברט, אולי גם נתעשר מזה ?

מדוע את צינית כלפיו ?

מה את רוצה מהכותב אלברט ??? (נשבע שאיני מכיר אותו) סך הכל כתב אלברט שביקר באתר 'סברס' ונחשף למבצע יפה שעשה אוהד אטייה על דעת עצמו לטובת קהילת הרוקדים וללא תשלום. מדוע את סרקסטית כלפיו ? במה חטא ?

הכל דבש5

New member
ומי אמר שציניות זה דבר רע ?

ועכשיו בלי ציניות (רק בשבילך דב) - מחסכון של 6-7 ש"ח שאני משלמת באתר "מחול" על הורדת ריקוד שנפשי חפצה ללמוד - לא אתעשר. (מה גם שאני מרגישה טוב עם הידיעה שכל היוצרים אשר להם מגיעים תגמולים בגין זכויות יוצרים בעבור יצירתם, אכן מקבלים אותו). רק לא הבנתי למה היית צריך להישבע שאינך מכיר את אלברט?

אסביר לך דיבשי

אני מעריך מאד שאת משתמשת באתר "מחול". אם את מפיקה מכך תועלת אישית, וגם על ידי כך באה על סיפוקך (הרוחני כמובן) שהיוצרים מתוגמלים... אני כמובן בעדך ושולח לך את מלוא חיבתי והערכתי. אולם אלברט הכותב החדש התפעל ממה שגילה באתר 'סברס', החמיא לאתר, ליוצר הריקוד (ונדמה שגם לי) אני מבין לליבו ואפילו (בסתר) גם שמח על כך, אז למה לא תתני לו להביע את הנאתו ? ובאשר לתמיהתך: (בקשר לשבועה) אגיד לך משהו, אבל ושישאר רק בינינו (יאני בארבע עיניים) אני נמנע במידת האפשר לפרסם כאן את המצגות של 'סברס' (נדמה שהסיבות לכך ברורות) וכשכותב חדש (או לא מוכר כאן) כותב משהו המפרסם את 'סברס', אני חש לרגע שמישהו עלול לחשוד שאני כתבתי בשמו, שלחתי אותו, או אני זה בכלל הוא... לכן נשבעתי. אבל כמו שאמרתי דיבשי - שישאר רק בינינו. שנה טובה לך.

הכל דבש5

New member
דב אורבך, במקום לשלוח לי...

את מלוא חיבתך והערכתך, טוב היה אילו היית שולח אותם למחברי השירים והלחנים.
{נו, טוב... אגלה לך - חלקם קרובים אל ליבי ואף אחראים לפרנסתי החודשית - לכן הרגישות וההבנה}. באשר להסבר על השבועה שלך - אני בספק שאכן זה היה המניע שלך - שכן לא פעם דאגת ל"דבר המפרסם" בפורום הזה. ולאלברט, את תיפגע מתשובתי הקודמת - זאת היתה דעתי בלבד (שמחסכון של 6 שקלים לריקוד לא אתעשר, לצערי
).

הכל דבש5

New member
אחת הדרכים לשלוח אל היוצרים...

את חיבתך והערכתך יכולה להיות באמצעות תגמולים. {זו רק המלצה שלי כמובן}

הי דיבשי

אני בכל זאת רוצה להשאיר לך את מלוא חיבתי והערכתי. ובאשר ל"יוצרים" (בעלי הזכויות החוקיות המוגנים ע"י אקו"ם) להם אנחנו נותנים אחת לכמה חודשים צ'ק שמנמן. אם תציצי (שוב) במאגר שירי הריקודים של 'סברס' תגלי (להפתעתך ואולי לא) שבתחתית כל עמוד יש חותמת רישמית של אקו"ם. לא קיבלנו את זה בגלל העיניים היפות שלנו (וב"ה יש לנו) קיבלנו את זה תמורת תשלום כחוק !!! את הבנת את זה דיבשי ?

יש הבדל בין מילות שירים לסרטונים

דובר פה על סירטונים של הריקודים, בהם השיר גם מתנגן ברקע, ועל זה גם יש לשלם תמלוגים. האם על זה אתם משלמים תמלוגים ? אישית לא נראה לי, היות ובעיקר בגלל שהם לא נמצאים על שרת שלך, אלא ב google, ואילו אתם רק נותנים את הקישור לשם. אינכם יכולים לדעת כמה אנשים צפו בסרטון דרך האתר שלכם, ניתן להגיע לסרטונים גם דרך google עצמו. בדפים של מילות השירים יש אכן חותמת של אקו"ם, ואני מאמינה שאתם משלמים תמלוגים כפי שאתם אומרים, אך בסרטונים החותמת לא קיימת.

ויפה שבחרת לא לענות !

כי לפעמים שתיקה עדיפה. אכן הריקודים כפי שציינת נמצאים על השרת של GOOGLE לא על השרת שלנו. כך כל המצגות שלנו וכך גם הריקוד הבודד הזה שלך. והאם את נוהגת "חוקי" שאינך משלמת זכויות על השיר שמושמע ברקע הריקוד שלך ??? תשאלי את חברך ירון מישר. הוא מומחה נמבר-ואן במזרח התיכון ל"זכויות יוצרים" - הוא יגיד לך בפנים את האמת. אמרתי כבר ש"יפה שתיקה לחכמים" ?

אני לא אמרתי שאני משלמת ולא אמרתי

שלא.... זה ההבדל (חלק)... תודה על העצה, כבר שאלתי אותו מה צריך לעשות כדי להפוך זאת לחוקי.

הכל דבש5

New member
דב, טוב היה אם היית בוחר לא לענות !

רויטל, בניגוד אליך, לא כתבה כאן בפורום שהיא משלמת עבור הריקוד הבודד שלה ! אז עצתי אליך - עצור כאן ולך ללקק דבש
שתהיה שנה טובה לכולם !

אכן , היא לא כתבה

היא לא כתבה והיא גם לא משלמת. יש לה צלחת משלה.... ראוי לה שתעסק בצלחתה הזעירה והבלתי חוקית בעליל... ושלא תתעסק בצלחתם (ובהצלחתם) של הגדולים.

הכל דבש5

New member
יופי של השוואה ! דב...

בינתיים כדאי גם לך להתעסק בצלחת שלך, לפני שאקו"ם יעשו זאת במקומך. "הצלחתם של הגדולים ?" בעיני ובעיני רבים זאת לא הצלחה כל עוד זה נעשה במירמה.

למעלה