"פרחים בעליית הגג"

Rivendell

New member
"פרחים בעליית הגג"

צירוף מקרים שהיה לי אתמול... כשהייתי קטנה ראיתי איזה סרט מצמרר על סבתא איומה שנעלה את נכדיה בעליית הגג, ולא הרשתה להם לצאת, ניסתה להרעיל אותם ועוד, עד הסוף המר למדי (שלא אגלה כי זה ספויילר). בקיצור, כל כמה זמן נזכרתי בזה ותהיתי איך קראו לזה, עד שאתמול לפני שיצאתי הלכתי עם חברה לבית של ידיד שלה להתארגן ולהחליט לאן הולכים, וכמובן שבדקתי את מדף הספרים שלו דבר ראשון (היה מאכזב לחלוטין. רם אורן, נעמי רגן ודומיהם). אבל עם נקודת אור - ספר בשם "פרחים בעליית הגג" שמסתבר שהוא הוא מה שחיפשתי כל השנים. ועכשיו אני רוצה לדעת - מישהו קרא? כדאי? התרגום נראה לי נוראי (מה שהיה אצלו לפחות). אז אני מתלבטת מה לעשות. אולי לחפש באנגלית?

siv30

New member
ריוונדל , קראתי, זו סדרה שלמה

שהופכת מופרכת ככל שמתקדמים בקריה בה. (וי סי אנדרוס אם אני לא טועה.) הספר הראשון היה מצמרר, אבל אח"כ היא התחילה ממש להזות...מה אגיד לך, חיתנה בינהם והתעקשה לתאר לנו את הילדים וכולי וכולי...אני לא חשבתי שהתרגום רע...אבל אולי בעניים של קוראי שפת אם זה נראה כך... להלן כל הספרים בסדרה: פרחים בעליית הגג", "עלי כותרת עפים ברוח", "פרחים הצמיחו קוצים", "פרחים נבלו קמלו", "אודרינה", "גן של צללים", "שמים", "המלאך האפל", "כל מה שנוצץ", "לבבות שבורים", "שערי גן עדן", "מסכת החלומות", "שחר", "סודות של הבוקר", "ילדת הדמדומים", "לחישת חצות", "ימי אפלה", "רובי", "תכשיט נסתר", "זהב מעומעם" ו"מלודי". כמו כן הופיעה סדרה חדשה הכוללת את הספרים הבאים: "בטרפליי", "קריסטל", "ברוק", "רייבן" ו"הבורחות". (כפי שאת רואה יש הרבה !!!)

Arana

Well-known member
מנהל
לגבי ו.ס. אנדרוס

גם אני קראתי את סדרת "פרחים" (כולל "גן של צללים" - סיפורה של הסבתא מנערותה ועד לרגע שהיא פוגשת את נכדיה). והתחלתי לקרוא את "שמיים" עד שהחלטתי שיש גבול לכל דבר. אני רוצה לציין, שאני סולדת מטלנובלות ואופרות סבון, וספריה של אנדרוס די מזכירים לי את הסוגה הזו. עם זאת, קראתי את כל סדרת "פרחים" מתוך מעין מחויבות לאחר שקראתי את הראשון, כדי לסגור מעגל בחייהן של הדמויות. את הראשון קראתי משום שהסיטואציה של ילדים שכלואים בעליית הגג וצריכים להסתתר מפני העולם החיצון סיקרנה אותי (כנראה שציפיתי שהספר יערב קצת ז'אנר אימה, זה פשוט מתבקש - עליית גג ישנה, ענקית, מלאת סודות... סטיבן קינג היה עושה מזה מטעמים) וקראתי את ההמשכים כדי לראות מה מסתיים איתם. אבל אני לא חושבת שאקרא עוד ספרים של אנדרוס, שלפי מה שהבנתי מחברתי שקראה עוד כמה, הם פחות או יותר דומים: המספרת (בגוף ראשון) היא בת למשפחה (בד"כ עם כמה ילדים), כשכל האחים בד"כ מתים זה על זה (אני אישית אף פעם לא ראיתי משפחה בה הילדים לא מכסחים אחד את השני... אכן מוזר), וכמובן - האחים (הבנים!) מאוד אוהבים את המספרת. לפחות כך התחיל הספר "שמיים" (שמו באנגלית Heaven, כאשר אחֵיה של המספרת קוראים לה בחיבה Heavenly, שתורגם ל"שמיים'לי"). מכאן מתחילה עלילה במיטב מסורת ערוץ "ויוה" - האבא הוא לא האבא, האימא היא אחות של הסבתא וכדומה, כיד הדימיון הטובה על הגב' אנדרוס.

בקשר לסדרת "פרחים" ואנדרוז

בגיל הנעורים קראתי כל ספר שלה שיכולתי למצוא. הראשון היה "פרחים בעליית הגג" (שאגב הסרט ממש לא מייצג אותו נאמנה. את כל הדברים הכי מרכזיים בספר השמיטו בסרט). הספרים שלה הם באמת כמעט כולם אותו השטאנץ. להורים יש סודות, המספרת מתה על האחים שלה, והרבה פעמים מתאהבת במישהו שהוא או אח או חצי אח או כמו אח בשבילה. הרבה פעמים הילדים הם יתומים. כל העניין של עושר ועוני גם מרכזי. וכן, זה כמו אופרות סבון. אבל אין לי שום דבר נגד הז'אנר.

niritcat

New member
"פרחים בעליית הגג" - אופרת סבון

אפילו קצת חולני לטעמי...

Rivendell

New member
עכשיו אני בדילמה

אם זה כזה ג'אנק אז באמת חבל על זמני, שיקר במיוחד בימים אלו. מצד שני, הזכרון שלי רוצה רענון. ראיתי את הסרט ממש בתור ילדה קטנה, באיזה לילה מאוחר (כשהייתי אמורה לישון, כמובן) וזה היה כ"כ חזק שזה נשאר איתי עד היום. אז אולי בכ"ז כדאי...

לדעתי הספר טוב יותר מהסרט

אבל אם את הולכת לקרוא אותו על תצפי לקלאסיקה. אם תקבלי את גבולות הז'אנר תוכלי אפילו להנות. וגם עלי הוא השפיע מאד בזמנו (הסרט איכזב אותי מאד. יותר כמעט מכל סרט אחר חוץ מאולי "בית כברות לחיות שעשועים" שיצא בערך באותו זמן ושגם אותו קראתי זמן קצר לפני כן).

niritcat

New member
אם אני זוכרת נכון, זה ספר מאוד קריא

ולא ארוך במיוחד כך שלא יקח הרבה זמן לקרוא. אז, למה לא?

Arana

Well-known member
מנהל
הספר קריא

וטוב הרבה יותר מהסרט. בסה"כ הוא יכול להיות pastime לא רע, במיוחד אם את אוהבת קצת סאדיזם...
(אחחח, הסבתא שולטת!)

reneta

New member
המלצה חמה על הסידרה

קראתי את כל הסידרה בעברית בגילאי העשרה המוקדמות והיא השאירה עליי חותם עמוק. אני לא יודעת איך הייתי רואה את הספרים היום לאחר שיותר מהכפלתי את גילי, אבל אין ספק שזו סידרה עצובה, נוגעת ללב וקשה להניח את הספרים מהיד עד לסוף ה... גם את הגירסא בעברית. אפילו עברה לי מחשבה בראש לקרא לאחד מילדיי העתידיים "שמיים" (sky) בעקבות אחד הספרים (אני כבר לא זוכרת למה בדיוק אבל את המחשבה אני זוכרת היטב).

מעיין©

New member
ספר מקסים../images/Emo13.gif

הסרט מחוויר לעומתו
אבל לעומת זאת, ככל שממשיכים לקרוא את סידרת הספרים הדברים הופכים להיות מופרכים יותר ויותר. אני , אישית, קראתי כמעט את כל הספרים של וי.סי.אנדרס כי אני מאוד אוהבת את הכתיבה שלה. מאוד מדבר אליי
בכל מקרה- פרחים בעליית הגג מומלץ! כל השאר...תלוי במצב רוח...למרות שזה כיף לראות מה עלה בגורל הדמויות שלומדים לאהוב בספר הראשון.

גם אני קראתי בשנות העשרה המוקדמות את רוב ספריה של וי ס. אנדרוס ואהבתי מאד מאד. אני מאד סקרנית לקרוא עכשיו כבוגרת ולראות מה אחשוב- אך מפחדת להרוס לי את החוויה המדהימה שהיתה. ריוונדל- ממליצה לך לנסות- מה יש להפסיד? בכל מקרה אלו ספרים מאד מיוחדים ושונים, ואם תיסתכלי עליהם בתור חוויה אנתרופולוגית- להבין מה מושך בהם כל כך הרבה בני נוער- בטוח יהייה לך מענין... ../images/Emo132.gif אני והחברות שלי היינו מחליפות ביננו את הספרים ומדברות עליהם במשך שעות...

הראשון מעולה- השאר לא שווים

נראה שעם ההצלחה של הראשון היא הכריחה את עצמה להמשיך עוד ועוד כי ההמשכים נהנו מהיוקרה של הספר הראשון והיו שלאגרים בטוחים (כסף - את יודעת)

ל ו י ה

New member
באנגלית או בעברית- לא ישנה לך הרבה

את, סביר להניח, תרגישי שאת קוראת בספרדית. לא כי זה יזכיר מישהו מהסופרים הדגולים הדוברים ספרדית, אלא כי תרגישי שאת רואה ויוה. אני הסתפקתי בשניים הראשונים, וזה היה ספר וחצי יותר מדי. מזל שלא קניתי אותם. לא דמויות עמוקות, לא רקע מעניין, לא נוף מרהיב, לא הרחבה על רגשות. עלילה מסתבכת והזויה, ולא לצד הטוב של המילה.

למעלה