פרוטוקול קצר/ארוך
נראה לי שכשכתבת פרופיל התכוונת לפרוטוקול. פרוטוקול ארוך הינו פרוטוקול שטרם התחלת הגירוי ההורמונלי (באמצעות גונל/מנוגון ודומיהם) מבצעים דיכוי (הדיכוי יכול להיות להעשות עם דקא קצר, דקא ארוך משאף סינרל או סופרספקט או גלולות). רק לאחר כשבועיים דיכוי מתחילים בשלב הגירוי. פרוטוקול קצר - פרוטוקול שבו מתחילים בגירוי ללא דיכוי מוקדם. יש אפשרות לפרוטוקול ללא דיכוי כלל, פרוטוקול עם דיכוי יומי (דקא קצר או המשאפים משלב הגירוי) או ללא דיכוי ושימוש בצטרוטייד כדי למנוע ביוץ מוקדם. הפרוטוקולים האמורים הם פרוטוקולים ב - IVF. בהזרעות מבצעים פרוטוקולים קצרים, ובדרך כלל ללא שימוש בדיכוי (אם כי האפשרות קיימת ומבוצעת). איזה פרוטוקול מומלץ לטיפול באישה עם אנדומטריוזיס? אני מקווה שהשאלה היא איזה טיפול הפריה מומלץ לעבור ושאנחנו לא מדברים על הזרעות. שכן ההמלצה היא לעבור הפריות במקרה של אנדו' (עם כי יש קשר לרמת המחלה). היות ואת מדברת על אנדו' פעיל, ההמלצה של מרבית הרופאים היא פרוטוקול ארוך עם דיכוי ארוך (דהיינו דיכוי באמצעות דקא ארוך). מרבית הרופאים בהם אני נתקלתי מוכנים להתפשר על סוג הדיכוי (להחליף דקא ארוך בקצר או במשאפים או בגלולות) אך לא ממש מוכנים להתפשר על סוג הפרוטוקול. במאמר מוסגר אני אגיד שעם כל ההמלצות לטיפול באנדו' הטיפול המומלץ הוא זה שבאמצעותו תצליחי להרות. נכון שההמלצה לטיפול באנדו' היא פרוטוקול ארוך בדיכוי, אבל!!! לא לכל אישה עם אנדו' זה הטיפול המתאים, ולכן אם מנסים את השיטה המקובלת והיא לא עובדת (מקווה שאת לא תפלי בסטטיסטיקה הזו) עדיף לנסות דברים אחרים. בהצלחה! טשומפי.