פרופיל 21

becker

New member
פרופיל 21

יש דרך לצאת מהצבא כשאני: א) גר בארה"ב ב) אזרח אמריקאי? אבל כבר היה לי צו ראשון בארץ וגם קבן הקטע זה שאני רוצה לנסוע לארץ לאיזה חצי שנה או שנה ואני לא רוצה את הצבא על הגב שלי... כל הודעה שאין בה רעל צבאי תתקבל בברכה תודה :)

על השגרירות שמעת?

הם ידעו לשלוח לך את הטופס הנכון
*רעל רעל רעל* יכול להיות שיגבילו אותך בכך וכך ימים בשנה שמותר לך להיות בארץ ולהחשב תושב חו"ל... בהצלחה ותעדכן אותנו!

becker

New member
היי תודה על התגובה

אבל השגרירות אמרו לי בדיוק מה שאמרו לי שצלצלתי לצבא שאני צריך לחזור לארץ ולסדר תעניינים מתי שזה ברור שברגע שאני יכנס לארץ לא יתנו לי לצאת, ובאמת שלא בא לי את הזמן שאני מבלה בארץ לנסות לשכנע קבן ופסיכיאטר שאני מסוכן לצבא.. :\

אוי מסכן..

כל זה בגלל שכבר היה צו ראשון? אני מציע שתנג'ס עוד קצת בשגרירות, לא תמיד כולם של יודעים הכל.. אנשים חסרי יכולת עובדים במקומות שאתה באמת צריך מהם עזרה... אבל מעבר לזה אין לי עוד מושג. באמת שיהיה לך בהצלחה, ותודיע איך זה נגמר!

AnnabeI Lee

New member
אל תעשה פרופיל 21 אם כבר תצהיר שאתה

סרבן. פרופיל 21 זה סיוט שלא מהעולם הזה. במדינות מסויימות אי אפשר לעשות אחר כך רשיון נהיגה... ובכלל אתה נחשב חולה נפש.

becker

New member
זה בסדר

יש לי כבר רשיון בישראל ורשיון בארה"ב ולא איכפת לי להיחשב חולה נפש :) מי אמר שאני לא?

PSYchoDraMa

New member
מה ההבדל בין פטור לבין שחרור מהצבא?

אם אני מצהיר שאני הומו או לא יודע מה, זה לא פטור? תסבירו לי את העניין הזה.. תודה

איזה שטויות!!!

מי אמר לך את הדברים האלה! במדינות ברחבי העולם ממש אבל ממש לא מעניין אם עשית שירות צבאי או לא! להפך, אם לא עשית הם נורא אוהבים אותך...הם לא אוהבים את הצבא הישראלי...אתה לא נחשב לחולה נפש, אין להם שום מושג על מה השתחררת באמת.... זה ממש לא נכון מה שכתבת, ורשיון נהיגה ניתן גם לכאלה שלא עשו צבא ואין העיה עם זה ברחבי העולם

.....

"במדינות ברחבי העולם ממש אבל ממש לא מעניין אם עשית שירות צבאי או לא!" נראה לי שהוא התכוון ליחס מבחינת ישראל...ולא על מדינות אחרות. הוא רוצה לבקר בארץ לפני הדברים שלו.

AnnabeI Lee

New member
מה הקשר לעשיית צבא? מדברים על 21

"ככלל, הדרך בה קובע משרד הרישוי האם אדם הוא כשיר לנהיגה מורכבת ממבחן ארוך ומייגע, אשר העוברים אותו נאלצים לשלם סכום של כ-500 ש"ח, ומפגישה עם פסיכולוג. במרבית המקרים, רישיון הנהיגה נשאר בידי הנבחן. במקרים בהם נשלל רישיון הנהיגה, ניתן לגשת למבחן שוב ושוב, ולנסות ולהוכיח כי הבעיה הנפשית אשר מנעה מן הנבחן לשרת (ולנהוג) אינה קיימת עוד." army.co.il בארצות הברית שואלים אם פנית לרשיון נהיגה בכל מדינה אחרת ובמקרה שכן למה לא קיבלת אותו. בנוסף הם שואלים על בעיות נפשיות מסויימות ויש מסמכים שחייבים להראות. בארץ לא כל כך קל להראות שהבעיות עברו ואם אתה מוכיח שהם עברו המידע עובר לצבא (שנכון שלא סביר שידרוש ממך להתגייס). מעבר לזה. חוק הגנת זכויות האזרח, וחוק שיוויון זכויות בעבודה אסר על מעסיקים לשאול על הפרופיל הצבאי, אבל זה חוק שלא נאכף (בעיקר כי אין איך לאכוף אותו). המון מעסיקים שואלים על הפרופיל. בארצות הברית מותר לשאול מה שרוצים..

IssEyE

New member
טוב כמה דברים

דבר ראשון אל תקשיב לכל אלה שאין להם מושג ומספרים לך ש 21 זה אסון לאומי אז קודם כל זה לא, אבל בשביל לקבל 21 את צריך להיכנס קודם לצבא וזה משהו שאני לא יודע אם אתה רוצה. ובכלל אם אתה מלש"ב אז זה מאוד קשה לצאת מזה עוד לפני שנכנסת, אני גם היה לי אותו סיפור, הייתי פה והייתי אמור להתגייס, אז חזרתי לארץ, קודם הסדרתי פה עם הקונסוליה שלא יעקבו אותי בשדה התעופה אחרי זה התגייסתי ואחרי 3 חודש הייתי כבר בחוץ, שזה כוולל חודש שנסחבתי בבקו"ם, חודש טירונות וחודש סדיר וזהו, אם אתה רוצה לדעת יותר פרטים מה לעשות תיצור איתי קשר

PSYchoDraMa

New member
תספר גם לי, IssEyE

המונה מתקתק והספירה לקראת צו ראשון החלה.. אני צריך לדעת איך לפעול (יש לי משפחה בחו"ל זה הקטע... אמנם לא אבא/אמא, אבל יש מי שיארח אותי שם)

IssEyE

New member
טוב אז ככה

טוב מכיוון שהגיע לך צוו ראשון אני מניח שעזבת את ישראל אחרי גיל 16, אם עזבת לפני 16 המצב שלך טוב כי אתה לא חייב להתגיס, אם בכל זאת אתה מלש"ב ואתה לפני צוו ראשון אז יכול להיות שתצטרך לשהות בארץ תקופה יותר ארוכה בגלל שיש פרק זמן מהצוו הראשון ועד לגיוס, אני במקומך בכלל לא מתיחס לצווים ומחכה לתאריך גיוס עצמו, כפי שאמרתי מקודם מאוד קשה לצאת מהצבא עוד לפני שנכנסת אליו ולא משנה על איזה סעיף, מה שאני הייתי עושה במצב שלך זה יוצר קשר עם הקונסוליה ונפגש עם נציג צה"ל פה ומנסה להוציא כמה שיותר הקלות בכתב כל עוד אתה פה ואל תשתכנע לכל הדיבורים של "כודם תגיע ואז נטפל בכל הבעיות" אתה צריך לזכור שאתה בעמדה שאתה קובע את הכללים עכשיו וברגע זה אתה לא חייב להם כלום, זה הפרק הראשון, הפרק השני זה כשאתה מגיע לארץ, הכי חשוב זה הגישה, אני למשל לפני שטסתי לפה לניו יורק הייתי כבר בצווים בארץ וקיבלתי פרופיל 97 עם יעוד קרבי, אך כשחזרתי לארץ להתגייס( יותר נכון להשתחרר) אבל כשהתגייסתי היה לי כבר 45, אבל אחי אם אני יתחיל לספר לך מה עשיתי זה לא יגמר זה יהיה מאוד ארוך יש הרבה מאוד דרכים איך לצאת מצבא ובמיוחד במצב שלך ואני לא יודע מאיפה להתחיל

PSYchoDraMa

New member
תודה על העזרה, הבנתי יותר.. אך

אני גר בישראל ורוצה לעזוב, לא להפך...

למעלה