פרו-לימה

LIRY1

New member
פרו-לימה

אני נוסעת עוד כמה זמן לפרו, ונוחתת בלימה. רציתי לדעת אם יש מה לעשות שם - הבנתי שכולם ישר "בורחים"... יש מה לעשו שם? או שנעלה ישר צפונה לקוסקו?! ועוד שאלה - מישהו היה בתקופת החגים באזור הזה!?

natyh

New member
קשה מאד

לעלות צפונה מלימה ולהגיע לקוזקו . שכן קוזקו היא דרומית ללימה . ובענין הבורחים מלימה : מאחר ומדובר במקום מדהים אך קשה לעיכול אני ממליץ לקרא על המקום יש ספרות מצוינת , ללמוד שפה ספרדית ולהבין קצת את התרבות . המוזיאונים בלימה , והרובעים סן איסידרו , מירה פלורס , לה מולינה ועוד מדהימים . השדרה הראשית לה קולמנה או ניקולאס דה פיירולה מטמטמת . אבל כאמור נדרשת הכנה רצינית ליעד הזה כי אחרת כדברייך צריך לברוח וחבל .

jeshu

New member
תגיעי עם שיחון עברית - ספרדית או אנגלית -ספרדית (עדיף לדעתי כי הספרדית דומה לאנגלית הרבה יותר) ועם קצת שבירת שיניים יהיה מעניין בלימה. אזור מרכז העיר - האזור הישן של לימה - מה שנבנה בהתחלה ע"י הספרדים מאוד מעניין וגם יש בו אתרים מעניינים לביקור.ורק תשאלי באכסניה שבה את מתאכסנת והם כבר יכוונו אותך. אני ממליץ על במוזיאון עם הפסלים הארוטיים.

Yo-man

New member
יש מה לעשות 3-4 ימים בלימה

אבל הנחיתה שם לא קלה. עיר עם רמת פשיעה די גבוהה, תירים הם קורבנות נוחים לצעירים בלימה והעיר עצמה גדולה ומעורבבת. כמו שנתי אמר - אם תתכוננו לנחיתה כמו שצריך יהיה לכם אחלה כיף. רוב ה"בורחים" פשוט לא מגיעים מוכנים.

natyh

New member
אם תרצה

תוכנית לחודש בלימה בלי לראות אותו דבר פעמיים אארגן לך כזו : החל משוק הגנבים , דרך חופי גלישת חולות , חופי גלישת אוויר מדהימים גלישה אווירית , ביקור מדהים בוויה סן סלבדור , ובהר החזירים: הר האשפה שאנשים ניזונים ממנו בחיטוט באשפה , יש לי סרט פירואני מעולה על החיים בזבל . חוף מטמטם כמו פוקוסנה מוזיאון הזהב , המוזיאון האירוטי השווקים השכונות : מירה פלורס סן איסידרו ועוד . והכי מעניין מה שקרוי לימה 1 מרכז לימה . אבל עם כל הכבוד אני לצערי לא יכול עבור כל שואל או שואלת מזדמנת שלא תמיד עושה שיעורי ביית לבזבז יותר משעה מזמני ללא תמורה כדי להכין מדריך לטייל המתחיל . נתי

natyh

New member
ולסיכום העניין

לימה נקראה בפי תושביה : lima ciudad jardin ומי שיקרא ויבין את משמעות הביטוי יבין כי זה לא כל כך מסתדר עם מקום שאין בו מה לעשות וכולם בורחים משם . אז כדאי להתכונן לטיול כי אחרת מבזבזים כסף וזמן . נתי

natyh

New member
ויורם משהו בשבילך קובה

דף האינטרנט המצויין של אלן מוריסון על תחבורה בקובה לפעם הבאה ידידי .

jeshu

New member
אולי תכתוב מאמר ? אני אשמח לקרוא אותו.ואני בטוח שעוד הרבה אחרים.

natyh

New member
בשנת 1996 יצא בערוץ 2

במסגרת התוכנית מבחן בד סרט בשם אגדת יבשת : שמספר על מסע התרמילאים בדרום אמריקה : בצילה בוליביה ברזיל ופירו . הסרט הכיל פרק אחד מחומר של שנת צילום ביבשת . וכלל את ההתחלה בדרום צילה . אם יהיה ביקוש לפחות 25 דורשים אשמח להעלות קטעים מצולמים קצרים לרשת . נתי

jeshu

New member
דורשים להתפקד ! אני דורש מס' 1. ילא,חברה.עוד 24 דורשים.

Blueyes2

New member
דורשת 2 ../images/Emo6.gif

מעניין מאד לשמוע / לקרוא מאחר שבחצי שנה שטיילתי בדר"א הרגשתי שלא הספקתי כלום...

natyh

New member
או קיי הבנתי

ולא אתעקש על עוד 18 דורשים . ועכשיו לעניין עצמו שאלות לסלע מנהל הפורום : אני אשמח להעלות קטעים מהסרט שלי אגדת יבשת שבו אני המפיק הבמאי ואחד משלושת הצלמים : אני ,אופיר רותם ואריה גלעד, לרשת בתנאים הבאים : 1 הקטעים יועלו לרשת למשך זמן מוגבל לא יותר מחודש . לאחר זמן זה הנהלת תפוז תתחייב במסמך כתוב וחתום על שמה בחתימת מנהל תפוז ובחתימתו של הבעלים של סאני אלקטרוניקה כי הקטעים יורדו מהרשת 2 אם תרצה הנהלת תפוז להשאיר את הקטעים ברשת היא תתחיב לתשלום של 100 ש"ח לכל יום נוסף . 3 תפוז תפקיד צק ביטחון לפקודתי על סך 5000 ש"ח ועריבות בנקאית על סך 10000 ש"ח שיוחזרו לה לאחר הסרת הקטעים או אחרת במידה ויושג חוזה עסקי בין הצדדים לשימוש בחומר למטרות עסקיות : הצדדים קרי נתי הפקות , והנהלת הפורטל תפוז . 4 הנהלת תפוז תתחיב במסמך כתוב כי הקטעים יועלו על הרשת לניסיון בלבד ואין לעשות בהם שימוש עסקי מסחרי או אחר להעבירם לאחר , או כל שימוש אחר שיש בו כדי לפגוע בזכויות היוצרים, וינתן בזמן זה קרדיט ליוצרי הסרט . אלא אם כן ובכפוף יחתם חוזה עסקי בין הצדדים ככתוב לעיל . במידה וימולאו כל התנאים לעיל אשמח להעלות את הקטעים לרשת כאמור . נתי

jeshu

New member
אולי איזה מפגש פורום במקום לפי בחירתך והקרנת הסרטים תהיה יותר פרקטית ולא תסתכן בפגיעה בזכויות יוצרים. אני חופשי החל מה-10 ליולי.

למעלה