פרו - זקוקה לעזרה

פרו - זקוקה לעזרה

אני וחבר שלי רוצים לתכנן טיול לפרו . אנו רוצים גם להספיק לראות את בוליביה ולסיים בארגנטינה היות ולשנינו יש משפחה שם. אנו רוצים לטוס באמצע אוגוסט עד תחילת אוקטובר. היינו בייעוץ של איסתא ואני מרגישה דיי אבודה. זו הפעם הראשונה שאני מתכננת טיול לבד ואני לא יודעת מאיפה להתחיל! המליצו לנו לקנות את הלונלי פלנאט ובנתיים גלשתי קצת באינטרנט קראתי על פרו אבל אני עדיין לא יודעת מאיפה להתחיל! אני מבקשת עזרה ממי שתכנן טיול לבד באיזורים אלו או מכיר אותם ויכול להמליץ לי מאיפה להתחיל . תודה מראש!

C H 4

New member
אני ירוקה מקנאה

אני מניחה שתנחתו בלימה- שם יש לכם 2 אפשרויות למלונות. יש את המכשפות שהוא בבעלות ישראלית ונחשב מאוד מוזנח, ויש משהו שנקרא קאסה דה טוריסטו או משהו כזה, ברח לי השם, שלמעשה אלו 3 בתי מלון, אומרים שהאמצעי הכי מוצלח. בטוח תמצאו את הכתובת בספרים או באינטרנט. למען האמת אני לא ישנתי בלימה ולכן קשה לי להמליץ. מכיוון שאתם מתכננים לרדת דרומה, כדאי להתחיל בלהצפין, ולאט לאט לרדת דרומה. רוב הישראלים שמטיילים בפרו מתחילים (גם אם הגיעו מאקוודור) בוואראז (huaras). אם בא לכם להגיע לאתר ממש מדליק ולא מתוייר אני ממליצה להצפין קצת יותר. אני עשיתי בצפון "סיבוב" שהתחיל מעיר החוף צ'יקלאיו, משם עלינו להרים לעיירה שנקראת צ'אצ'אפויאס, שם עשינו טיול וראינו מומיות על ההרים ואת ואלי בלן שהוא ממש ציורי. בדרך לכפר הבא עברנו בעיר אינקה עתיקה וכמעט לא מתויירת שנקראת קואלאפ, עברנו דרך ליימבמבה שזו עיירה משעממת עם כמה אופציות לטרקים כשאין גשם ומוזיאון עם 200 מומיות וקחמרקה שזו עיר עם הרבה היסטוריה ובסופו של דבר ירדנו לכיוון טרוחיו. אני מפרטת בנושא זה הרבה כי בספרים כתובים ממש רמזים ולאורך הטיול פגשנו רק 4 תיירי חוץ (מלבדינו) באזורים האלו. וואראז לעומת זאת זה כבר אזור מאוד מתוייר יש שם הרבה מאוד מסלולי טרקים וזו עיר ממש ציורית. שם (וגם בלימה) תפגשו המון מטיילים שירעיפו עליכם המלצות, אני מודה שכשטסתי לא ממש ידעתי מה אני הולכת לראות ומהר מאוד גיליתי מי נגד מי כי תמצאו מיליון מטיילים שרק יחכו שישאלו אותם לאן ללכת. אז באמת שאין מה לדאוג, וחבל שאני אשגע אותך עם שמות שתשכחי בשניה שתנחתי. ספר יכול להיות אופציה נוחה, משום שכשאתם תקועים במקום זר יש שם המלצות לבתי מלון וכו'. השתמשתי בספר פעמים ספורות בלבד טיילתי עם לונלי לאנט בעברית, ומצאתי אותו מאוד לא מעודכן בכל הקשור למחירים ושעות אוטובוסים. הגרסה האנגלית של לונלי פלאנט טיפה יותר מוצלחת ומעודכנת אבל אם זה ממש חוסר נוחות אז עדיף להשאר עם העברית, יש גם את footprint שבדרך כלל טיפה יותר מוצלח מעודכן ומפורט מהלונלי פלאנט. בהרבה אזורים אפשר למצוא את הלונלי בין ספרים להחלפה, לכן אם אתם לא לחוצים על ספר, אולי כדאי לכם לחכות לכזה מצב, אולי גם תמצאו תייר שחוזר הביתה וישמח לתת לכם או להחליף איתכם את הספר. המלצות קצת יותר פרקטיות- אל תסעו במונית לבד, תמיד תשאלו במלון אם בטוח לצאת החוצה בלילה, עדיף להמנע מסוכנויות הטיול של הישראלים (ביחוד זו של שאול בבוליביה), אל תתנו את הדרכון שלכם בסוכנות שדורשת אותו לטיול (ככה נגנבים דרכונים). ותהנו המון, הייתי מתה להצטרף!

natyh

New member
יפה נחמד לקרא

ולראות שיש כאלה שיוצאים מחוץ למסלול השיגרתי : כמה הערות לתיאור שלך : קולאפ היא לא עיר אינקאית זה מבצר של תרבות בשם צצאפויאס ממש כפי שנקרא שם העיר . האיזור הזה מאד מאד מענין ונחקר מאד לעומק על ידי אחד מחשובי הארכיאולוגים הפירואנים קאופמן דויג . אותו ארכיאולוג שגילה את פסלי המומיות בהרים אליהן מגיעים מצצאפוייס כפי שתיארת יפה . מהאיזור הנ"ל לאורך נהר המראניון ניתן להמשיך אל העיירה טאראפורטו ומשם ניתן לשוט אל יורימאגואס עיירת גונגל ומשם מי שירצה ניתן להגיע אל פאקיה סמיריה שמורת ג'ונגל מהיותר מדהימות ביבשת הזו . האיזור הזה החל מטרוחיליו קחמרקה לעומק הגונגל חוצה את שלושת אזורי פירו : מישור החוף הרי האנדים הגבוהים שהם אגן הניקוז של האמזונס , והג'ונגל . בקיצור המלצה מאד יפה על מסלול טיול מאד לא שגרתי שלא כל כך ציפיתי לקרא כאן.

C H 4

New member
איפה היית כשאני טיילתי???

זה בדיוק מה שרצינו, לרדת מצ'אצ'אפויאס לג'ונגל וגם קרלוס (אם היית בצ'אצ'אפויאס אתה בטוח מכיר אותו) וגם עוד איזה תייר אמריקאי אמרו לנו שאין דרכים וזה סתם נראה שיש על המפה. אוף! מעניין שקואלפ זו לא עיר אינקה, משום מה אמרו לנו שהיא כן. איפה אפשר למצוא את כל המידע המעניין הזה? (סתם להשביע את הסקרנות ובכלל איפה מוצאים מידע על אזורים כאלו לטיולים באים באזורים אחרים, כי זה רק גורל שהוביל אותנו לשם)

jeshu

New member
העיר היא מתקופת האינקה יש רק אזור דייי קטן בסופו של דב שהוא "אינקה" - השאר היו עמים כבושים כמו הצ'אוין בטרוחיו,בטח ביקרת בעיר שלהם,מהאתרים הארכיאולוגים המרשימים שם. אני אעלה פה שוב המלצה ישנה שלי לפותחת השרשור - הסיור של לאורה מטרוחיו.

jeshu

New member
הכי כיף לבדוק לבד אם יש דרך... כשיש זמן ואנרגיה לזה...

natyh

New member
לא מכיר את קרלוס

וממש לא נוטה להסתמך על תיירים אמריקאיים אבל ... הם צודקים . בכלל ג'ונגל כמובן לא לבלבל עם גוגל נכנסים דרך הנהרות : התארחתי פעם ברואים עולם אצל יעקוב אחי מאיר בענין פרויקט הגז בקמיסיאה : עיירה על נהר האורובמבה בפירו הרבה אחרי הפונגו דה מייניקה אל צ'ינו הוא רוברטו פוג'ימורי נשיא פירו באותה התקופה תיכנן לבנות צינור גז ענק + דרכים אל מעבה הג'ונגל. הגעתי אליו עם צילומי הוידיאו הרלבנטיים . אבל איפה הג'ונגל שאל אחי מאיר בתמונות שלך לא רואים גונגל רואים נהר סירות כפר אנשים איפה הג'ונגל ? לך תסביר שאין לך אחות ובתוך הסבך אי אפשר לצלם ..... במלים אחרות מרב עצים .....לא רואים את היער . איך מוצאים מידע מקור המידע שלי היה עיתונאי בשם אנחל מרטינז ברמחו עיתונאי ואנתרופולוג ספרדי בו פגשתי באכסניה בלימה ויצאנו יחד הוא לוצ'ו הוא לואיס אוליביירה חינר אז סטודנט לאנתרופולוגיה ואני למסע מחקר עבור כתבתו של אנחל . לאנחל היה עיתון ישן ביד ובו תמונות של המומיות וכך יצאנו לנו לאודיסיאה בפירו לחפש את המומיות : שודדי המומיות האבודות .... זה קרה בשנת 1987 ומאז אנחל ואני נפגשנו פעם נוספת ופעמים רבות שוחחנו בטלפון כמו ממש לפני חודשיים במסעי האחרון לברצלונה וספרד ראי כאן . הדרך ליורימגואס מטרפורטו היא ממש אבל ממש ממש גרועה כך שאת 40 הק"מ האחרונים טסנו .... תארי לך שמצצפויס עד טרפורטו נדחסנו בקמיוניטה מן טנדר פתוח עם עוד 16 לא פחות אנשים , ומאחר וזוג מסוים הוביל קוי : כלומר חזירי ים מאכל תאוה במקום ,בשק וזה האחרון מצא לנכון להטיל את מימיו עלי דוקא ... הנסיעה בת 12 השעות זכורה לי היטיב אבל ... את 40 או 50 או יותר הק"מ האחרונים עשינו בטיסה ... הספרדים נשברו חחחח קורה . רב המידע שאספנו בדרך היה מתחקירים מקריאה ומארכיאולוגים שפגשנו בדרך , היה מסע מאד ממצה ולטעמי זה היה מסע העומק האמיתי הראשון שלי , היו לי אז מדריכים מצוינים : אנחל לוצ'ו טימוצ'ה כושי שחקן כדורגל מקצועני לשעבר שעלה להרים מהחוף כדי להיגמל מהשיכרות .. לא בדיוק עבד אבל הוא היה האיש שהדריך אותנו במסע ההוא עד שגילינו שהאיש סובל ממחלת גבהים , אנחל לקח אותו ביד העביר אותו בחזרה את השביל מעל התהום כשטימוצה זוחל על ארבע , השאיר אותו במקום מבטחים ואנחנו המשכנו הלאה . בכתבתו של אנחל בספרדית על המסע לא היה זכר לאפיזודה המדהימה ההיא אבל אני זוכר גם זוכר , ולכן לא לחינם נקראת הקומונה שלנו הישרדות כי טיול עומק אמיתי הוא כזה שיש בו הרבה לא ברור ולא צפוי ותמיד תהיה הישרדות קטנה בדרך . את הסיפור כיצד אנחל כמעט והתעלף באותו מסע עצמו אשמור לפעם אחרת . נתי

natyh

New member
עוד קצת מידע על קולאפ

חפשי פה ממש פה בפורום הזה חחח ואם תחפשי תמצאי עוד ממש מענינים פה בפורום הזה . מצחיק איזה עולם קטן , לא ?

C H 4

New member
תודה לשניכם על המידע (המאוד מעניין)

כשנקבת בשנים הבנתי איך אתה לא מכיר את קרלוס, הבעלים של סוכנות התיירות בצ'אצ'אפויס והדרום אמריקאי היחיד בעולם שמדבר לאט

natyh

New member
אתי כולם דברו לאט

אולי הספרדית שלך טובה מדי ? ....

natyh

New member
ולא היתה

לא סוכנות לא תיירות ולא ... כלום . אבל כביש נורמלי לא היה לשם ...

C H 4

New member
עדיין אין כביש או תחבורה סבירה

ואין אף אחד סימפטי מספיק כדי לדבר לאט (לא חושבת שפגשתי אנשים עם ספרדית גרועה משלי)

natyh

New member
נחמד

טוב לשמוע שלא יתקלקל האיזור המקסים הזה .

jeshu

New member
דעה שנייה טיילתי עם שאול גלבוע ביונגאס בבוליביה.היה נהדר.מדובר באדם רציני שאפשר ללמוד ממנו המון על אף שהוא טיפה מוזר.יש לו ציפיה מוזרה מאנשים - שיהיו אחראים לעצמם,מצד אחד ועם הוא מסביר ונותן הוראות שיעשו מה שהו אומר ולא יחשבו שהם יודעים יותר טוב. אפשר למצוא אצלו סיפורי דרך לטרקים,ארגון סיורים מוצלחים לסלאר ועוד כל מיני עצות.

C H 4

New member
ממש נהדר, כל כך נהדר שבטיול ראפטינג

שלו בחור טבע והוא לא עזר בחיפושים! בניגוד לאנשים המקסימים (אם כי לא תמיד סבלניים) מהלובו ועוד כמה שנרתמו לעניין אפשר למצוא ארגון סיורים לסלאר גם במקומות אחרים, אפשר למצוא סיפורי דרך בעוד מיליון מקומות מבחינתי מישהו שנהרג בטיול שלו אדם אחד, הוא מוקצה, גם אם זה לא באשמתו (וע"פ השמועות הוא החברה הכמעט יחידה שמוציאה טיולים לאזורים שהם פשוט סכנת נפשות)

jeshu

New member
יש אנשים שהצליחו לההרג גם בעצמם יש כאלה שנהרגו בחסות חברות אחרות,אני בטוח. שאול לא לוקח אחריות על מטיילים,רק מדריך אותם.לא מתאים לך ? לא מכריחים. זה כבר השני שנהרג,הייתה עוד בחורה לפני 4 שנים ואני מכיר גם את אלה שהיו איתה.תאונות כמו התאונה ההיא היו גם בירדן ההררי. לא הייתי לוקח את סיורי הנהרות האלה בעצמי - נכון.אבל יש דיי והותר במה להעזר בשאול ומה ללמוד ממנו.ואת הסיור שלו לסאר אני בספק עם מישהו אחר מציע.

עזרה בתיכנון טיול!

שלום אני וחבר שלי רוצים לנסוע לתקופה של חודש וחצי מבערך ה- 20 באוגוסט עד תחילת אוקטובר לפרו ולסיים בארגנטינה חשבנו לשלב עוד יעד מה לדעתכם כדאי ? (חשבנו על בוליביה או אקוודור) אנו מתלבטים - הצעות יתקבלו בברכה!

jeshu

New member
קצת הקרב לחודש וחצי ובטח תרצו שבוע עם המשפחה. תנסו להאריך.

למעלה