פרופיל 45

דני1700

New member
פרופיל 45

אשמח לשמוע את דעתכם:

אני בקבע משתחרר בעוד שנתיים וחצי, משרת בחימוש, ובעקבות בעייה רפואית (בעיות גב) הפרופיל שלי הורד ל-45 רפואי.
מה המשעות של הפרופיל מבחינת:
1.תורניות (קצין תורן, אבט"שים, הגנ"שים וכו')
2.כיצד הפרופיל משפיע על התפקיד במילואים שלי ? (האם אני יכול להיות בגדוד ? )

והשאלה הכי חשובה, קיבלתי דף שבו רשום שאני בעל פרופיל 45 . מה אני עושה עם זה פיזית ? האם אני אמור ליידע מישהו ביחידה שלי בגין הפרופיל הזה ?
מי הגורם שמשבץ אותי למילואים ושעליי לידע אותו על הפרופיל שלי ?

deathcaster

New member
תגובה

1. עושה תורנויות כמו נינג'ה, כל עוד הסיבה בגינה ירד לך הפרופיל לא מונעת ממך רפואית לבצע תורנויות.
2. כן, אבל לא בגדוד ביחידת שדה, אתה יכול להיות בגדוד של יחידות ערופיות כגון אלמ"רים, פיקוד העורף וכד' - שם ככל הנראה תעשה מילואים כמו חייל קרבי (שמירות/ תע"מים/ תע"פים וכד'), תלוי בעיקר במקצוע הצבאי שלך.

מה אתה עושה עם זה פיזית- מיידע כמובן את מפקדך הישיר, ומוודא ששליש/ת יחידתך מודע/ת לזה.

"מי הגורם שמשבץ אותי למילואים ושעליי לידע אותו על הפרופיל שלי ?"- צה"ל כמובן, הוא יודע את זה לפניך, תאמין לי.

ori239

New member
חשוב לשים לב שמדרג השיבוץ בקבע שונה

יש פרופיל 45 עם מדרג שיבוץ 'מתאים לגדוד לוחם' - לרוב מדובר בתפקידי שלישות, תפקידים משרדיים וכו' ופחות לתפקידי שטח (מ"פ מפקדה וכו').

כך שיתכן שהפרופיל לא ימנע שירות בגדוד/יחידה קדמית.

deathcaster

New member
תגובה

כן נכון, כוונתי היא שפרופיל 45 ימנע ממנו להיות בתפקיד לחימה, אבל לא מן הנמנע שהוא יהיה בתפקיד תומכ"ל

armylawman

New member
אז ככה..

בעיקרון עליך לדווח לכל מי שאין לו גישה למערכת ה-CPR. המפקדים שלך לא ידעו באופן אוטומטי שאתה סובל מהבעיה, הם לא מקבלים עדכון אוטומטי.

אם יש לך בעיות גב, סיכוי לא רע שתקבל פטורים מסויימם. תלוי בסוג הסעיף גב(מסתיים ב-5- אבל מה הספרות לפני).

לגבי המילואים....חחח..תמתין קצת בסבלנות, יש עוד זמן....

למעלה