פרחים

Farbiash

New member
הערות לצילום פרחים

קל מאוד לטעות בסוג כזה של צילום. מלכתחילה פרחים נועדו למשוך תשומת לב. לכן הם יפים, צבעוניים, בעלי מרקם מעניין וכל מה שמושך את העין בצילום. אולם, אם מצלמים את הפרח כמות שהוא, כפי שעשית בשתי התמונות ששלחת, מקבלים תמונה משעממת וחסרת ייחוד. על מנת לשפר את המצב כדאי לבחון את הפרספקטיבה, עומק השדה, הרקע של התמונה, חרק שיושב על הפרח וכל מה שיכול להוסיף לתוכן של הפריים. אני ממליץ גם לא למקד את הפרח במרכז התמונה. עדיף למקם את האובייקט בחיתוך של 1/3 על 2/3 גובה. זהו מקום טוב יותר מבחינה ויזואלית. בהצלחה, שנה טובה וחג שמח. נ.ב. אתה מוזמן לעיין בתמונות ששלחתי.

shmuled

New member
חוצמזה...

נראה כאילו יש בעיית פוקוס קלה. בתמונה הראשונה זה גם נראה כאילו הסורק שלך מלוכלך או משהו כזה. ייתכן בכלל ששתי הבעיות נובעות מדחיסה מוגזמת של התמונות? טשטוש זה לפעמים מאפיין של דחיסה מוגזמת, או תיקון שתוכנות כמו פוטושופ משתמשות בו כדי לפצות על פיקסלציה שמופיעה בדחיסה...

komandatore

New member
מה תגידו על זה?

היו לי פה גם תמונות אחרות של פרחים (שקיבלו הערכה)אבל בכל זאת לפעמים זה נראה אחרת מאשר התוצאה שמוצגת כאן

winny

New member
ואני לעומת זאת...

חושבת ששתי התמונות מיוחדות. הפרחים מספיק שונים ומיוחדים בשביל ליצור עיניין בתמונה. חג שמח ושנה טובה.

למעלה