פרוק שיתוף במקרקעין

ronita

New member
פרוק שיתוף במקרקעין

מה הם השלבים לבקשה לפרוק שיתוף במקרקעין? האם ניתן לחסוך את העו"ד בשלב הבקשה? מדובר בביהמ"ש לענייני משפחה וכן בדירה שעומדת זמן רב ריקה עקב סיכסוך. תודה.

פרוצדורה

מגישים התביעה בצרוף נסח או אישור זכויות מינהל/חברה משכנת. משלמים האגרה וזהו. ניתן לחסוך בעו"ד בהנחה שאת אמונה על הגשת תביעות. אם בכוונתך להעזר בעו"ד בהמשך, החיסכון הוא זניח.

פירוק שיתוף במקרקעין ../images/Emo104.gif

אם אין הסכמה בין השותפים על פירוק השיתוף, הברירה היא לפנות לבימ"ש. גם בפניה לבימ"ש, עורך דין אינו בגדר חובה, אלא משמש כאמצעי למיצוי הזכויות החוקיות של הלקוח הנעזר בו. לכן, אם השאלה היא "האם ניתן לחסוך את העו"ד?", הרי התשובה היא שניתן לפנות ללא עו"ד, אבל בשיקלול התיק כולו יגרם הפסד ולא חסכון. כמובן, שאין טעם לפנות לעו"ד אם שווי שכר הטרחה הנדרש קרוב לשווי חלקך בדירה...

התוספת שלא מוסיפה כלום

היא בהליכים בבית משפט לעניני משפחה, כמה הסכמה כבר יכולה להיות שם כשהדירה עומדת ריקה חודשים? לשם מה להגיב תגובה שאין לה שום קשר לשאלה? איפה שמעת על עורך דין שגובה שכר בגובה שווי חלקו של צד? איפה שמעת על צד שמבקש פירוק שיתוף כאשר התמורה שיקבל שוות ערך לשכר עורך הדין. לא כל תוספת תופסת...

א ל ו ן פ

New member
ועוד...

את שווי החלק של כל אחד ממילא לא ניתן לדעת מראש.היות ודירה לא לא ניתנת לחלוקה "בעין " סביר שתמכר לצד ג´ ולכן איך ניתן לדעת מראש מה התמורה? (אפשר לשער). שנית האם אין בדיני משפחה הוראות מיוחדות לפרוק שיתוף בדירה?

כשהדירה שווה 60,000 $ ... ויש ...

10 שותפים - חלקו של יחיד הינו באמת בסדר גודל של שכ"ט עו"ד. כאשר הדירה שווה הרבה ויש מעט שותפים - לא כדאי לחסוך בעו"ד כי תרומתו ללקוח יכולה להיות הרבה יותר גבוהה משכר טירחתו.

איפה ראית 10 בעלים?

למה כל מיני טרחנים עונים תשובות שאין להם כל קשר לשאלה. שאלו שאלה. מישהו ענה. יש לך משהו להוסיף, תוסיף. אין לך, סע הלאה. לפי חלק המתגובות כאן, צריך לקרוא לפורום פורום קישקושים. מקשקשים בלי קשר לשאלה.

אתה באמת טרדן ואין לך מושג ...

לא חסרים מקרים ש-10 ילדים/נכדים יורשים דירה, זה דבר די נפוץ ושגרתי. כל אחד יכול להביע בפורום את דעתו ולפתח את הנושא לאיזה כיון שבא לו, כל עוד זה בתחום הנדל"ן. אנו לא חייבים כלום לאף אחד - ונמצאים כאן גם בשביל להשתעשע ולהחליף דעות. לא מוצא חן בעיניך שהתשובות לא קשורות לשאלה - אל תקרא אותן וסע הלאה, לתגובה הבאה או לפורום אחר. זה לא חובה לבקר בפורום הזה - הוא כנראה לא מתאים לכל אחד.

ronita

New member
שאלות יותר ספציפיות

אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות: 1. האם לפני הגשת בקשה לפרוק שיתוף אני צריכה לפנות רשמית לשאר בעלי הדירה, כגון במכתב רשום ולבקש מהם למכור את הדירה/את חלקי בדירה להם. 2. האם יש להגיש את הבקשה ע"ג טופס מסוים (טופס פתיחת הליך אזרחי ט.1 ע"פ תקנה 7 א (ב) או טופס אחר). 3. האם אני צריכה למסור עותק ממהבקשה לשיתוף פרוק לכ"א מבעלי הדירה? אשמח לכל תשובה וכן לטיפים נוספים.

הליכים

1. רצוי אבל לא חובה. 2. לא. יש להגיש תביעה על פי תקנות סדר הדין האזרחי, לצרף נסח רישום או אישור זכויות. טופס פתיחת ההליך הוא טופס "טכני" אותו יש לצרף לכל תביעה או בקשה לבית משפט. 3. כן. חובה לצרף כל בעל זכות בנכס כנתבע ולמסור לו עותק מכתב התביעה וכן המסמכים הנלוים והזמנה לדין. ניתן לבצע המסירה בדאר רשום עם אישור מסירה. טיפים - פירוק שיתוף שלא בהסכמה כאשר אין יצוג לצדדים, יביא לכך שבית המשפט ימנה עו"ד כלשהו, ככונס נכסים למכירת הדירה. שכרו ישולם ע"י כל אחד מן השותפים לפי חלקו. עכשיו שיקלי שוב, האם לא כדאי לך להיות מיוצגת ולסכם עם עורך דינך שישמש כונס נכסים מטעמך ולסגור איתו שכר טרחה כולל בהסכמה.

ronita

New member
שאלות נוספות

קודם כל, תודה רבה! 1. איזה סוג הליך זה? 2. שכ"ט - ככל הידוע לי שכ"ט כונס נכסים הינו 3% מסכום המכירה, ועבור הגשת הבקשה למינוי כונס אני צריכה לשלם סכום נוסף. מבחינה הגיונית זה נראה לי הליך פשוט.

סוג ההליך

תביעת פירוק השיתוף הינה תביעה רגילה. לענין הסיווגים בטופס פתיחת הליך, תוכלי להעזר בפקידה בבית המשפט לעניני משפחה. במכירה, שכרו של הכונס שלא מיצג אותך, 3%. הוסיפי את שכרו של עורך הדין שיבדוק מטעמך את ההסכם שערך הכונס, את הטיפול בבקשה לפטור ממס שבח וכל שאר ירקות ותראי שהשלם לפעמים קטן מסכום חלקיו.

למעלה