טוב אז ככה
טוב מכיוון שהגיע לך צוו ראשון אני מניח שעזבת את ישראל אחרי גיל 16, אם עזבת לפני 16 המצב שלך טוב כי אתה לא חייב להתגיס, אם בכל זאת אתה מלש"ב ואתה לפני צוו ראשון אז יכול להיות שתצטרך לשהות בארץ תקופה יותר ארוכה בגלל שיש פרק זמן מהצוו הראשון ועד לגיוס, אני במקומך בכלל לא מתיחס לצווים ומחכה לתאריך גיוס עצמו, כפי שאמרתי מקודם מאוד קשה לצאת מהצבא עוד לפני שנכנסת אליו ולא משנה על איזה סעיף, מה שאני הייתי עושה במצב שלך זה יוצר קשר עם הקונסוליה ונפגש עם נציג צה"ל פה ומנסה להוציא כמה שיותר הקלות בכתב כל עוד אתה פה ואל תשתכנע לכל הדיבורים של "כודם תגיע ואז נטפל בכל הבעיות" אתה צריך לזכור שאתה בעמדה שאתה קובע את הכללים עכשיו וברגע זה אתה לא חייב להם כלום, זה הפרק הראשון, הפרק השני זה כשאתה מגיע לארץ, הכי חשוב זה הגישה, אני למשל לפני שטסתי לפה לניו יורק הייתי כבר בצווים בארץ וקיבלתי פרופיל 97 עם יעוד קרבי, אך כשחזרתי לארץ להתגייס( יותר נכון להשתחרר) אבל כשהתגייסתי היה לי כבר 45, אבל אחי אם אני יתחיל לספר לך מה עשיתי זה לא יגמר זה יהיה מאוד ארוך יש הרבה מאוד דרכים איך לצאת מצבא ובמיוחד במצב שלך ואני לא יודע מאיפה להתחיל