פרוש לתמונה

אני וטונג'ין

כבר החלטנו לצאת בהפגנה להחזרת המנה,ולא פעם אחת. אולי מישהו עם קשרים יצליח
אגב,סינטה ואחריו אייקון של חתול??? אמממממ

NetaSher

New member
מחאה רשמית!

בתור מישהי שלעולם לא עוררה גלי הפגנה או יצאה במחאות פוליטיות כאלה ואחרות, אני גאה להציג את הופעת הבכורה שלי כאקטיביסטית גרגרנית גאה.

ננדין

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אני לא יודע מי יותר גרוע: גוטמן או בייבי יי אבל מה שבטוח זה את מוקפת בשניהם מסביר בהרחבה את המצב שלך...

Tonjin

New member
לדעתי אין קשר לאמנויות-לחימה אלא

דווקא לאי-צ'ינג... המספרים מייצגים קווים לשלישיות השונות או כרטיסים שנועדו להחליף את הזרדים או המטבעות ששמשו במקור (כן, אני יודע שבמקור של המקור היו משתמשים בשריוני צבים שהושלכו לאש ואח"כ בעצמות - אבל מי סופר..) ולהפוך את הקריאה לפשוטה ומהירה יותר.. זה נושא שקצת קשה לי להסביר על רגל אחת, בעיקר מאחר ואני רחוק מלהיות סמכות בו (הייתה כאן פעם אחת צ'אקאטה, אומרים שאם קוראים לה אז לפעמים היא באה, ה יא תוכל להסביר ברור ומדוייק ממני) אם זה מעניין תריץ חיפוש על I Ching או על I Ching + numbers.... וחוץ מזה, תעזבו לי את הילדה... היא דווקא שתתה די בסדר, גם היתה נהגת תורנית וגם לא התחילה אפילו לעשות קולות של שיכורה... אני אומר - שבוע הבא בואו במונית - עשו ראש בראש ותחזרו לספר כאן את הסיפור

הקשר חלקי - פא-קואה (בה-גואה) צ'אנג

כאמנות לחימה מתייחס גם לטריגרמות. אני לא מכיר את הנושא לעומק, רק יודע שהוא קיים.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifצדיק אחד בסדום

ועכשיו שיש לי את טונג'ין לצידי,נראה לי שעדיף שתפרשו מהמלחמה-ומהר!!

יוסיא

New member
ANY TIME ANY PLACE!!!!!

הכרזת מלחמה ...? אין בעייה אנחנו נביא איתנו את הכלים הכבדים.... ( ננדין , אם אתה משתפן לי אני קורע אותך
)

avshalomat

New member
המפפ

לא כותבים בפורום כמה חודשים חוץ מהודעות תמוהות וכבר מפסידים את כל האירועים החברתיים |פולני|

Zeev Foux

New member
בה גווה

בתמונה נראה הטאי ג'י (נהוג להגות במקומותינו טאי צ'י), הקרוי בשפת העם "סמל היין והיאנג" וכן את שמונת הטריאגרמות, ה"בה גווה" שמקיפים אותו. אני מביא קטע מתוך מאמר של אדווארד היינס, מורה, בהתייחסותו לקוסמולוגיה הסינית כרכיב מתוך שיטת הבה גווה: <>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<> פילוסופיה ורעיונות אסכולות שונות של אומנויות לחימה שמות דגשים שונים על ערך הרעיונות ופילוסופיה. בחלקן מצפים מתלמידים לחקור או לקבל תאוריה מורכבת וסדרות של הקשרים. באחרות הדבר החשוב היחיד הוא להתאמן ולהלחם. האסכולות האחרונות נוטות לייצר את הלוחמים הטובים ביותר אך לא בהכרח את האנשים הבריאים והמאושרים ביותר. תאוריה טומנת פח לאומנויות הלחימה בכך שפעמים תכופות היא עומדת בדרכו של הנסיון. אומנויות לחימה סיניות במיוחד עלולות להיות גרועות בעניין זה כאשר תלמידים ומורים מנסים לאכוף את נסיונם ליצירת מודל יחיד של אומנויות לחימה ומתעלמים או מדברים סרה בכל מה שאיננו תואם אותו. אפשר לזהות תחומים אחרים בחיים ובחברה בהם זה קורה. במסגרת סגנון גאו יש גם מערכת מורכבת של הקשרים אליהם ניתן להכנס ניתן אך הם אינם בהכרח שימושיים. תפיסות המפתח בבה גואה יוצאות מהאיצ’ינג או קלסיקת השינוי מהספרות הסינית. הרעיונות העיקריים של האי צ’ינג הינם: 1. הכל משתנה. 2. שינויים אלו מתרחשים לעתים קרובות בדגמים ובמעגלים חוזרים. מעשית משמע הדבר שאם מה שאתה עושה אינו עובד אזי שנה מה שאתה עושה. הבנת דפוסים דומים בסיטואציה יכולה להפוך את ההחלטה כיצד לשנות לחלקה וליעילה יותר. זהו סוף השיעור בפילוסופיה מעשית. עתה צא ויישם אותה. זהו החלק המהנה ואם הוא אינו מהנה עשה משהו שונה. וקצת יותר אינפורמציה מעבר לזו שיכולה להועיל בה גואה משמע שמונה טריגרמות. טריגרמות הינם סימנים המורכבים משלושה קווים שהינם או שלמים (מסמלים יאנג) או שבורים (מסמלים יין) . שלושה קווים מאפשרים שמונה קומבינציות של סידורם. אנו יכולים להוסיף טריגרמה לכל אחת משמונה החלפות כף היד של שיין טיין. אך משמעות הטריגרמות היא שאנו יכולים לבנות בהדרגה תצוגות מורכבות של מציאות (טריגרמות או הקסגרמות להן יש ששה קווים ו´ קומבינציות) מהניגודים הבסיסיים של יין ויאנג. אם אינך מאמין לי שאל את המחשב שלי שמשתמש באותו רעיון בצורה של קוד בינארי (יין 0 יאנג 1). שמות ומאפייני שמונה הטריגרמות הם: טיין שמיים שלושת קווי היאנג מציינים יצירתיות בהירות וכוח. קון ארץ שלושת קווי היין מציעים קבלה אפלה שקיעה ומשקל. לי אש לי מציין את הנשען איכויות של אש כמו גם של אור ושל חום. קאן מים מים כאן מייצגים זרימה כלפי מטה סכנה חשיבה פנימה. סון רוח רוח כאן הינה עדינה ומתייחסת לתהליך הטבעי של התבגרות וגדילה. קן הר טריגרמה זו מיצגת יציבות ואיניעה. טואי אגם אגם הינו מלא שמחה שקוף ומלא אור. ג’ן סערה סערה נתפסת ככוח דינמי פתאומיות וניצוץ החיים. אתה יכול למשוך הקשרים אלה אל כיווני המצפן עיתות היום עונות חלקי הגוף ופחות או יותר לכל מקום שמתחשק לך למשכם. צורות הטריגרמות יכולות להיות מאוד מפתות ויש אנשים המאמינים שהיקום נוצר מאנרגיות יסוד של שמונה טריגרמות. אני מעדיף לחשוב על הטריגרמות כעל עדשות דרכן ניתן לראות את העולם או להסבירו, שלעתים יכולות להיות שימושיות יותר מאשר כעל דברים ממשיים. מה שהינו ממשי יותר לגבי הוא הצעתן שהטבע האנושי אוהב לסווג את העולם לחלוקות נוחות. מולד(מילולית: טרום שמיים - שיין טיין) ונרכש (מילולית: פוסט שמיים - הו טיין) מתייחסים לסידורים שונים של הטריגרמות. הסידור מולד הינו סימטרי כאשר כל אחת מהטריגמות ממוקמת בדיוק במנוגד להיפוכה. זה מציע אידיאל של סדר. סידור ההו טיין הוא מעגלי כאשר האיכויות של כל אחת מהטריגרמות מובילות אל הבאה. ההו טיין משמעם לייצג את העולם האמיתי אשר איננו מציית באופן מסודר לסיטואציה האידיאלית של השיין טיין. ברפואה סינית קיימים רעיונות דומים. המונחים טרום / פוסט שמיים ניתן להחליפם בטרום / פוסט לידה כאשר המטרה של רפואה ואלכימיה כאלה היא להחזיר את הגוף למצב החיוניות של העובר. או אם לומר זאת אחרת להפוך צעיר. אם כי קיימים אלמנטים כאלה בסגנון גאו של בה גואה הייתי מופתע (לטובה) אם היה זה שביל לאלמוות. עצוב ככל שזה נשמע אפילו המאסטרים הגדולים של העבר מתו." <>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<>-<> זאב

Zeev Foux

New member
ועוד אגב אחד -

הסידור של הקווים בתמונה נקרא "הו טיין" או נרכש זאב

שאלה בנוגע להסבר

בסידור "הו טיין", כאשר הקווים ממוקמים במעגל ולא בסימטריה, האם זה אומר שבהסתכלות על ה"ייצוג הבינארי" שהם מסמלים נראה זרימה מ-0 ל-7? (שברור שלא כך הדבר בתמונה לעיל) ומצד שני, אם כך הוא, יהיו "יין מושלם" ו"יאנג מושלם" צמודים אחד לשני על צלעות המתומן, כלומר (בראיה שלי) שבירה בזרימה. בקיצור, לא ברור לי לפי איזה מודל נקבעת הזרימה במעגל... יניב.

Zeev Foux

New member
לשאלה דומה ששאלתי בעבר נענתי

שזוהי בדיוק תמצית הסידור - חוסר איזון, חוסר סימטריה... אני גם דיי בספק שלשאול "למה הטריאגרמה הזו במקום הזה" נכון. נראה לי ששאלות ה"למה" תקבלנה כמעט בהכרח תשובות שאינן ניתנות להוכחה, אלא לפי האינטואיציה האישית. אולי השאלה הנכונה, והיותר קשה, היא "איך אני יכול להיעזר במודל" כלומר לנסות להסתכל דרך המודל ולראות במה זה משנה לי את ההתנסויות. זאב

למעלה