פרו

NNN747

New member
פיינל!

הטייס של קוריאן בקאי-טק פראייר לידי

NNN747

New member
בחנייה שותים כוס קפה ../images/Emo96.gif

זהו להיום, מקווה שנהנתם! דוד, תפסתי טרמפ על השרשור שלך (התאים לנושא) מקווה שזה לא מפריע יום טוב לכולם

FireBird

New member
למה לא

חוץ מנוחות הנוסעים, למה לא לצנוח בצורה אגרסיבית עם מדפים פתוחים עד הסוף (ממש כמעט בצורה אנכית) עד כמה שיותר קרוב למסלול שאפשר ולהתיישר לקראתו ואז לעשות הקפה לפיינל ?

YHS

New member
באופן עקרוני, הטיה מעל זוית של 30 מעלות

אם איני טועה זה המספר, והרמה או הורדת אף מעל 30 מעלות נחשבים אוירובטיקה. אתה לא רוצה לעשות אוירובטיקה בכניסה להקפה. מעבר לכך, מטוסי נוסעים לא עושים אוירובטיקה ולא מתוכננים לכך, אפילו לא ברמה של מומנטי הגה מתאימים. שלא לדבר על חוזק. מעבר לכל זה, מה זה כמעט אנכי? 70 מעלות? ישבת פעם במטוס אמיתי עם זוית אף של 45 מעלות מטה? ועוד משהו קטן - אתה מכיר דבר שנקרא "מגבלת מהירות מדפים"? תוריד מדפים, תסגור מנוע ותוריד את האף. המטוס יתחיל להאיץ ומהר מאד תעבור את המגבלה. אז מה עושים? או. מורידים מדפים ומנמיכים במהירות נמוכה במעגלים, עד הגעה לגובה הראוי לתחילת הקפה מסודרת.

FireBird

New member
מעניין

הנחתי שאם זה עובד בסימולטור זה אומר שהמטוס מסוגל גם במציאות להתמודד עם הכוחות האלה - הנחנה אופטימית משהו, אבל בהתבסס על זה שמטוסים אחרים נשברו בסיבוב פשוט יחסית (בFS) וה172 אז הנחתי שהמגבלות אמורות להיות נכונות. על מומנטי הגה לא חשבתי ולא ניסיתי, האם באמת תיהיה בעיה למשוך? כמובן שאני מכיר VFE. וסיקרנת אותי: לא מעולם לא ישבתי במטוס עם זווית אף של 45 מעלות, מדוע?

S o l l y

New member
הסימולטור לא כל כך מתוחכם..

בסימולטור במהירות גבוהה מאוד אתה פשוט תתרסק, אבל לפי מה שאני יודע המהירות של ההתרסקות עקב מהירות גבוהה תהיה הרבה יותר גבוהה מהמהירות שחלקים במטוס יתחילו להתעופף במציאות... מציע לך לראות את התעופה בחקירה על אייר צ'יינה 747 שדפק צניחה, ובגלל מהירות גבוהה נתלשו דלתות כני נסע מהמטוס ועוד קצת חלקים, אבל בסוף הם הצליחו להנחית אותו בשלום :)

FireBird

New member
אני בד"כ רואה את הפרקים של זה

כנראה שזה היחיד שפיספסתי

מעבר מגבלות לא אומר שהמטוס יתפרק

אין קשר בין מגבלות היצרן לבין המהירות שבה מטוס יתפרק, או שחלקים יתחילו ליפול ממנו - הרעיון הוא, שאפשר לבצע טיסות בתוך מעטפת המגבלות, שוב ושוב, לאורך שנים, בלי שהמבנה ייחלש ויתפרק. במציאות, בניגוד לסימולטור - טיפש אחד יעבור מגבלות, וינחת לאחר הטיסה ללא שום בעיה וללא שום נזק נראה לעין, וחודשיים אח"כ טייס תמים יטוס באותו מטוס והוא יתפרק לו בסיבוב של שני ג'י.

YHS

New member
נתחיל מזה שסימולטור

את תנועות המטוס והתנהגותו על בסיס משוואות ומקדמים אשר לרוב לינארים או אפקטיביים בתחומים מסוימים. קיימות תופעות בתעופה שסימולטור לא מתוכנן להן - דוגמה - פרפור הגאים. אז יש לקחת כל סימולטור בערבון מוגבל. כמו שנאמר, מטוס לא תמיד "נשבר" לעיתים י ש תופעות מסוימות שמשוואות ג'נריות לא עונות עליהן. לגבי שאלתך אם תהיה בעיה למשוך - ייתכן. המשוואות, למיטב הבנתי ייתכן ותאפשרנה זאת, אבל אתה יכול לנסות. לגבי זויות ומהירויות. הנמכה (או טיפוס) סבירה של מטוס היא סביב 10 מעלות. מעבר לזה, עד לקראת 20 מעלות זו כבר הנמכה חריפה (אני מדבר על מטוס נוסעים, מסוג כל שהוא, או מטוס קל) מעל 20 מעלות זה כבר חריג. לא הרבה מטוסים מבצעים בתפעול רגיל הנמכה של 30 מעלות, אם בכלל. בהנמכה של 45 מעלות המטוס ממש תלול. כאשר מסתכלים הצידה רואים את הזווית, אבל כאשר מביטים קדימה רואים רק אדמה והתחושה היא של צלילה בזווית יותר גדולה. עכשיו, לגבי מהירויות. בטיסה בשיוט במהירות רגילה, הורד מדפים, הורד אף ל 30 מעלות וסגור מנוע. בדוק תוך כמה זמן אתה עובר מגבלת מהירות מדפים.

almogi

New member
ולא לשכוח להוציא בלמי אוויר. אפשר גם להוריד

גלגלים כדי להאט.

YHS

New member
לא יעזור

כי הורדת גלגלים מגבילה עוד יותר את המהירות........ ואם זה מטוס ללא דיחוס ומורידים הרבה אף, גם כואב באוזניים....

tcu6

New member
דוד, NNN747, וישה תודה על האשכול המענין

והמלמד.

למעלה