פרחים בקנה?!

שרוֹן

New member
אלה ילדות ישראליות,

כותבות באנגלית (לא בלי שגיעוט) על טילים אמיתיים, באהבה לנסראללה, מישראל. לא מובן לי איך הן הגיעו לאתר שיגור טילים של צה"ל, למה דווקא כתבו באנגלית, ואיך הגיעו למקום באותה שניה בדיוק צלמים זרים. האם זה חלק מההסברה שלנו? האם עודדו אותן לעשות את זה? האם זה בויים ע"י התקשורת? לא מבינה.

שרוֹן

New member
תמונה באתר של שפיגל

כאן: http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,427325,00.html

יוסי ר1

Active member
מה זה ה "למה ומה המטרה של זה"?!

המטרה היא חיזבאלה, ולמה זה בגלל האהבה. ואילו לא טילים, מכסימום פגזים.

שאלתי

לפני שידעתי שזה התפרסם בדר שפיגל. שאלתי את עצמי מה המטרה של עיתון מקומי להראות את זה אחרי כל מה שנכתב כאן (עוד לא קראתי הכל ) ואלי גם את זה לא צריך לשאול

masorti

New member
לי לא ברור משהו אחר...

איך זה שעל הטיל הראשי (עם הכיתוב הרב באנגלית) מופיעה מעל דגל ישראל המילה "יזראל" בעברית. מצורפת תמונה עם ZOOM על האיזור הרלוונטי. תמהני איך זה שילדות ישראליות שכבר כותבות משפטים באנגלית לא יודעות איך כותבים את שם מדינתן בעברית. מישהו אמר "בוים"? אולי "זויף" זו מילה מוצלחת יותר?

שרוֹן

New member
קשה לי להאמין שזה זיוף

מתחת לתמונה באתר כתוב: Kindliche Euphorie: Israelische Mädchen schreiben Botschaften auf Granaten, die Richtung Libanon gefeuert werden sollen אופוריה ילדותית: ילדות ישראליות כותבות מסרים(?) על פצצות, שעומדות ליורט(?) בכיוון לבנון. חוצמזה, זה נראה לי כמו נזראלה , כי יש ה' בסוף.

masorti

New member
תשובה...

א. יש מגן דוד בסוף, ולא הא. ב. הכיתוב בגרמנית אינו ראייה לכאורה לנכונותו. ג.אפילו אם זה "נזראלה", כמה ישראליות בגיל בת מצווה אתה מכיר שלא יודעות שמנהיג החיזבאללה הוא נסראללה ולא "נזראלה"? מילא "נסראלה"... אבל "נזראלה" עם זין במקום סמך? (אני מזכיר לך בזאת שבגרמנית האות S נהגית כ-Z באנגלית. אז אולי כאן מקור הטעות בפיברוק.)

שרוֹן

New member
קשה לי להאמין שהעיתון הכי גדול

בגרמניה יסתכן בזיוף תמונה. הוא יכול, כמו רבים בתקשורת לקחת את המציאות ולהקצין אותו. כך או כך, שלחתי את הקישור לתמונה לדובר צה"ל, מתוך תקווה שאולי הם יפתרו את התעלומה וינסו לסאאב, איך שתי ילדות ולפחות שני צלמים זרים נכנסו לתוך בסיס צבאי, שמיירטים מתוכו.

מיירטים זה לא לפה. זה לאח"לה.

'מיירטים' זה מיירים טילים נכון? על זה מוגג עושה: ????-נאה
שכחתי תמילה שלו.

שרוֹן

New member
יורימטילים

יש עוד משהו שעשיתי לא בסדר? נדמה לי שהוא אומר מיסתר נאה.

masorti

New member
זה לא בסיס צבאי...

זה, לכאורה, טנק או סוללה ארטילרית המוצבת בשדה פתוח על גבול לבנון. ראה את תמונה 20 מתוך הסדרה של השפיגל, המציגה טנק ישראלי יורה לכיוון לבנון. שים לב לפגזים המוכנים לשימוש המוצבים בשורות ליד הטנק (הם דומים לפגזים שבתמונה עם הילדות). אז תיאורטית ילדות הגרות בסביבה יכלו לגשת לטנק (בזמן הפוגה בירי) ולשעשע את החיילים בקישקוש על הפגזים. אגב, אני לא חושב שהעתון כעתון זייף במודע. יותר סביר שהכתב בישראל או לכל היותר עורך מסוים בגרמניה היה להוט מידי (או פרו-ערבי מידי), אבל הגורמים הבכירים בעתון לא היו מודעים לפיברוק.

מזל שעל שטויות חביבי לא יושבים שבעה

כל פריסת שדה של צהל היא בסיס צבאי. אין שם שום טנק. ילדות שגרות בסביבה לא מסתובבות חפשי בבסיסים צבאיים ומקשקשות על פגזים. אלה ילדות שהוזמנו למקום ברשות. השווה הודעתך הנוכחית לתחקיר הזיוף הקודם שלך - ביזיון, לא? מה שנכון, אם שרון היתה טורחת להסתכל גם כמה תמונות קדימה במקום ליפול כמוצאת שלל רב על תמונת הרייטינג שלה, היתה חוסכת לעצמה הרבה לבטים. כן, שרון, קישקושים כאלה ומטומטמים בהרבה מאלה, נכתבו נכתבים ויכתבו לצערי על פצצות, טילים ואפילו פצצות אטום בכל העולם. אין לי כוח לחפש את הלינק לגרפיטי שהיה על פצצות הירושימה ונגסקי.

masorti

New member
באמת מזל שלא יושבים בכלא על שטויות.

בסיס צבאי הוא רק מתחם צבאי של קבע. בשביל זה המילה "בסיס", שרומזת על משהו בסיסי. פריסה זמנית של צה"ל היא לכל היותר שטח צבאי סגור. הילדות אולי הוזמנו ברשות ואולי הגיעו על דעת עצמן וקיבלו רשות לקשקש. ברור שה"קישקשו" הוא ברשות, אבל לא טריביאלי שה"הוזמנו" הוא ברשות. והעובדה שחיילים (ולא ילדות) כתבו גרפיטי על פצצות האטום אינה מוכיחה שגם כאן זה המקרה. הרי אם לא היו לכך תקדימים לא היה טעם בזיוף, משום שהקוראים היו עולים מיד על הבלוף.

mucool2

New member
איך ילדות מגיעות על דעת עצמן

לשטח צבאי סגור? ומה עושים שם הצלמים?

masorti

New member
מדובר בשדה פתוח...

יש הפוגה. הילדות רואות חיילים ומתקרבות. החיילים הצעירים מסמנים להן לבוא ולארח להם לחברה. (מדובר בחיילים בני 19-20 שעבורם הילדות הן כמו אחיות צעירות) בתור שעשוע נותנים לילדות לקשקש על הפגזים. השאלה המעניינת היא מה עושים שם הצלמים. ולזה קשה לתת תשובה ברורה.

למעלה