אני ירוקה מקנאה
אני מניחה שתנחתו בלימה- שם יש לכם 2 אפשרויות למלונות. יש את המכשפות שהוא בבעלות ישראלית ונחשב מאוד מוזנח, ויש משהו שנקרא קאסה דה טוריסטו או משהו כזה, ברח לי השם, שלמעשה אלו 3 בתי מלון, אומרים שהאמצעי הכי מוצלח. בטוח תמצאו את הכתובת בספרים או באינטרנט. למען האמת אני לא ישנתי בלימה ולכן קשה לי להמליץ. מכיוון שאתם מתכננים לרדת דרומה, כדאי להתחיל בלהצפין, ולאט לאט לרדת דרומה. רוב הישראלים שמטיילים בפרו מתחילים (גם אם הגיעו מאקוודור) בוואראז (huaras). אם בא לכם להגיע לאתר ממש מדליק ולא מתוייר אני ממליצה להצפין קצת יותר. אני עשיתי בצפון "סיבוב" שהתחיל מעיר החוף צ'יקלאיו, משם עלינו להרים לעיירה שנקראת צ'אצ'אפויאס, שם עשינו טיול וראינו מומיות על ההרים ואת ואלי בלן שהוא ממש ציורי. בדרך לכפר הבא עברנו בעיר אינקה עתיקה וכמעט לא מתויירת שנקראת קואלאפ, עברנו דרך ליימבמבה שזו עיירה משעממת עם כמה אופציות לטרקים כשאין גשם ומוזיאון עם 200 מומיות וקחמרקה שזו עיר עם הרבה היסטוריה ובסופו של דבר ירדנו לכיוון טרוחיו. אני מפרטת בנושא זה הרבה כי בספרים כתובים ממש רמזים ולאורך הטיול פגשנו רק 4 תיירי חוץ (מלבדינו) באזורים האלו. וואראז לעומת זאת זה כבר אזור מאוד מתוייר יש שם הרבה מאוד מסלולי טרקים וזו עיר ממש ציורית. שם (וגם בלימה) תפגשו המון מטיילים שירעיפו עליכם המלצות, אני מודה שכשטסתי לא ממש ידעתי מה אני הולכת לראות ומהר מאוד גיליתי מי נגד מי כי תמצאו מיליון מטיילים שרק יחכו שישאלו אותם לאן ללכת. אז באמת שאין מה לדאוג, וחבל שאני אשגע אותך עם שמות שתשכחי בשניה שתנחתי. ספר יכול להיות אופציה נוחה, משום שכשאתם תקועים במקום זר יש שם המלצות לבתי מלון וכו'. השתמשתי בספר פעמים ספורות בלבד טיילתי עם לונלי לאנט בעברית, ומצאתי אותו מאוד לא מעודכן בכל הקשור למחירים ושעות אוטובוסים. הגרסה האנגלית של לונלי פלאנט טיפה יותר מוצלחת ומעודכנת אבל אם זה ממש חוסר נוחות אז עדיף להשאר עם העברית, יש גם את footprint שבדרך כלל טיפה יותר מוצלח מעודכן ומפורט מהלונלי פלאנט. בהרבה אזורים אפשר למצוא את הלונלי בין ספרים להחלפה, לכן אם אתם לא לחוצים על ספר, אולי כדאי לכם לחכות לכזה מצב, אולי גם תמצאו תייר שחוזר הביתה וישמח לתת לכם או להחליף איתכם את הספר. המלצות קצת יותר פרקטיות- אל תסעו במונית לבד, תמיד תשאלו במלון אם בטוח לצאת החוצה בלילה, עדיף להמנע מסוכנויות הטיול של הישראלים (ביחוד זו של שאול בבוליביה), אל תתנו את הדרכון שלכם בסוכנות שדורשת אותו לטיול (ככה נגנבים דרכונים). ותהנו המון, הייתי מתה להצטרף!