פרחי באך

לאקשמי

New member
פרחי באך

התחלתי טיפול באמצעות תמציות פרחי באך. עבר חודש, והיום אני אמורה ללכת לפגישה נוספת עם המטפלת שהיא במקצועה גם פסיכולוגית קלינית. הבעיה היא שקשה לי להצביע על איזשהו שינוי. יש שינוי כלשהו אבל לדעתי השינוי הוא בשל גורמים חיצוניים אחרים ולא בטוחה שזו התמצית. חשבתי לבטל את הפגישה היום, ואני נורא מתלבטת ומבולבלת. אני לא יודעת למה פניתי לפורום, אולי כי רוצה לדעת האם ישנן הוכחות שהתמציות עוזרות??? והאם כדאי, בכל זאת להמשיך?

yoelnd

New member
באך פסיכו

היי תראי, את מעלה נקודה עם דילמה - יש שינוי אבל לא בהכרח מהתמצית, ואולי יש לתת יותר זמן וכד'... אני כמטפל חושב שכן ללכת לטיפול, להעלות את הכל ואולי המטפלת תשים דגש על דברים שאת לא רואה. וגם אם אין שינוי דרמטי כנראה התמצית לא היתה מספיק מדוייקת , אגב, זה קורה, ולכן היא תחליט על שינוי תמצית או להמשיך. הטיפול הפעם יתמקד בנקודה שממנה את נמצאת - הווה ואני מעריך כי הוא לא נמצאת באותה נקודת התלה מכל הבחינות!! שיהיה בהצלחה!

WhiteBear

New member
שווה גם לשאול:

את המטפלת האם היא חושבת שפרחי באך היא שיטה שטובה לטפל בבעיה שיש לך. וזו אולי גם שאלה כללית לפורום - האם כל שיטה יכולה להגיע לטיפול בכל בעיה ? התשובה המידית שלי אל עצמי תהיה ששיטות מסויימות יהיו יותר אפקטיביות למול בעיות מסויימות מאשר אחרות. ובכל מקרה זה גם תלוי באיזה מטפל זמין יש בכל שיטה. אבל עדיין דעתכם מעניינת. נ.ב: יכול להיות ששווה לך לשתף עם איזה בעיה הגעת לפרחי באך, ואולי ימליצו לך שכיוון אחר יעבוד יותר טוב. (וכמובן שווה לקחת את כל מה שאומרים בערבון מוגבל, ולגלות מה הכי מתאים לך!) בריאות ואהבה, טל.

freearth10

New member
היית שואל רופא אם תרופות יעזרו../images/Emo6.gif

אם מטפלת המליצה על תמציות באך - אז היא לבטח מאמינה שזה יעזור למטופל. אני תמיד שמחה כשפרחי באך הם בעדיפות בטיפול, כי הם באמת עוזרים מאוד. כמובן שצריך למצוא את התמצית המתאימה - וכאן כבר זו באמת שאלה של מיומנות המטפל. עקרונית, כל טיפול אלטרנטיבי יטפל בכל מקרה, כי אנחנו הרי לא מטפלים בסימפטום, אלא באדם. פרחי באך הייתי מעדיפה לתת עם חיזוק אחר, אני לא בטוחה שהוא כלי טיפולי בפני עצמו. ראיתי הרבה אנשים לוקחים תמצית מסויימת לאורך זמן ולדעתי צריך לפחות פעם בחודש לבדוק האם לא השתנה משהו ותמצית אחרת כעת בעדיפות. מאיה

ה-בעיה בטיפול בפרחי באך היא יכולת

המטופל לחוש בשינויים, ולייחס אותם לתמציות. האם את יודעת אילו תמציות קיבלת? לא כל שינוי נובע מהתמציות אבל שינויים שקשורים לתמצית שקיבלת, ושתואמים את מטרת המטפלת - סביר להניח שיש לתמציות קשר. כיצד עובדים הפרחים? הם יוצרים שינוי עדין במודעות של האדם. אימא שלי הייתה אחד משפני הניסיון שלי כשעשיתי את הקורס. היא חיפשה משהו שירגיע אותה. אני רציתי אימא יותר מאושרת ופחות לחוצה. אמרתי לה, שכל פעם שהיא מרגישה צורך ברגיעה, שתיקח מהבקבוק. אחרי כמה ימים היא אמרה: "אני לא יודעת אם זה נדמה לי או שהתמציות עובדות אבל כשאני לוקחת, אני נרגעת..." (זכרתי לומר שהיא מאוד סקפטית?? ופחדנית???) עניתי לה: "מה זה משנה? האם זה באמת חשוב איך זה עוזר לך?" היא הייתה ילדה טובה והמשיכה לקחת. תוך חודשיים אי אפשר היה להכיר אותה - השינוי היה דרמטי. אחת מהמטופלות שלי, חסמה לגמריי את רגשותיה. בין התמציות שנתתי לה היתה תמצית שמורידה חומות קשה מאוד להתחבא מהרגשות כשלוקחים את התמצית. אבל בכל זאת, פרחי באך, עבודתם כל כך עדינה, שניתן להפריע להם בכוח המחשבה. אחרי חודשיים היא קבעה נחרצות ש"אין שינוי" "אני לא מרגישה כלום" אלא מה? לצד זה, היא גם סיפרה על חוויות של פחדים שצצו להם, ככה, פתאום! היא לא ראתה את הקשר, אני חייכתי כשראיתי אותו. מטופל אחר, סבל כאבים קשים שהפריעו לו בתנועה, בישיבה. הוא טען שבגלל הכאבים הוא אינו יכול להיות עם אנשים. בחקירת ילדותו, התברר שהוא תמיד היה ילד בודד, ושהוא אינו אוהב חברת אנשים. ברור היה, שהמחלה הכואבת ממנה סבל, מאפשרת לו להתחמק מאירועים חברתיים. הוא קיבל, בין השאר, תמצית שמיועדת לאנשים שנוטים להתבודד, להתרחק מאנשים. אחרי חודש, חודשיים, הוא דיווח על שינוי, והדגיש שהוא יכול אפילו לשבת עם אנשים. בבירור התברר, שהוא לא סובל מזה.... שוב, תוצאה ישירה של עבודת התמצית. אין לי מושג מה הסיפור שלך, מה קיבלת ולמה. אבל אני בטוחה שיש מקום לשתף את המטפלת בשינויים שאת כן מרגישה, כדי שהיא תעריך אם זה תואם את כוונותיה וציפיותיה, ותוכל להמשיך לסייע לך ביצירת השינוי שאת רוצה. היא תוכל גם לתשאל אותך ולשמוע דברים שאת לא מודעת שחל בהם שינוי. לא פעם, אנחנו מקבלים הקלה ושינוי (כאשר הם לא דרמטיים) כמובן מאליו... למשל: אם התעוררת 3-5 פעמים בלילה, ועכשיו את מתעוררת 2-3 פעמים בלבד. את לא תבחיני בזה, עד שלא ימקדו אותך לראות. לעומת זאת, את תאמרי אולי: 'אין שינוי. אני עדיין קמה בלילה....' כמטפלת, אני מוצאת שחשוב ללמד מטופלים לראות את השינוי. אנשים נוטים להשוות את מה שיש, למה שהם רוצים שיהיה. כל הערכת מצב שנעשית מול המטרה אליה האדם שואף, יוצאת חסרה. חשוב לעשות הערכת מצב בהשוואה בין מצב הפתיחה (המצב הכי גרוע), לבין במצב ברגע הנתון בו עושים את ההערכה. זה מאפשר לאדם לראות התקדמות. ההמלצה החד משמעית שלי היא: להמשיך!! שתפי את המטפלת בתחושותייך, ובקשי את עזרתה בראיית השינוי. את יכולה לומר לה שאת רוצה שינויים דרמטיים יותר, אבל רק אם את מוכנה גם לריאקציות חריפות יותר.... בפרחי באך אפשר לעבוד עדין או אגרסיבי. אני אישית, מעדיפה להשתמש בהם כדי להקל על המטופל את תהליך השינוי. וכמובן, שאם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן...

רמת ציפיות

ערב טוב, אחת הבעיות הגדולות שיש לנו בתור מטפלים (וגם כמטופלים) הוא להתמודד עם רמת הציפיות של טיפול כזה או אחר. רוב המטופלים רוצים להיות בריאים כבר בזמן הטיפול הראשון, חלק מהמטפלים בטוחים כי הם יכולים לגרום לריפוי כבר לאחר פגישה אחת, וכאן ישנה בעיה. ריפוי לוקח זמן!! חישבו לרגע כמה זמן לוקח לפצע יחסית שטוח להגליד לחלוטין, אצל אדם בריא יחסית התהליך לוקח כשלושה חודשים לפחות, אז חישבו לרגע כמה זמן יקח לרפא מחלה של איבר שיש שם כבר שינוי ברקמות, חישבו כמה זמן יכול לקחת לרפא אדם שיש לו מחשבה כזאת או אחרת כבר 20 שנה, האם תוך שבוע הוא יהיה בריא או אולי תוך חודש? מי אומר שנה או אולי יותר? רגע של מחשבה, מניסיון. באהבה שלומי.

למעלה