פרוש לבואי הביתה.

• פותח הנושא lide
  • פורסם בתאריך

lide

New member
פרוש לבואי הביתה.

הכותב המקורי הוא חבר בפורום של ברי סחרוף, שמו מתן, הייתי חייב לביא את זה לכאן. ___________________ זה הפירוש שלי לשיר הזה..אתם מוזמנים להאיר להעיר וסתם לכתוב את דעתכם על זה.. אני מודע לכך שאולי לא תסכימו עם חלקו,כי הוא פירוש שאני כותב באופן מאוד אישי(גם הפעם) "בואי הביתה,נצא לבוסתן,בואי הביתה,לשבת מול הים,בואי הביתה בשפתיים אדומות,בואי הביתה לקטוף את הפירות.. ואולי היה זה רק חלום.. בואי הביתה ללבוש את המדים,בואי הביתה,לגמור ת´שיעורים,בואי הביתה האוכל כבר מוכן,בואי הביתה,לאן תלכי לאן?" השיר הוא שיר אהבה,שאדם מנסה להחזיר את אהובתו אליו,בהתחלה מתוך אופטימיות וביטחון שהיא תחזור אליו,ולבסוף מתוך פחד ופסימיות שהיא לא תחזור.. בתוך השיר עצמו ישנה האפשרות שכל השיר מעולם לא התקיים,או לפחות חלק ממנו לא קרה.. "בואי הבייתה"- בית הוא מקום שבו האדם מרגיש הכי בנוח,הכי בטוח,מרגיש שייך.. בשיר ישנה כמיהה לחזרה למצב שבו תהיה הרגשה בין בני הזוג של בית,של נוחות ושייכות הדדית ,של חיים בהרמוניה בין האהוב לאהובה. "בואי הבייתה,נצא אל הבוסתן".הטיעון הראשוני הוא שהאדם רוצה להחזיר את אהובתו אליו,בשביל שהם יוכלו לבלות ולהנות יחד,"נצא אל הבוסתן" הוא דימוי להנאה משותפת.. "בואי הבייתה,לשבת מול הים",הטיעון השני במעלה,מכוון אל הנפש הנשית,שכמהה לאהבה. האדם רוצה לתת לחברתו אהבה,ולאהוב אותה,ושהיא תאהב אותו."לשבת מול הים"-דימוי לרומנטיקה. "בואי הבייתה,בשפתיים אדומות".זה לא טיעון,זאת פשוט הבהרת כוונות שהכוונה היא לאשה בשר ודם,ולא למשהו מופשט (למרות שתמיד יכול להיות שזה דימוי אחר,רק שאני חושב שזה דימוי לאשה).שמי שהשיר מכוון אליה,תדע שמדובר בה. "בואי הבייתה,לקטוף את הפירות",טיעון מדהים מבחינת העומק שטמון בו.. האדם כאן טוען שהאשה היתה איתו בזמנים הקשים שלו,ועכשיו הוא השתנה לטובה,ורוצה להחזיר את אהובתו,והוא מרגיש שהוא "חייב" לפצות אותה על כל הסבל שהוא גרם לה בגלל שהוא היה במצב רע,ועכשיו הוא רוצה לתת לה להנות מהטוב שבו.. "ואולי היה זה רק חלום",משפט אכזרי,שממנו יכולים להשתמע שלושה דברים.. א.הוא חלם שהוא אומר את זה,אבל מעולם לא היה לו האומץ לומר לה.. ב.היא מעולם לא חזרה,למרות כל הטענות האלה. ג.היא מעולם לא הייתה..והכל בדמיון. והכל ב"אולי".. הבית השני,כבר יותר חושש,יותר פסימי,כבר לא בטוח בעצמו,והסיבות משתנות בהתאם: "בואי הבייתה,ללבוש את המדים",מדים הם מטאפורה לפטריוטיות,שבמובן של קשר,הכוונה כמובן לנאמנות,יש כאן קריאה לאשה שלא תלך,שתהיה נאמנה לו,אחרי כל מה שהם עברו ביחד.. "בואי הבייתה ,לגמור ת´שיעורים",לגמור את השיעורים זאת מטאפורה לסיום מטלה,חובה, לאחר שהאדם מנסה להחזיר את אהובתו בדרכי פיתוי(יהיה טוב,יהיה לך טוב,נהנה..) הוא מנסה לפרוט על המצפון שלה,זה בולט מאוד כאן וב"ללבוש את המדים" "בואי הבייתה,האוכל כבר מוכן",תיזדרזי,תבואי עכשיו,לפני שאני אתייאש,"אתקרר",ולא אנסה יותר להשיב אותך אלי,ושנינו נפסיד מזה. מצד שני,האוכל כבר מוכן,היא מטאפורה לכך שהאשה כבר לא צריכה לחכות לשינוי לטובה אצלו.האדם אומר שהוא כבר מוכן אליה,מאוד מתאים ל"לקטוף את הפירות" "בואי הבייתה ,לאן תלכי לאן"? זאת כבר השאלה הסופית,הוא כבר לא מנסה שום שיכנוע,שום בעיות מצפוניות.. זאת כבר שיטת אלימינציה,אם הכל לא עבד,נשאר רק זה.. אולי העובדה שאין לה מישהו אחר,תחזיר אותה אליו.. די מתקשר לי לרובים ושושנים בשיר "גשם נובמבר" “don’t you think that you need somebody,don’t you think that you need someone,everybody need somebody,youre not the only one..” השיר עצמו מטאפורי כמעט לחלוטין,שיר אהבה מדהים,אבל רק "אהבה ממבט שני" שיר אולטימטיבי לכל מי שרוצה להחזיר את החברה שלו אליו.. בית ראשון,אופטימי מאוד- בית שני מאוד פסימי ומיואש. אני חושב שאפשר גם לראות כל "בואי הבייתה" כטיעון בפני עצמו,שכשהוא לא עובד,האדם עובר לטיעון הבא..עד שנגמרים הטיעונים,ולכן יש בשיר משהו מאוד עצוב. מי יתן שלא נאלץ להשתמש בשירים האלה..

Superunknown1

New member
תנו לבנאדם הזה תג-ליין!

אני חושב שאני גם (אנסה לפחות) לנתח שיר, ארני אקח את "אני שונא" של אביב גפן, ברגע שיחזור אליי הדיסק עם המילים (אהמ.. ניר.. אהמ..)

guitar lan

New member
בן אנוש יקר...

אני צורב את זה עכשיו... ואת סמאשינג פאמפקינס... ( אהמ.. דיסקים..אהמ..)

Shani5

New member
יו אמרו לי בקשר לשיר הזה

("אני שונא") שהוא נכתב בגלל שלאבא שלו יש את השיר "אני אוהב שוקולד...." למרות שזה נראה לי שטויות- זה נכון?

Superunknown1

New member
הגיוני, אף פעם לא חשבתי על זה כך...

אבל מצד שני, יהונתן גפן כותב על שטויות במיץ פטל (או עגבניות, מה שבא
) ואביב גפן כותב דברים רציניים יותר.. "אני שונא את התקווה, בתקווה שישנו את התקווה" או: "וארטיק וסוכריות, ועוגות גבינה". עמוק.

מאיפה זה הגיע...?

יהונתן גפן כותב טוב דווקא.. קראת את המילים של ´למה הכל נראה כל כך טוב לפני שאתה נופל´ (נראה לי שככה קוראים לשיר...)...?

Superunknown1

New member
דווקא לא.

אבל אם אתה אומר אני אשמח לקרוא אותן. הוא מוציא ספרי שירה, יהונתן גפן?

אין לי מושג...

זה וויכוח שלא הייתי צריך להיכנס אליו, כי הידע שלי על האיש מוגבל מאוד... יצא לי לקרוא את המילים של השיר הספיציפי (ידידה שלי שכנעה אותי שמדובר במשהו גאוני, והכתיבה אותן בעצמה כי לא מצאתי באינטרנט), ומאוד אהבתי... משהו עילאי...

זה לא נכון בכלל!

במקרה השיר הזה שיר לילדים אבל הוא כותב גם לא לילדים קטנים אלא יש לו גם שירים יותר לבוגרים ויותר עמוקים וכאלה. יש לו ספרי שירה אני לא יודעת בדיוק איזה

עטלף77

New member
ההווווווווווולד איט!!!!!

יונתן גפן כותב על שטויות?????????? אדונאיש, מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת???? יונתן גפן הוא אחד המשוררים הטובים ביותר בתקופה האחרונה. החל מלהיטים לילדים (הכבש הששה-עשר ועוד רבים) ועוד שירים מצוינים למבוגרים (הנסיך הקטן מפלוגה ב´, אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, יהיה טוב ועוד רבים מאוד ומצוינים מאוד). עם כל הכבוד לאביב´וש ייקח לו עוד הרבה זמן עד שאפשר יהיה להזכיר את הכתיבה שלו באותו משפט יחד עם הכתיבה של אבא שלו. ולמי ששאל, יונתן גפן הוציא כמה ספרי שירה, גם למבוגרים וגם לילדים.

Superunknown1

New member
תהרגו אותי.. עכשיו!

אני בסה"כ השוותי את השיר הספציפי הזה של יונתן גפן לשיר הספציפי ההוא של אביב גפן. כאמור, אני לא מכיר שירים של יונתן (או יהונתן) גפן, כך שאין לי מקור להשוואה...

KoKolita

New member
יפ... הוא הוציא הרבה ספרי שירה...

מממ יש לי את רובם.... ואני יצטרף באמירה- איך אפשר להגיד שיהונתן גפן כותב על שטויות???? הוא כותב מדהיםםםםםםםםם....!!!!!! וחוץ משירים, יש לו גם טור שבועי במעריב כבר למעלה מ10 שנים אם אני לא טועה..... ואפילו השיר "אני אוהב" בשביל ילדים, הוא גאוני..... אז אי-אפשר ממש להשוות...

lide

New member
זה מצחיק..

בתקווה שישנו את התקווה, הריי ברור שלא ישנו לנו את התקווה.

xero1

New member
והוא כתב גדולות כגון "הנסיך הקטן".

או שזה לא הוא.

Superunknown1

New member
זה הוא.

שוב, אני השוותי את השיר הספציפי הזה, ל"אני שונא" של אביב גפן, אני לא מכיר שירים אחרים שלו.

../images/Emo45.gif

וואי בנאדם!! כל הכבווווווד!!
האמת, שאף פעם לא הסתכלתי ככה על השיר הספציפי הזה, ונדהמתי לגלות שיש לו משמעות עמוקה!!
אז....מייד לטאג ליין,מנהלים!!

למעלה