פרופ 3 להבים

גיא ח

New member
פרופ 3 להבים

מישהו יכול להסביר לי איך מתאימים פרופ 3 להבים ? אני כרגע משתמש ב 11X7 על 46AX ואני רוצה לדעת איזה פרופים 3 ו 4 להבים יתאימו ... תודה

YHS

New member
פרופ 10X6, או 10X7 יתאימו

בד"כ מורידים אינץ' מהקוטר ומהפסיעה וכמובן גם בהתאמה לביצועי הטיסן וגיל המנוע. זה עבור שלושה להבים. עבור ארבעה - עוד אינץ' בקוטר.

erazz

New member
הסבר על מעבר בין גדלים שונים ומספר להבים שונה

הכוח הדרוש לסובב פרופלור (ללא יחידות) כוח = P*B*D^4 כלומר הפסיעה כפול מס' הלהבים כפול הקוטר בחזקת 4. שים לב שהקוטר משפיע הרבה יותר מהפסיעה! לגדלים הנ"ל (בסביבות "10) נהוג להוריד "1 בקוטר כדי לפצות על ההפרש... בוא נראה לאן זה מוביל אותנו... ע"מ לראות את ההבדל פשוט נחלק את הכוח הדרוש לסובב את פרופלור 3 להבים (10X7) בכוח הדרוש לאחיו בעל 2 הלהבים (11X7) 3*7*10^4 / 2*7*11^4 יוצא בערך 210/205 שזה שווה 1.025 כלומר המנוע יצטרך להוסיף עוד 2.5% מאמץ ע"מ לסובב את הפרופלור בעל 3 הלהבים. אם נוריד עוד "1 בפסיעה נקבל 180/205 וזה יוצא 0.878 ז"א שהמנוע יתאמץ ב-12% פחות ע"מ לסובב את הפרופלור. כל זאת בא להראות שבפרופלורים בגודל של ~10" כדאי להוריד פשוט "1 מהקוטר וזהוא. ע"מ לעבור מ-2 להבים ל-3 בגדלים אחרים כדאי לבדוק דרך הנוסחה. מקווה שהצלחתי להסביר ולא לבלבל

למעלה