פרחי בך

אחת התשובות...בכינוייך.......

שלום מור! פרחי בך הוא אחד הדרכים לטיפול במצבי לחץ. עלייך לקחת פרחי בך, דמיון מודרך ומדיטציה. אם את צריכה תשובות אישיות יותר - את יכולה לפנות אלי באימייל. בברכה צילה שיר-אל

כך יוצאים מהדאגה.

מור 23 שלום אחד העקרונות של הרייקי (שיטת טיפול) הוא: רק היום ארפה מהדאגה! בספר משלי פרק יב` פסוק כה` נאמר: דאגה בלב איש ישיחנה. וכן בספר בן סירא פרק יד` פסוק א`(מן הספרים החיצונים שלא נכללו בתנ``ך): לא תעיל דויא בלבך, דגברי גיברין קטל דויא. כלומר אל תכניס דאגה בלבך, כי גם אנשים גיבורים הרגה הדאגה. גם בגמרא מסכת סנהדרין דף ק` עמוד ב` נאמר על הדאגה: אל תצר צרת מחר כי לא תדע מה ילד יום, שמא למחר איננו, ונמצא מצטער על עולם שאינו שלו. אם תמיד נדאג ליום המחר, לא ננצל היטב את היום. אולי מחר לא נהיה כאן וסתם דאגנו על משהו שבכלל לא הגענו אליו. אם כן, מהי השיטה להתמודד עם הדאגה? הגמרא בסנהדרין מציינת שתי שיטות על פירוש הפסוק במשלי: רב אמי ורב אסי, אחד אומר: ישיחנה מדעתו. כלומר ישתדל לדבוק בשמחת החיים ויראה כי כל דבר שמגיע עליו הם רק לטובה וילמד ממנו ויצא מחוזק. ואחד אומר: ישיחנה לחברו. כלומר לא ``יאכל`` עצמו מבפנים אלא יוציא את הדברים. מסופר על רבי נחמן מברסלב שראה את תלמידו מודאג וממהר לכיוון השוק. עצר אותו רבי נחמן ושאלו: כבר הספקת להביט בשמים הבוקר? לא - ענה תלמידו - לא היה לי זמן. האמן לי - אמר רבי נחמן - בעוד חמישים שנה כל מה שאתה רואה כאן כבר לא יהיה. יהיו כאן אנשים אחרים, כלי רכב שונים, שוק אחר, אני לא אהיה כאן ואף אתה לא תהיה אז מה כל כך חשוב ומדאיג עד שאין לך זמן לעצור ולהביט בשמים? אכן, הרבה דברים מובילים לדאגה בחיי היום יום. אין יום שאין אנו שואלים את עצמנו: מה יהיה? אך במקום לראות שחורות, הבא נכניס משפט חדש לחיינו: יהיה יותר טוב. חישבו כמה ``מנטרות דאגה`` אנו מכניסים לזיכרון של המחשב המרכזי של מוחנו, וישפיעו על כל מהלך חיינו. צרות באות תמיד בשלשות, אין לי מזל, כסף הולך לכסף, בחיים שלי לא הצלחתי, החיים בזבל, החיים זה לא פיקניק, החיים הם כמו קפה: שחור או בוץ או הפוך ואם זה לא, אז זה נס! החיים הם כמו שערות ב... ואני בטוח שכל אחד יכול להוסיף ללא כל קושי עוד כמה משפטים. זכור: מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד (ר` נחמן מברסלב) אוריאל מעוז רייקי מאסטר מנהל פורום רייקי בתפוז

כרמית מ

New member
האם מישהו יכול לספר לי על מקורות

השיטה של פרחי בך? מאיפה הגיעה, מי המציא וכדומה...?

nepthys

New member
מאוד מעורפל..

כל פעם שניסיתי לברר על המקורות חזר אותו הסיפור הממש לא ברור הזה, הוא היה רופא שהגיע למסקנה שכל חולי פיזי הוא גם נפשי, ועבר ללחקור איך לפתור בעיות נפשיות וכך גם את הפיזיות.. הוא גילה את הרפואה האלטרנטיבית וביסס שיטה שלפיה בליעה של טל פרחים (משומר בסוג של אלכוהול, ברנדי נדמה לי) תעזור לבעיות נפשיות.. יש לו כמה וכמה איפיונים של אנשים ובעיותיהם, ואת התמצית פרח המתאימה להם, לא רק לפתרון בעיות אלא סתם לחקירה והשלמה עצמית... לגבי איך הוא הגיע למסקנה שהטל של הפרחים יעבוד ואיך כל פרח משפיע, אני לא מצאתי שום מקור מידע שיכל לענות לי על זה.. זה ממש מוזר..

כרמית מ

New member
זה מעניין כי בדיוק בשבועות האחרונים

התחלתי להתמקד בנושא חדש - תורת הצמחים והעשבים בעת העתיקה ובימי הביניים. חשבתי שאולי יש לשיטה המודרנית הזאת קשר לידע מאותה תקופה.

nepthys

New member
אי אפשר לדעת,

ההשערה שלי היא לא, פרחי באך ``הומצאו`` בהחלט שלא בזמנים האלו, ולא נראה לי שיש קשר, וגם לא שמעתי על ריפוי בצמחים שקשור לטל שלהם, מכיוון שזה גם עניין אנרגיה כמעט כמו אבני חן (ממה שהבנתי, מכיוון שלא מצאתי שום הוכחה של ממש ללמה המרכיבים פועלים ולמה הם מתאימים לדברים כל כך ספציפים)..

למעלה