פרופ' שמואל מורה

פרופ' שמואל מורה

כותב לעיתון ערבי. שמואל מורה הוא יו"ר ארגון האקדמאים היהודים יוצאי עיראק בישראל. במכתבו הוא מספר על דודו בתקופת המלך פייסל, על העבכנה (חב' החשמל) שנוהלה ע"י יהודים, על האליאנס, הפרהוד ועוד.

מעניין לקרוא את המכתבים

של הערבים שמגיבים בחום כלפי שמואל מורה אף על פי שהם יודעים שהוא ישראלי

DORIY1

New member
שמואל מורה

קראתי את המאמר והתגובות . תודה להפניית תשומת הלב ל "אילאף " שנמצא אצלי במועדפים לפני הרבה זמן אך מרוב עיסוקים באתרים אחרים לא פתחתי אותו לראות מה חדש , ואני יודע שתמיד יש חדש . פרופ' מורה מרתק אותי בכל פעם שאני שומע אותו בהרצאה או בראיון בטלוויזיה .הוא בעל יידע רב במכמני השפה ולמדתי ממנו הרבה . אני גם שמרתי אצלי תרגום שלו לנזאר קבאני מתוך קטע בדף לספרות , ומאז אני פונה מזמן לזמן לדיוואן של קבאני לדלות ממנו קטעי שירה מובחרים . המאמר מתובל בביטויים מהלהג העירקי היהודי שכמעט ונשכח . מתי שמענו את הביטוי تواتو عليىّ הערימו עלי ? או فرّه=جوله סיבוב , ועוד כהנה ביטויים מקוריים אסלי . אכן זה היה פרק חשוב בתולדות העם היהודי אבל חשוב יותר שהעם ישוב לארצו עם כל הטוב , הדבש ונופת הצופים שהיה בעירק . ألخير مدلّقהשפע נשפך מרוב העודף . עדיין " ארץ זבת חלב ודבש" , "ארץ אשר אבניה ברזל ומהרריה תחצוב נחושת " עדיפה על הגלות . כל התגובת היו אוהדות פרט לאחת שקוראת לו לעזוב את פלסטין לתושביה הערבים ולחזור לעירק , כאילו לא קרה שום דבר , כאילו אפשר למחוק את ההיסטוריה , ולשכוח ולסלוח . לא נשכח ולא נסלח לעולם ועד .

DORIY1

New member
ליהודה

אחד האחים למד באותה כיתה שלי ושל לב אחד . נוסף לזה המורה לערבית محمد أحمد الصورى מביה"ס פרנק עיני היה גם המורה שלי וכתבתי לו על זה אבל בטח אין לו זמן לקרוא מיילים כפי שהוא ציין .

למעלה