פרחי באך!!!

פרחי באך!!!

יש תקלה אצל תפוז לכן לא הצלחתי למחוק את ההודעה הזו, ועל כך סליחה מאין שם. יש לי כמה דברים לומר. א. אני מניחה שאת/ה כאן כבר כמה זמן, ולא מוצא חן בעיני שאת הכעסים שלך מהודעה זו ומאחרות יש שימוש בשם בדוי. אם אין הסכמה, זו בהחלט לא השפה ועל כך מאוכזבת מאוד וגם לא להתחבא מאחורי כינוי. לכולנו יש דעות, ואם יש אמונה בהם, עלינו לעמוד בהם 100 אחוז. ולא להשתמש בשפה כזו, שתפגע יותר מבאין שם , בסביבה שאנחנו נמצאים. גם לך אזכיר, שיש אחריות על דברים שאומרת. אם הרגשת פגיעה, או שתכתבי זאת תחת שם אמיתי עם מילים קצת יותר ראויות, או שתפני אליו דרך מייל או מסרים, ותביעי רגשותייך. זו בהחלט! לא הדרך. ב. בעבר, הערתי לאין שם על ההתנהגות שלו מתוך אמונה שלמה שזה פגע, בהודעה הזו לא רואה שום סימן אחד לפגיעה, ויותר מכך, קראתי את ההודעות האחרונות שלו ולא רק שלא ראיתי סימן לפגיעה, לא רק שהוא לא הכעיס אותי, אלא אהבתי אותם, ובחלק מהדברים גם תמכתי. אמנם באופן סמוי כי לא כתבתי כאן או במקום אחר, אבל בהחלט נהניתי. אומנם דעותינו שונות, אך קטונתי מלומר שהדעה שלי נכונה יותר. ג. הדעות שלנו הם אנחנו. לא משנה אם יש הסכמה או לא, כל עוד זה לא פוגע, כולנו שונים וכולנו דומים, ואנחנו חופשיים לחוש את מה שאנחנו רוצים. לכן, כל עוד אלה דעות שונות, אך אין בהם ביקורת או שיפוט או פגיעה אסכים להם ללא היסוס. שני.

אין לי בעיה לכתוב בשם שלי

רק שהסיבה שכתבתי את זה בשם בדוי, היתה לזה מטרה מסויימת. רציתי להראות בכך שאחרי הכל, פגיעה היא לא עניין של בחירה. אין לי שם בחר שלא להגיב על כך אבל ברור שכל אחד שהיה קורא מילים כמו אלה שכתבתי תחת השם: פרחי באך היה נפגע וכל תאוריית הבחירה לא היתה פועלת כאן. בזה שכתבתי את זה, לא היתה לי שום כוונת זדון ואין לי שום בעיה נגד דעות כאלו או אחרות. בדרך כלל אני לא משתמשת במילים כאלה ונפגעת בעצמי כשאני קוראת בפורומים אחרים מילים כאלו. וכמובן שאז אני לא יכולה לחשוב שאותו אחד שכתב לי את מה שכתב התכוון ממש להחמיא לי. זה מה שרציתי להראות בהודעה הזאת. וכמובן שלא התכוונתי לדברים שכתבתי באותה הודעה.

deep ocean

New member
דעתי האישית קצת שונה

מבחינתי, להיפגע זה תמיד מתוך בחירה. אנשים יכולים להגיד לי מאנייקית, רעה, או לא יודעת מה אבל אני יודעת שזה לא נכון ולכן אני לא אבחר להיפגע ולא אקח באופן אישי את הרעל הרגשי שלהם. אני מקבלת את זה שלא כולם רואים את ההיפגעות בתור בחירה, ואני מקבלת את זה שלא כולם רואים את הבחירה להיפגע כפגיעה. שתי הדיעות לגיטימיות. זה שאני חושבת שהכל בחירה בחיים לא אומר שכולם צריכים לחשוב כך (=כמוני). למה צריך לעשות מזה ויכוח גורלי? שכל אחד יחשוב מה שטוב בעיניו. לא?

למעלה