פרוק ואבוד

wallak

New member
רק להוסיף

אם אתה מאד מוטרד אפשר לנסות לדבר טלפונית עם המכון לפיזיטרפיה ולבקש לזרז את התור שנקבע לך או לפחות לבקש לקבל הדרכה ראשונית עוד לפני תחילת הטיפול

קודם כל תודה!

על העזרה ועל העצות. אבל האם זה הגיוני שיש חוסר יציבות בכתף למשך זמן רב? והאם זה הגיוני שזה יקרין חוסר יציבות לכתף השניה? חוסר יציבות שאתה מרגיש כאילו כל השרירים שם מורפים והכתף רוצה פשוט לצאת, כאילו לצאת. לפי ההגיון השאלה השניה נראת הגיונית. כי לצערי גם את השניה פרקתי עשרות פעמים עד שעשיתי פזיוטרפיה. שוני בין השניים הוא שהכתף שנפגעה אחרונה היא פציעת ספורט מה שנקרא, כי היא נגרמה ממכה חזרה לכתף שגרם לה לצאת מהמקום, והשניה נגרמה בגלל חוסר יציבות כללית של הכתף וזה קרה בעקבות תנועה לא נכונה. השניה נפרקה בגלל המכה חזרה מייד לאחר שיצאה. פשוט יצאה ונכנסה תוך כדי הנפילה. ואני עוד הייתי מלא אנדרנלין כי עשיתי תרגילים על האופניים, מה שגרם להכול להיות טראומה לגוף. כל הצד שלי היה משותק. הרגל קיבלה חתיחת מכה והיה לי שטף דם רציני שם. וכל השרירים ביד ובכתף היו תפוסים. מה שחשבתי שגרם לחוסר היציבות הכללית ביד מהמכה, אבל זה לא עבר. בעיקר זה מרגיש לי חוסר יציבות שאני הולך לישון. כניראה התנוחה האנכית גורמת לזה? אני באמת אבוד.
))))) בכול אופן תודה רבה!!!!!!!! זה מה שאני רוצה באמת להגיד!

פרוק ואבוד

שלום ושנה טובה, בזמן נסיעה על אופניים נפלתי על הצד והיד נפרקה והחזרתי אותה למקומה בו במקום. מאז אני ישן עם מטלה במשך שבועיים לעצת הרופה. אבל כבר עברו שבועיים ועדיין אני מרגיש אי יציבות בכתף. אני מתכנן להכנס לפיזיוטרפיה עוד מעט אבל זה ממש מוזר לי שעדיין אין לי הרגשה נורמאלית בכתף. אני לא מסוגל להרים אותה מעל לגובה הראש וזה ממש משתק אותי. אם תוכלו לתת לי עצה לאיך לגרום לה לחזור לעצמה ו/או איזה בדיקות/תנועות אני צריך לעשות כדי להחזירה למקומה. תודה, שוקי.

wallak

New member
זה הגיוני מבחינת הזמן שחלף

לרקמות הרכות לוקח כששה שבועות להתרפא וגם זה עדיין לא ריפוי מלא. אם יש לך היסטוריה של פריקות גם בכתף השניה יכול להיות שיש תחושה של חוסר יציבות גם בה במיוחד לאחר הטראומה שעברת. לא כדאי להרגיש אבוד אלא רק להגיע ASAP לפיזיוטרפיה קח בחשבון שלוקח לגוף זמן להתאושש מפגיעות לא רק באופן פיזי אלא גם נפשי ולפעמים יש קשר בין התהליכים, תן לעצמך לגיטימציה, תן לגוף להחלים ורק תעזור לו לעשות את זה בכיוון הנכון החלמה מהירה

הורדת אבן מליבי.

תודה רבה על העצות. דיי הורדת אבן מליבי. אני הייתי בטוח שזה משהו קריטי וממש לא בא לי לוותר על כתפיים ועל אופניים. תודה רבה לכל חברי הפורום שעוזרים ונותנים עצות. חזק ואמץ!

קישקוש

New member
זה תלוי (תרתי משמע..)

תלוי באיזה כיוון הפריקה, תלוי מה היתה מידת הנזק הפנימי, תלוי מה מידת הכאבים שלך.. הכי טוב זה להמתין בסבלנות לפיזיותרפיה, שם תקבל הדרכה מותאמת אישית למצבך.. ובנתיים- לנצל את הזמן לדברים שאף פעם לא היה לך זמן, כי היית עסוק מידי..

תודה רבה על התשובה.

אבל האם יש דברים שאוכל לעשות בינתיים כדי להחזיר את היציבות לכתף?

למעלה